lauantai 6. joulukuuta 2014

Tervehdys Törnävältä!

Eilisen Facebook -irtioton seurauksena onkin hyvä lääkitä vieroitusoireita blogin avulla. Somesta en kokonaan luovu vaan Östermyran aurinko löytyy edelleen sekä Facebookista että blogista.


Talolla tapahtuu jatkuvasti. Meillä ei kuitenkaan ole joka päivä työmiestä vaan n. kerran viikossa. Mikko sen sijaan viettää paljon aikaa Östiksellä. Minä hoidan kotona lapsia. Haaveilen sellaisesta tilanteesta, että talolla olisi mukava ja siisti soppi lapsille, niin voisimme olla siellä koko perhe. Ensi kesänä voimme panostaa ulkoleikkeihin paremmin, koska piha on nyt siisti. Kiitos Jarkko Ylilammin kaivinkoneurakoinnin  pihalla kasvaa nurmi. Edelleen myös lämmöllä muistelen viime keväisiä talkoita. Oikeastaan se käy mielessä aina, kun pihalla tallustelen.


Sisällä on tehty valuja lattiaa ja leivinuunia varten. Plussakelit ovat mahdollistaneet nämä työt tähän vuodenaikaan.

Tähän päälle on hyvä rakentaa talon tärkeimmät tulisijat.


Olkkarin lattian alle tukipalkkeja. Nyt ei lattia notku.
Eniten olemme pähkäilleet muureja. Kaksi eri muuraria sekä kaksi nuohoojaa ovat todenneet piiput hyviksi. Olemme silti skeptisiä, sillä pienemmässä keittiössä eli meidän tulevassa kylpyhuoneessa on ollut outo haju. Ensimmäinen ajatus on ollut tietysti home. Huoneesta oli mahdollista purkaa muuri siten, että isoon piippuun ei tarvitsisi kajota. Koska muurilla ei ole huoneessa mitään virkaa, päätimme sen purkaa. Jotain kummallista oli hellassa poltettu sillä sen hormi oli täynnä mustaa, haisevaa kokkareiksi kovettunutta ainetta. Hajun lähde oli päivänselvä! Olimme iloisia että tiilien alla ei kasvanut homesientä. Teimme samalla päätöksen, että uskomme neljää ammattimiestä ja jätämme piiput paikoilleen. 

Mikko purkasi oikealta muurin. Vanhat roiskemaalatut tapetit olivat sen takana..

..ja pohjalla iso myllynkivi.
Etenemme siis tuttuun tapaan hitaaseen tahtiin. Olen edelleen täysin onnellinen tästä mörskästä. Mikkokin sanoi, ettei sitä aina vi**ta. Se on paljon peruspessimistin suusta.


Mukavaa joulun odotusta. Olisikohan alla oman Östis- metsän joulukuusi?

11 kommenttia:

 1. Hyvää joulun odotusta ja Isenäisyyspvää!Mukavavia uutisia!Steppiä!av

  VastaaPoista
 2. Kivoja uutisia. Oli mukava huomata että blogiin oli kirjoitettu. Seuraavia odotellen, nyt kuitenkin hyvää joulunaikaa ja itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 3. Blogi ei näy blogilista-palvelussa niillä hakusanoilla millä se on ennen löytynyt. Ihanaa kuulla miten siellä mennään eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu, mitään muutoksia en ole tehnyt. Kiva, että löysit kuitenkin. :)

   Poista
 4. Näyttääpä tutuilta ja meillekin ajankohtaisilta työvaiheilta. Jotenkin on mukava nähdä että jossain muuallakin puurretaan samojen asioiden ja vaiheiden kimpussa. -Vaikkei talo tai sen ihmiset ole laisinkaan tuttuja.
  Parikin kaveria oon blogianne suositellut, siispä ei auttanut muu kuin tulla katsomaan. Ja mielenkiinto heräsi ja kiinni jäin, siis liityin lukijaksi.
  Iloa ja tsemppiä pakerrukseenne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vertaistuki on niin tärkeää. Tulen ensitilassa kurkkimaan blogiisi!

   Poista
 5. Se vielä piti sanomani, että kovin kaunis ja ainutlaatuinen on talonne!

  VastaaPoista
 6. Hei en muista olenko jo kysynyt,mutta kysyn uudestaan jos niin on :) ELi sijaitseeko tämä teidän tuleva koti seinäjoen keskustassa? Me kun ollaan vuosia ajeltu keskustan ohi reissussa palatessa ja harmiteltu yhden talon kohtaloa, kunnes huomasimme sen pelastustoimet taannoin ja samaan aikaan lösyin blogisi. Kovin on samanlainen talo. :) Jouluiset terkut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ajat keskustan läpi Tampereelle päin, niin näet kyllä tämän talon. Sijaitsee Törnävän kirkon risteyksessä eli juuri ennen museoaluetta. :)

   Poista