perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kesän kynnyksellä

Heippa taas tukijoukot ja muut sivuille eksyneet!

Täällä on hypätty kesälaitumille vähän toisin kuin oli ajateltu. Suunnitelma oli, että teemme Mikon kanssa pienen matkan tähän kesäkuun alkuun ja sen jälkeen alkaisi kunnon raksatyöt minunkin osaltani. Mikkohan talolla on jo puurtanut kaikki illat töiden jälkeen. Kohtalo puuttui peliin ja Havannan matkan viimeisenä iltana teloin korkokengissä jalkani. Huippuhauskan illan lopputulema oli murtunut jalkapöytä. Nyt sitten ihmettelen täällä kotona saapaskipsi jalassa ja köpöttelen sauvoilla eteenpäin. Hyvä puoli on se, että ajatukset harhailevat bloggaamisen ja konmarituksen puoleen. Näille kummallekin asialle olen aikaa toivonut ja nyt sitä lienee olevan.

Komea keppi on tarpeelliseksi käynyt tuliainen.
Viimeksi päivittäessä taisin mainita suunnitelmista. Ne ovat nyt pyörittelyn jälkeen loppusuoralla. Huonejako on vähän erilainen kuin olimme ajatelleet. Näin sitä käy, kun tekee töitä ammattilaisen kanssa. Ei vain itse osaa ottaa niinkään päivänselvää asiaa huomioon kuin auringonkierto ja valonmäärä huoneissa. Meillä meinasi olla elämä vallan talon itäpuolella, mutta nyt piirustusten jälkeen keittiöön paistaa etelästä ja lännestä. Alunperin ihastuin Östiksen isoihin ikkunoihin sekä korkeisiin ja valoisiin huoneisiin. Tällä huonejaolla saamme tosiaan valosta nauttia. Vanhassa talossa ja varmasti uudessakin joutuu aina tehdä kompromisseja. Pesuhuone on aika pieni, mutta halusin kuitenkin pyykkäykselle pienen vaatehuoneenkin. Suunnitelijalla oli hyvä ratkaisu tähänkin kylppäri-vessa-vaatehuone -kombiaatioon. Tässä vähän huonosti napattu kuva viimeisimmästä versiosta.
Ulkopuolelta talo on ihana kuin piparkakku. Kuistin ikkunat löysin Facebookista ja taitavat olla 1920 -luvulta. Mistä lie kauniista lasikuistista pelastetut salmiakkiruudut. Näissä ikkunoissa riittää vielä fiksaamista.
Tällä hetkellä taloon asennetaan tuulensuojalevyjä ja tehdään maalaushommia. Tuulensuojalevyt tuntuivat järkevältä vaihtoehdolta talon lämpimänä pitämiseksi, sillä ulkolaudoitusta oli jo jouduttu irroittamaan reippaalla kädella laajojen hirsikorjausten vuoksi. Laudoitus on numeroitu ja tullaan asentamaan takaisin paikoilleen. Poikkeuksen tekee eteläpääty, joka oli niin huonossa kunnossa, että katsoimme parhaaksi höyläyttää kokonaan uudet lankut.

Pohjoispääty

Etelän puolta

Kasvavia Östksen muksuja kesän kynnyksellä

Kun nyt kirjoittamiselle riittänee aikaa, niin olisitteko kiinnostuneita Havannan matkakertomuksesta? 
8 kommenttia:

 1. Moikka, kiva kuulla östiksen kuulumisia :) Hyvältä näyttää jo. Käytiin Kuubassa, Havannassa ja Varadeerossa viime tammikuussa joten Havanan matkakertomus kiinnostaa oikeen kovasti. Sitä odotellessa ihanaa viikonloppua

  VastaaPoista
 2. Toki kiinnostaa Havannan kuulumiset! Kurja juttu, että sait jalkakipsin kesäksi, mutta saammepa nauttia Östiksen postauksia :) Projekti näyttää etenevän vauhdilla, ihanaa nähdä miten talovanhus kohentuu uuteen loistoon. Pikaista paranemista jalalle!

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Pikaista paranemista jalallesi! Ja mielelläni kuulisin matkakertomusta :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit nuo kuistin ikkunat! <3 Pikaista paranemista sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Paranemista toivottelen kovasti! Ja oikein mielelläni kuulisin Havannan kuulumisia. Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka itse maan ja kaupungin koit. Itsekin muutaman ajatuksen tulin blogiin laittaneeksi matkan jälkeen maaliskuussa.
  Tsemppiä projektiin ja jalan paranteluun. Iloa!

  VastaaPoista
 6. Ennen vanhaan talojen huonejärjestys rakennettiin niin että makuuhuoneet olivat itään päin, kun aurinko nousee idästä. Oleskelutilat eli olohuone aina etelään ja länteen päin myös siksi että se lämpiää auringon valosta jo keväällä. Tuossa piirustuksessa olkkari on pimeimmällä sivulla.

  VastaaPoista
 7. Talosta tulee silmiä hivelevän upea !! :)

  Tsemppiä jalan kanssa. Toivottavasti paranee pian!

  ps. matkakertomukset kiinnostaa. Mä mielelläni itsekin kirjoittelen niitä, jos on jossain oltu. Aina vaan harmittaa, että niitä kommentoidaan niin vähän - ei synny keskustelua. Mut mua kiinnostaa vinkit ja fiilikset aina.

  VastaaPoista