perjantai 13. marraskuuta 2015

Marraskuisia mietteitä

Tämä puhelimella bloggaaminen on osoittautunut haasteeksi. Olen aloittanut viisi eri tekstiä ja ilmeisesti hukannut sen ainoan onnistuneen. Ainakaan minä en enää löydä kirjoitustani Torreviejan lomasta. No, mitäpä noita hiekkarantoja  muistelemaan täällä pimeässä marraskuussa. 

Olen kirjoittanut teille myös  lyhtyjuhlasta ja kadottanut sitten tekstin.  Steinerkouluissa ja -päiväkodeissa on viehättävä tapa huomioida vuodenkiertoa erilaisin juhlin. Näin Martinpäivän tienoilla sytytämme valon lyhtyihin ja kiinnitämme huomion myös sisäiseen valoon antamalla omastamme . Päiväkodin lapset leipoivat joko sämpylöitä tai pikkuleipiä ja sitten antoivat leipomuksensa toisten ryhmien lapsille. Aamuhämärässä laulettiin lyhtykulkueena: "Tuol' ylhäällä loistavat tähdet. Täällä alhaalla loistamme me." Metrinmittaiset punaposkineen olivat kyllä valtavan suloisia lyhdyt käsissään. Steinerpedagogisesta koulutuksesta on jäänyt mieleen sellainen lausahdus,  että lyhtyjuhlassa sytytämme valon ulos ja adventtina siirrämme valon sisäämme.  Mielestäni se on hieno ajatus hiljentymistä joulun aikaan. Ihmisillä, kun tahtoo olla päinvastoin joulun ajan paniikki kaikenlaisista pakollisista järjestelyistä. Jos tänä vuonna olisikin oikein hoksusta kotoisin ja hoitaisi kulutusjuhlan jo marraskuussa, sytyttelisi välkkyvalot ja sitten joulukuussa viettäisi ajan perheen kanssa jotenkin järkevämmin. Jos ihan tekisi itse laatikot ja leipomukset.
Luulen, että joulukuu on meillä  vapaa myös  raksahommista. Korkeintaan raivaustöitä, että saisin pihasta edes yhden säädyllisen kuvan blogiin. (Eikös hyvät somekuvat ole siivoamisen tarkoitus?) Piha on tällä hetkellä täynnä purku- ja rakennusjätettä sekä kuravelliä! Saa ilmoittautua vapaaehtoiseksi siivoustalkoolaiseksi. Kuvasta olen näppärästi muokannut kaaoksen melkein näkymättömäksi. Vaivihkaa esittelen myös uudet lunetit. Nuo ikkunoiden poikkipuut ovat vain hetken tukemassa. Laseihin laitetaan vielä "koristepuut". Hyvää viikonloppua ja ihmisiksi pikkujouluissa kenellä niitä on.
5 kommenttia:

 1. Hienot ovat ikkunat. Onko teksti mennyt luonnokseksi takaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei löydy edes luonnoksista. Oon onnistunut mokaamaan jotenkin.. :)

   Poista
 2. Onneksi ehdin kuitenkin lukea sen lomajutun. Oli kiva!

  VastaaPoista
 3. Marraskuisia lämpimiä ajatuksia kiireen ja hosun keskelle:)

  VastaaPoista