tiistai 9. kesäkuuta 2015

Peace and love

Hauska tai oikeastaan tylsä yhteensattuma. Aloitin aamulla blogin päivityksen, kunnes elämä tuli jälleen kerran väliin. Se yhteensattuma oli anonyymin viesti: "Et vissiin päivitä tätä enää. Onkohan innostus loppunut, sekä blogiin että taloon...?" Moni muukin varmaan miettii samaa asiaa. Tottahan se on, että kun blogia kirjoittaa, on vastuu sen päivittämisestä. Kysymykseen vastaus on, että kyllä ja ei. Blogin pitäminen on työlästä, eikä minulla ole siihen kovin paljon aikaa. Talo sen sijaan innostaa minua lähes päivittäin, vaikka en sitä kunnostakaan. Jos kirjoittaisin blogia tiiviisti, olisi sen sisällöstä murto-osa taloa ja loppu jonkin sortin hippielifestyle jorinaa. Näin se minun elämässäni on tällä hetkellä. Säästän teidät siis vapaan elämän filosofoinnilta ja olen hiljaa. :)

Otetaan pieni pikakelaus. Mikko on ollut loppukevään ja alkukesän työkomennuksella Lapissa. Minun vanhempani muuttivat Espanjaan. Töiden ohella olen saattanut viime viikolla steinerpedagogiset yleisopinnot loppuun. Nyt nautin lasten kanssa kotielämästä. Talolla käyn kääntymässä etenkin niiden päivien jälkeen, kun ahkera timpurimme on ollut töissä. Toisinaan taas käyn vain tallustelemassa ja ihmettelemässä, mitä kaikkea maasta kasvaa. Kukkiakaan en tunne nimeltä. Satoja satoja kieloja, valkovuokkoja, metsätähtiä. Ehkä. Ainakin. Jotain sinistä myös. Isoja kuusia ja mäntyjä voisin vain tuijotella. Syreeni on kukassa. Biljoonia muurahaisia. Linnut pesii. Eilen joku orava ärhenteli minulle.


Suunnitelmissa on purkaa kuisti ja tehdä katto syksyyn mennessä. Syksyllä. Ikkunat on jo kunnostettu Justeerissa. Niiden asentamisen ajankohtaa vielä mietimme. Alapohjaan on laitettu lecasora. Lattiarakenteet on naputeltu alakertaan. Isoja, lahoja hirsiä on katkottu katosta. Se on ilmeisesti vaatinut jonkinlaisen matemaattisen laskutoimituksen kantavuudesta. Mutta what do i know? Tallustelen vain kukkakedolla. Odotan  Mikon lomaa, jolloin pääsemme remppaamaan yhdessä ja lastenhoito on helpompaa. Yksin se nakuttelu on tällä hetkellä haastavaa.       Peace and love kaikille. Myös anonyymille kirjoituspotkun antajalle. Östermyran aurinko hengittelee, nauttii kesästä, lapsista ja elämästä. Talo rakentuu itsekseen.Tai sille se minusta tuntuu, kun on luottotimpuri.
11 kommenttia:

 1. Päivität juuri siinä tahdissa kuin tuntuu hyvältä. Tuntui tosin kivalta kun huomasin että olit kirjoittanut. Toivottavasti elämäntahti vähän rauhoittuu että kaikelle löytyy aikansa on nimittäin mukava lukea talon sekä teidän kuulumisia myös niitä vähemmän tärkeitä. Onko kesällä tulossa talkoita?

  VastaaPoista
 2. Se tuo kyllä mullekin iloa, jos joku tykkää postauksiani lukea. :) Talkoot on ollut moneen kertaan mielessä. Mikko on vaan vähän nihkeä ajatukselle. ) Mutta ajattelin sitten kutsua, kun kuistin purku on ajankohtainen. Jos Mikko on fine asian kanssa. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että teillä on luottotimpuri ja homma etenee. Ja tietkö mitä - mä lukisin ihan mielelläni "jonkin sortin hippielifestyle jorinaakin" :D

  Nauttikaa kesästä !

  VastaaPoista
 4. Kerro vaan lisää, mä myös luen mielelläni "hippielifestyleäkin". :) olikohan orava sama joka nakkas mun siskoa kävyllä päähän kun siinä kesäteatterin takana metässä valokuvailtiin ja sisko valitti ääneen (leikilläänkin) kun sitä aina vaan syvemmälle raahasin. Ihanaa kesää teille!!

  VastaaPoista
 5. Olipa mukava taas kuulla sinustakin, ja talosta, se vain niin kiinnostaa tuo teidän iso projektinne. Lopputulos aikoinaan on varmasti hieno.
  Hyvää kesän jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Kivahan näitä on lukea. Elmässäsi on kyllä sellainen vaihe, ettei kirjoittamiselle jää aikaa kuin öisin ja silloin sinunkin on hyvä levätä. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 7. Se on jollain ollut niin ikävä sun kirjoituksia, että töni tuolleen kärkkäästi kommenttilootassa ;D

  Kivaa kuula, että siellä elämä maistuu. Hippilifestylejorinoita kyllä jaksettaisiin täälläkin lukea jos joudat sellaisia kirjoitella :) Hyvää kesää ja onnistuneita remppapäiviä aurinkotalolle :)

  VastaaPoista
 8. Ei muuta kuin jatkat päivitystä omaan tahtiisi. Elämään mahtuu niin paljon muutakin touhua kuin "päivittelyä" :) Odottelen silti kiinnostuneena projektin etenemistä.

  VastaaPoista
 9. Itse pidän blogia päivittäin ja viehän se paljon aikaa. Minusta on oikeastaan aika hienoa, että pystyt kirjoittamaan harvakseltaan ilman, että kynnys nousee liian korkeaksi. Elämästä pitää nauttia, joten kaikelle on aikansa :)

  VastaaPoista
 10. Hei, jos talkoita tiedossa niin tuun mieluusti paikalle!

  VastaaPoista