sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Pysähtynyttä

Mitä lähempänä talon valmistuminen häämöttää, sitä pysähtyneemmältä tuntuu. Vapun lumisade korostaa tunnelmaa. Kesä ei tule koskaan. Kävin omien kiireideni lomassa kuvaamassa taloa. Yläkerran lattialankut odottavat kuivumista, samoin tulevat ulko-ovet. Kylpyhuone odottaa, että seiniin saataisiin mikrosementti.

 


Facebookin puolella jo vihjasinkin tulevista väreistä. Nämä siniset ovet ovat ulko-ovet. Olen aina ihaillut sinisiä ovia ja tässä ne nyt on juuri oikealla sävyllä. Vaativat vielä ainakin yhden maalauskerroksen ellei toisenkin. Ja pellavaöljymaalihan kuivuu.. kuivuu.. kuivuu. 

 

Lattioita on odotettu pitkään. Alakerran lankut ovat vielä saapumatta, mutta nämä yläkerran omat tulivat tällä viikolla. Niiden täytyy nyt viikon verran kuivua sisällä. Alakerran lankuthan höylätään ainakin osittain naaprikerrostalon alta kaatuneen metsän puista. Salin lattiaksi saadaan näin ollen pala aitoa Törnävää. Se on jotenkin mukava ajatus. 

 


Kuisti on saanut uuden sisäkaton. 

 


Vaikka muuten tuntuukin pysähtyneiltä, niin lapset vain kasvaa. Se voisi minun puolestani vaikka vähän pysähtyäkin. Pikkupoika aloittaa koulun syksyllä ja tytöt siirtyvät viidennelle ja kuudennelle. He keräävät rahaa ensi syksyn Pärnun leirikoulun varten. Järjestämme sen hyväksi ravintolapäivän kahvilan Aurinkotalolla 20.5 klo 10-13.00. Samalla saa poiketa sisälle katsomassa edistymistä. Olen itse paikalla vastaamassa kysymyksiin. 
Tässä linkki Facebook -tapahtumaan.

8 kommenttia:

 1. Ihana että päivitit blogia, kaipaan tänne aina välillä kuvia mutta hyvä kun pidät näinkin meidät ajantasalla myös blogin puolella. Tosin sitten kun pääsette muuttamaan niin alkaa sisustus ja muut asiat toivottavasti myös blogissa. Olette edenneet todella paljon. Sen näkee varsinkin vanhoista kuvista. Toki ymmärrän malttamattomuuden kun olette remontoineet kauan. Ja kaikkea saa odottaa. Mukavaa Vappua!
  Ps. Katso viime vuoden juhannustoivotusta- edistystä. Kiva että laitat tapahtumia ym blogiin. Onnea ravintolapäivään. M

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana ajatus tuo "pala Törnävää". Ja kaiken kaikkiaan, kauniilta näyttää. Onnittelen teitä pitkäjänteisyydestä.

  VastaaPoista
 3. Hienoa nähdä, että talo edistyy. Suloinen kuin aurinko se onkin. Minulla on lähtökohta vielä tuoreessa muistissa ja tuntuu ihanalta, että kaikkea voi korjata jos vain tahtoa löytyy. Onnittelut saavutuksesta.

  VastaaPoista
 4. Mukava nähdä edistystä, etenkin kun onnettomat siirsivät koko Seinäjoen kaupungin syrjään ohikulkutien myötä. Ensin sitä on Itikan risteyksessä ja yhtäkkiä Rengonharjulla!! Ei enää näe mitään ellei ihan asiasta tehden aja kaupungin kautta.
  Mutta talostan tulee kaunis, kuvistasi välittyy hyvä henki. Minuakin lämmittävät "Törnävän lankut". Ja siniset ovethan tunnetusti torjuvat huonoja henkiä, viisas valinta siinäkin :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kun päivitit blogia - toivottavasti jatkossa useammin :)

  VastaaPoista
 6. Kohta voi sanoa, että ei aikaakaan ja valmista tuli :):)
  On kyllä palkitseva - ja puuhakas - projekti!

  VastaaPoista
 7. Hieno pönttöuuni! Ja tulee kyllä upea tupa, kun saatte vielä kaakeliuunin pystyyn! Täälläkin on sellaisia: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/

  VastaaPoista