maanantai 27. heinäkuuta 2015

Hyvästit Sykerölle!

Heipat taas Östikseltä! Jotenkin tänä kesänä on päässyt käymään niin, että on kokoajan odottanut sen alkua ja nyt yhtäkkiä alkaakin taas työt! Mikko vasta aloittelee lomaansa, joten talon kannalta minun töiden alku taitaa olla vain positiivien asia, kun ei voida oikein lähteä reissuunkaan. Tosin emme olleet mitään matkustelua tälle kesälle ajatelleetkaan. Sattuneesta syystä.


Talolla on kuistin purku nyt ajankohtaista. Ja muutaman todella sitkeän pulun häätäminen. Ne pulut eivät pelkää mitään. Aina vaan katsovat ihan hölmistyneenä, että miksi me tullaan niiden kotiin. Luulen, että nyt on joka kolo tukittu. Että hyvää jatkoa vaan tipusille!

Lapsikin tän perinnerakentamisen osaa!

Koitan tässä lintutarinoilla vältellä aihetta kuisti. Olen tosi innoissani, että pääsemme siitä homeensyömästä eroon, mutta samalla lähtee iso osa sitä talon identiteettiä millainen se on ollut viimeiset n.60 vuotta. (Kuitenkin vain kolmasosa talon iästä!) Kuistin yläikkunat ovat aina olleet talon silmät.Sieltä se on kurkkinut vierailijoita samaan tapaan kuin Tohtori Sykerön talo. Äsken kun lähdimme talolta, niin juuri nämä ikkunat olivat poissa. Huomenna on pakko purkaa loputkin kuistista. Näky oli nimittäin melko surkea. Kuvat puhukoon puolestaan.      

Before

Crazy moottorisahamies!

Neljä kattoa

Ja after. Nyyh.
Hirsikorjausten osalta viedään viimeisiä. Sen jälkeen alkaa katon suoristus ja kaiketi kattokin nakutellaan uusiksi. Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!