sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tilannekatsaus

Hiljaiseloa sekä täällä että talolla. Mutta vain minun osaltani. Mikko ahkeroi iltaisin ja viikonloppuisin. Lauantaisin meillä on myös ammattimies paikalla. Syy minun hiljaisuuteeni on  leipätyössä. Olen aloittanut uudessa työpaikassa ja saanut samalla kaivattua vaihtelua ammattiini. Työnkuva on minulle täysin uusi, joten se vaatii paljon opettelua ja pohdintaa. Ja koska olen niin innostunut aiheesta, olen myös käyttänyt "blogiajan" kirjojen lukemiseen.

 Kävin tänään katsomassa talolla ja ottamassa muutaman kuvan blogiin. Talo näytti siltä kuin se alistuneesti odottelisi talven tuloa. Ei siis kovinkaan aurinkoinen. Olemme peitelleet ikkunat ja paljaat hirret. Vaikka ikkunoita kunnostetaan, luulen että emme niitä ihan heti laita taloon takaisin. Suurin pelko on se, että lasit kivitettäisiin uudelleen. Muovit tulevat olemaan vielä jonkin aikaa ikkuna-aukoissa.Hirret on nyt vaihdettu lähes kolmelta sivulta. Lattianiskat on enimmäkseen katkottu. Mustasta huoneesta on halkaistu paljon kiviä ja kannettu pois. Siellähän on ollut aikoinaan melkein huoneen kokoinen uuni ja perustukset sitä mukaa. Parhaillaan Mikko poraa kiviä huoneiden välistä. Ilma on hyvä saada kiertämään kunnolla. Nyt välit ovat olleet ummessa, vaikka kissanluukkuja onkin hyvä määrä. Maallikoille tiedoksi, että talon pohjassa täytyy kiertää ilma, jotta talo pysyisi terveenä. Pakkasilla kissanluukut eli kivijalassa olevat reiät voi sulkea.

Kiviporausta

Uusi ilmarako

Tuleva keittiö

Tuleva olohuone ja yläkerran lastenhuone

Mustaa huonetta. Hirret on vaihdettu.

Etenemme edelleen hitaasti. Jos minä olenkin välillä tuntenut, että rakentamista täytyisi vähän jouduttaa, niin nyt olen toista mieltä. Uusi työ toi jonkinlaisen rauhan tähänkin asiaan. Minulla ei ole kiire saada yritystoimintaa aurinkotalolle vaan voin nyt nauttia täysin näistä uusista tuulista elämässäni. Aurinkotalon alakuloisesta ilmeestä huolimatta meidän fiilis on seesteinen.