sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Asuntomessut 2016

Hyvä fiilis näköjään jatkuu sunnuntainkin puolelle. Eikä ihme, sillä eilen oli ihan mahtavan mukava, leppoisa, hauska ja erityisesti inspiroiva päivä. Aamupäivällä oli treffit Östiksen suunnittelijoiden kanssa ja heti sen päälle monta tuntia Seinäjoen asuntomessualueella kymmenien bloggaajien kanssa. Ei paremmin olisi voinut osua: suunnittelijan kanssa kävimme läpi pohjapiirrustusta ja mietimme erilaisia sisustusratkaisuja. Sen jälkeen sain nähdä livenä asumisen uusinta uutta.

Heti alkuun iso kiitos Hannalle ja Tiinalle blogitapahtuman järjestämisestä! Päivä sujui mitä parhaiten mainiossa Kanivinon, Osuuskaupan Jennin ja Saltunraitin seurassa.

Treffit Kimara Katariinassa


Asuntomessut olivat minulle positiivinen yllätys. Mielestäni alue oli monimuotoisempi kuin ne, joissa itse olen käynyt. Rakentajat ovat selvästi rohkeita oman tien kulkijoita. Toisistaan poikkeavat kohteet antavat taatusti hyviä vinkkejä ja inspiraatiota kaikenlaisten vierailijoiden omiin rakennus - ja sisustusprojekteihin. Alueesta pidin erityisesti luonnon takia. Jokaisen talon ikkunasta näkyi metsämaisemaa tai Kyrkösjärveä. Olenkin pitänyt hulluna rakennustapaa, joka ensin vetää sileäksi kaiken puuston ja toisaalta olen luullut, että puut eivät kestä voimakasta rakentamista. Messualue osoitti tämän luulon vääräksi. Erityisesti jäi mieleen Lumiance -talon olohuoneesta kumpuileva metsämaisema.

Lumiance oli muutenkin yksi suosikeistani. Mikrosementti lattiana toimi täällä loistavasti.

Täysin valkoinen sisustus näyttäisi jääneen vähemmälle. Sen sijaan rohkeaa mustaa näkyi ja myös puuta. Räsymattoja oli monenlaisia ja erilaisista materiaaleista tehtyjä. Villamatoista taitaa olla paimentolaistyyppiset nyt in. Liesituulettimia tuijottelin oman intressini vuoksi. Voi olla, että itse olen jäänyt tässä lajissa 80- luvulle, mutta kylläpäs niitä onkin monenlaisia! Paras tuuletin on tietysti se, joka ei näy. Joissakin taloissa tuuletin on piilotettu kattoon. Siihen on tieysti omat määräykset katon korkeudesta eli ei onnistu meillä. Ja voihan sen kristallikruununkin sisälle kätkeä kuten Villa Roihussa.

Kannustalon Pohjanmaasta löytyi meidän tyyliin sopiva Franken liesituuletin.


Jälkikäteen huomasin, että oma suosikkini on vuosi toisensa jälkeen Kannustalon kohde. Sinne olisin voinut kömpiä heti tirsoille pellavalakanoiden väliin. Kannustalo oli onnistunut luomaan modernin pohjalaistalon täydellisen ihanasti. Mitään en olisi lisännyt tai ottanut pois. Yksityiskohdilla on väliä. Katsokaa vaikka kuvista. Talon on suunnitellut Kati Rasku ja sisustuksesta vastaa Helena Karihtala.


Itse ajattelin ottaa kaiken asuntomessuista irti ja käydä paikan päällä monta kertaa.Hauskaa nähdä, miten talot vielä muuttuvat ja millaista tulee olemaan valmiilla alueella.

Talo Markissa oli mahtava suojaisa markki ison ulkorakennuksen ja talon välissä

Modernista mummolasta ja Lakean Mäihästä löydät lisätietoja sisustussuunnittelijan omasta blogista

Olen heikkona päällekkäisiin mattoihin, vaika meillä se olisi mahdotonta.

No words. Kohde 21. Menkää itse.
Tästä kaikesta iso kiitos kaikille päivän mahdollistajille:  Mallaskosken Panimoravintolat , Hotelli-ravintola Alma, Kupilka, Seinäjoen Kaupunginteatteri, Lapuan Kankurit, Pro Agria, Valkoinen Puu, Sarkoa ky ja Seinäjoen Asuntomessut. Ja tietysti rakentajat, jotka päästivät kurkkaamaan vielä keskeneräisiin koteihinsa! 
Hemmoteltiin meitä pienin lahjoinkin. Kiitos Lakealle mätsäävästä parkkikiekosta! Kiitokset myös Lennolille, Lapuan kankureille, Keltaiselle keinutuolille ja Topi -keittiöille.

Östermyran kuulumisiin palaan tuota pikaa. Talolla on taas rakentaminen alkanut talven hiljaiselon jälkeen. Facebookissa pientä päivitystä.