perjantai 8. heinäkuuta 2016

Piirustukset

Mikolla alkoi loma ja minä taidan päästä kipsistä eroon ensi tiistaina. Se tarkoittaa meidän perheessä työleiriä Östiksellä. Ja on tätä odotettukin. Luottotimpurimme on toki pitänyt huolen, että hommat etenevät. Ja on siellä esikoinenkin maalisutia heilutellut. Tulokset alkavat näkyä.Olemme myös saaneet lopulliset piirustukset ja täytyy sanoa, että olen sataprosenttisen tyytyväinen. Vanhaa taloa tehdessä ensin aina skeptisesti haistelee onko yhteistyökumppani samoilla linjoilla itsensä kanssa, sillä tähän lajiin todella mahtuu mielipiteitä. Me kaikki olemme tietysti omasta mielestämme oikeassa. Olemme olleet onnekkaita ylipäätään kaikkien toimijoiden suhteen. 

Olette jo näitä piirustuksia nähneetkin, mutta haluan niitä vielä katsella itsekin. :)


Olen huono vastaamaan blogin kommentteihin, kun en niin usein käytä tätä kanavaa ja haluan myös tietää kenen kanssa keskustelen. Facebookissa olen aktiivisempi ja vastaan kyllä mielelläni sitä kautta. Viimeksi oli kommentti liittyen huonejärjestykeen. Kirjoittaja oli sitä mieltä, että olohuoneen tulisi olla etelä- länsipuolella, koska siellä oleillaan ja perinteisesti vanhoissa taloissa näin on ollut. Suunnittelijamme ensimmäinen kysymys taisikin olla, että mikä on kotimme paras paikka. Missä viihdymme? Vastaus oli, että tykkäämme laittaa ruokaa. Siksi hän varmasti  ehdottikin keittiön  siirtoa tälle omalle paikalleen . Tässähän oli alunperin kodinhoito-/työhuone. Niin paljon en tykkää pyykkiä pestä. Ja olohuone meillä toimittaa tällä hetkellä tyttöjen tanssisalin virkaa.

 Yläkerta on  lasten oma alue. Haastetta toi suihkun lisääminen kasvaville lapsille. Pieni se on, mutta vältytään oven kopistelulta aamuisin. Yläkerran keskimmäiseen huoneeseen laitetaan talon ulkorakennuksesta löytyneet pariovet. Ne ovat todennäköisesti olleet joskus talon ulko-ovet. Ja kun lapset joskus lentävät pesästä, niin näiden lasiovien taakse on helppo tehdä yläkerran pieneen aulaan avointa tilaa.
Talon ympärille rakennetaan aita. Porteissa on tietysti  aurinkokuva.

Kaavasta huomaatte, että talo sijaitsee kahden tien kulmassa. Nykyistä sisäänkäyntiä siirretään jonkin verran eteenpäin. Suojelumerkinnän talo ja ulkorakennus saivat viime lokakuussa.

Mukavaa viikonloppua!  Täällä Seinäjoella on nyt Tangomarkkinat ja asuntomessutkin avautuivat yleisölle tänään.  

5 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttää!! Mun mielestä tuo pohja on looginen just noin.

    VastaaPoista
  2. Teidän piirrustukset näyttää hyvältä samoin kuin talon väri. Saanen kysyä mitä työvaihetta talolla tehdään? Hyvää lomaa, muistakaahan välillä nauttia maisemista. Kysyin Facebookissa blogin perään ja täällä olen nimimerkillä -M

    VastaaPoista
  3. Voi kertakaikkiaan tuota teidän määrätietoista ahkeruuden määrää! Paljon peukutuksia! Lopputulos on komeista komein, se näkyy jo nyt! :)

    VastaaPoista