perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kesän kynnyksellä

Heippa taas tukijoukot ja muut sivuille eksyneet!

Täällä on hypätty kesälaitumille vähän toisin kuin oli ajateltu. Suunnitelma oli, että teemme Mikon kanssa pienen matkan tähän kesäkuun alkuun ja sen jälkeen alkaisi kunnon raksatyöt minunkin osaltani. Mikkohan talolla on jo puurtanut kaikki illat töiden jälkeen. Kohtalo puuttui peliin ja Havannan matkan viimeisenä iltana teloin korkokengissä jalkani. Huippuhauskan illan lopputulema oli murtunut jalkapöytä. Nyt sitten ihmettelen täällä kotona saapaskipsi jalassa ja köpöttelen sauvoilla eteenpäin. Hyvä puoli on se, että ajatukset harhailevat bloggaamisen ja konmarituksen puoleen. Näille kummallekin asialle olen aikaa toivonut ja nyt sitä lienee olevan.

Komea keppi on tarpeelliseksi käynyt tuliainen.
Viimeksi päivittäessä taisin mainita suunnitelmista. Ne ovat nyt pyörittelyn jälkeen loppusuoralla. Huonejako on vähän erilainen kuin olimme ajatelleet. Näin sitä käy, kun tekee töitä ammattilaisen kanssa. Ei vain itse osaa ottaa niinkään päivänselvää asiaa huomioon kuin auringonkierto ja valonmäärä huoneissa. Meillä meinasi olla elämä vallan talon itäpuolella, mutta nyt piirustusten jälkeen keittiöön paistaa etelästä ja lännestä. Alunperin ihastuin Östiksen isoihin ikkunoihin sekä korkeisiin ja valoisiin huoneisiin. Tällä huonejaolla saamme tosiaan valosta nauttia. Vanhassa talossa ja varmasti uudessakin joutuu aina tehdä kompromisseja. Pesuhuone on aika pieni, mutta halusin kuitenkin pyykkäykselle pienen vaatehuoneenkin. Suunnitelijalla oli hyvä ratkaisu tähänkin kylppäri-vessa-vaatehuone -kombiaatioon. Tässä vähän huonosti napattu kuva viimeisimmästä versiosta.
Ulkopuolelta talo on ihana kuin piparkakku. Kuistin ikkunat löysin Facebookista ja taitavat olla 1920 -luvulta. Mistä lie kauniista lasikuistista pelastetut salmiakkiruudut. Näissä ikkunoissa riittää vielä fiksaamista.
Tällä hetkellä taloon asennetaan tuulensuojalevyjä ja tehdään maalaushommia. Tuulensuojalevyt tuntuivat järkevältä vaihtoehdolta talon lämpimänä pitämiseksi, sillä ulkolaudoitusta oli jo jouduttu irroittamaan reippaalla kädella laajojen hirsikorjausten vuoksi. Laudoitus on numeroitu ja tullaan asentamaan takaisin paikoilleen. Poikkeuksen tekee eteläpääty, joka oli niin huonossa kunnossa, että katsoimme parhaaksi höyläyttää kokonaan uudet lankut.

Pohjoispääty

Etelän puolta

Kasvavia Östksen muksuja kesän kynnyksellä

Kun nyt kirjoittamiselle riittänee aikaa, niin olisitteko kiinnostuneita Havannan matkakertomuksesta?