sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tilannekatsaus

Hiljaiseloa sekä täällä että talolla. Mutta vain minun osaltani. Mikko ahkeroi iltaisin ja viikonloppuisin. Lauantaisin meillä on myös ammattimies paikalla. Syy minun hiljaisuuteeni on  leipätyössä. Olen aloittanut uudessa työpaikassa ja saanut samalla kaivattua vaihtelua ammattiini. Työnkuva on minulle täysin uusi, joten se vaatii paljon opettelua ja pohdintaa. Ja koska olen niin innostunut aiheesta, olen myös käyttänyt "blogiajan" kirjojen lukemiseen.

 Kävin tänään katsomassa talolla ja ottamassa muutaman kuvan blogiin. Talo näytti siltä kuin se alistuneesti odottelisi talven tuloa. Ei siis kovinkaan aurinkoinen. Olemme peitelleet ikkunat ja paljaat hirret. Vaikka ikkunoita kunnostetaan, luulen että emme niitä ihan heti laita taloon takaisin. Suurin pelko on se, että lasit kivitettäisiin uudelleen. Muovit tulevat olemaan vielä jonkin aikaa ikkuna-aukoissa.Hirret on nyt vaihdettu lähes kolmelta sivulta. Lattianiskat on enimmäkseen katkottu. Mustasta huoneesta on halkaistu paljon kiviä ja kannettu pois. Siellähän on ollut aikoinaan melkein huoneen kokoinen uuni ja perustukset sitä mukaa. Parhaillaan Mikko poraa kiviä huoneiden välistä. Ilma on hyvä saada kiertämään kunnolla. Nyt välit ovat olleet ummessa, vaikka kissanluukkuja onkin hyvä määrä. Maallikoille tiedoksi, että talon pohjassa täytyy kiertää ilma, jotta talo pysyisi terveenä. Pakkasilla kissanluukut eli kivijalassa olevat reiät voi sulkea.

Kiviporausta

Uusi ilmarako

Tuleva keittiö

Tuleva olohuone ja yläkerran lastenhuone

Mustaa huonetta. Hirret on vaihdettu.

Etenemme edelleen hitaasti. Jos minä olenkin välillä tuntenut, että rakentamista täytyisi vähän jouduttaa, niin nyt olen toista mieltä. Uusi työ toi jonkinlaisen rauhan tähänkin asiaan. Minulla ei ole kiire saada yritystoimintaa aurinkotalolle vaan voin nyt nauttia täysin näistä uusista tuulista elämässäni. Aurinkotalon alakuloisesta ilmeestä huolimatta meidän fiilis on seesteinen.


10 kommenttia:

 1. WAU tuota yläkuvaa! Miten ihanaa päästä asumaan taloon, jolla on piiitkä historia.:) Seesteisiä lokakuun päiviä!:)

  VastaaPoista
 2. Kivien poraus on varmasti raskasta. Talon kohdalla pätee myös sanonta: ei se määränpää vaan se matka. Uskon että lopputulos tulee olemaan upea. Tällä hetkellä varmaan on hyvä tietää että kokoajan jotain tapahtuu vaikka se olisi pientäkin, sekin kai tuo sitä mielenrauhaa. Mukava kuulla että olet löytänyt innostavaa työtä. Valoa pimeään aikaan!

  VastaaPoista
 3. Hei, sisko vinkkasi blogistasi, ja olen nyt kuluttanut (miehjen iloksi9 suurimman osan sunnuntaita selaillen päivityksiäsi. ;)

  Selailin Seinäjen karttapalvelua, ja kuvittelen paikallistaneeni talonne. Olin ihan järkyttynyt tuosta asemakaavasta kerrostaloineen. Siellä kauempanahan se voisi olla jonain tulevaisuuden pesämunana, mutta aurinkotalon tontille ei missään nimessä. Selvästi on joku aikoinaan ajatellut, että kumautetaan teidän talo nurin ja tehokkaampaa tilalle. Kun talonne alkaa valmistua, ja ne stressit helpottaa, voisi olla viisasta hakea asemakaavamuutosta tontillenne.Tontin rakennusoikeushan vaikuttaa useimisa kaupungeissa kiinteistöveron suuruuteen. Eli ainakin siltä tontilta, missä ihana aurinkonne sijaitsee, poistaisin tuon AK-merkinnän, ja ehkä jopa olisin niin äärimmäisyyksiin menevä, että asemakaavalla suojelisin rakkaudella korjaamanne talon.

  Nostan hattua sitkeydellenne tehdä tuota kunnostustyötä, onnea ja voimia projektiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä on kerrostalon paikka heti, kun ulko-oven avaa. :) Kyllä me muutosta kaavailemme.

   Poista
 4. Mahtava taloprojekti ja hieno blogi! Sinua odottaa haaste Vihreässä kamarissa: http://vihreakamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos haasteestakin. Käyn kurkkaamassa. Ihanaan blogiisi olen toki törmänyt aikaisemminkin.

   Poista