lauantai 21. marraskuuta 2015

Kurkkaus sisälle

Meidän ikkunoiden korjaustyöt ovat olleet "pitkissä kantuumissa", kuten tietysti kaikki muukin on ollut.  Ikkunoilla on ollut myös monta tekijää -ehkä liiankin monta.  Reippaana tyttönä ajattelin ensin, että kunnostan ainakin puolet itse.  No, minusta ei vaan ollut siihen. Ikkunalasin leikkaaminen, puukorjausten arviointi ym.ei onnistunut. Maalin rapsutteluun se työ sitten jäi.  Minun kädentaitoni sopivat paremminkin tuonne päiväkodin taaperoryhmään.
Onni on nyt kuitenkin kääntynyt ja  meillä on huippuhyvä ikkunoiden tekijä tai oikeastaan kaksi tekijää. Kehuja on tullut kaikilta, jotka ovat työnjäljen nähneet. Kumpikin taitaja ilmestyi kuin sattuman kaupalla. Tai no, minähän kohtalonuskoisena tiedän, että kaikki tapahtuu juuri oikealla hetkellä. Ikkunatkin valmistuvat silloin, kun on sen aika. Tässä muutama räpsy talon sisällä olevasta verstaasta.Tekijöiden nimiä voin tarvittaessa kertoa, mutta mustasukkaisena vasta tämän projektin jälkeen. 


Nyt kun minun ei tarvitse hikoilla ikkunoiden parissa, niin olen ehtinyt kulttuuririennoille. Seinäjoen Taidehallilla on vaihtunut uusi, upea näyttely. Käykää kurkkaamassa.  Alla pikku maistiainen.keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Tonttulanpaja

Meidän perhe on käynyt Tonttulanpajassa joulun alla niin kauan kuin muksut ovat olleet pieniä. Tapahtumassa on aina ollut sellaista joulun tuntua, jota olen itse halunnut lapsille välittää: salaperäisyyttä, käsillä tekemistä,  laadukkaita materiaaleja ja perheenä yhdessäoloa.Päiväkodilla valmistelemme tapahtuman yhdessä vanhempien ja henkilökunnan kanssa. Kaikki järjestelyt pidetään tietysti lapsilta salassa, jotta joulun taika säilyisi. 
Tonttulanpaja on tarkoitettu kaikille halukkaille. Ei tarvitse olla mitään yhteyksiä päiväkotiin.  Tapahtuma järjestetään nyt lauantaina kymmenen ja yhden välillä. Ohjelma pyörii nonstop. Mukana mm.leivontaa, huovutusta ja narunpunontaa. Pääsymaksuun kuuluu materiaalit ja tarjoilut. Isot tontut toimivat ohjaajina. 

Alla olevasta julisteesta löytytyy lisätietoa. Olette lämpimästi tervetulleita. 


perjantai 13. marraskuuta 2015

Marraskuisia mietteitä

Tämä puhelimella bloggaaminen on osoittautunut haasteeksi. Olen aloittanut viisi eri tekstiä ja ilmeisesti hukannut sen ainoan onnistuneen. Ainakaan minä en enää löydä kirjoitustani Torreviejan lomasta. No, mitäpä noita hiekkarantoja  muistelemaan täällä pimeässä marraskuussa. 

Olen kirjoittanut teille myös  lyhtyjuhlasta ja kadottanut sitten tekstin.  Steinerkouluissa ja -päiväkodeissa on viehättävä tapa huomioida vuodenkiertoa erilaisin juhlin. Näin Martinpäivän tienoilla sytytämme valon lyhtyihin ja kiinnitämme huomion myös sisäiseen valoon antamalla omastamme . Päiväkodin lapset leipoivat joko sämpylöitä tai pikkuleipiä ja sitten antoivat leipomuksensa toisten ryhmien lapsille. Aamuhämärässä laulettiin lyhtykulkueena: "Tuol' ylhäällä loistavat tähdet. Täällä alhaalla loistamme me." Metrinmittaiset punaposkineen olivat kyllä valtavan suloisia lyhdyt käsissään. Steinerpedagogisesta koulutuksesta on jäänyt mieleen sellainen lausahdus,  että lyhtyjuhlassa sytytämme valon ulos ja adventtina siirrämme valon sisäämme.  Mielestäni se on hieno ajatus hiljentymistä joulun aikaan. Ihmisillä, kun tahtoo olla päinvastoin joulun ajan paniikki kaikenlaisista pakollisista järjestelyistä. Jos tänä vuonna olisikin oikein hoksusta kotoisin ja hoitaisi kulutusjuhlan jo marraskuussa, sytyttelisi välkkyvalot ja sitten joulukuussa viettäisi ajan perheen kanssa jotenkin järkevämmin. Jos ihan tekisi itse laatikot ja leipomukset.
Luulen, että joulukuu on meillä  vapaa myös  raksahommista. Korkeintaan raivaustöitä, että saisin pihasta edes yhden säädyllisen kuvan blogiin. (Eikös hyvät somekuvat ole siivoamisen tarkoitus?) Piha on tällä hetkellä täynnä purku- ja rakennusjätettä sekä kuravelliä! Saa ilmoittautua vapaaehtoiseksi siivoustalkoolaiseksi. Kuvasta olen näppärästi muokannut kaaoksen melkein näkymättömäksi. Vaivihkaa esittelen myös uudet lunetit. Nuo ikkunoiden poikkipuut ovat vain hetken tukemassa. Laseihin laitetaan vielä "koristepuut". Hyvää viikonloppua ja ihmisiksi pikkujouluissa kenellä niitä on.
sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pikku uutinen

Nyt saamme toivottaa talolle onnea ja huoletonta tulevaisuutta. Pienten muodollisuuksien jälkeen päärakennus ja keltainen piharakennus saavat suojelun.  Mycket bra Östis! Mycket bra.


Hienolta näyttää myös uusi katto jalkaränneineen. Toiselta puolelta on vielä vaiheessa. Facebookissa taannoin kysyin mieleipidettä lunetti-ikkunoiden tekoon. Paljon tuli kommentteja puolesta ja vastaan. Viikon- parin päästä näette mihin tulokseen tulimme. Kuulumisiin!