tiistai 2. syyskuuta 2014

WANTED: Wanhaa ikkunalasia

Kokeilen blogin kautta, jos saalis tarttuisi koukkuun. Etsimme vanhaa, mieluiten puhallettua ikkunalasia. Ikkunaruutumme ovat melko suuret, joten tehtävä on osoittautunut haastavaksi. Voitte uskoa, että olen mielessäni harmitellut kaikkia heitä, jotka ovat kiviä ikkunoihin heitelleet! 


Yhden ruudun koko on n. 56cm x 44 cm. Onko sinulla, kaverilla, naapurilla tms. myytävänä? Kiitämme vihjeistä. Ja aurinkotalo kiittäisi väläyttelemällä säteitään ikkunoiden pinnasta ohikulkijoille. Vihjelinja: ostermyran.aurinko@gmail.com

Terv. Ostomies Jonna13 kommenttia:

 1. Onko sulle tuttu facebookin purkutavarakirppis? Tuurilla vois löytyä.

  VastaaPoista
 2. Moi, tuli mieleen työkaverinilmoitus: http://www.tori.fi/pohjanmaa/Vanhoja_ovia_ja_ikkunoita_13028737.htm

  En katsonut mittoja ja en tiedä onko tarpeeksi vanhoja teille, mutta ainakin olisi suht lähellä teitä.

  VastaaPoista
 3. Katso vanhan tavaran myyntipaikat mm. Metsäkylän navetta.

  VastaaPoista
 4. Tori-fissäkin liikkuu välillä tavaraa halvalla.

  VastaaPoista
 5. myös facebookin pelastetaan vanhat talot! kannattaa tsekata.
  https://www.facebook.com/groups/pelastetaanvanhattalot/

  VastaaPoista
 6. Kaunis talo ♥ Me ostettiin myös aikoinaan autiona tämä talo ja kaikki tienpuoleiset ikkunat oli rikottu. Onneksi niissä oli jo osa ikkunoista vaihdettu, joten kaikki lasi ei ollut vanhaa. Me sitten päädyttiin ottamaan puusepältä uudet ikkunat lähes kaikkiin aukkoihin. Verannalla on vanhat ikkunat sentään.

  Tsemppiä lasin metsästykseen!

  VastaaPoista
 7. Onneksi nykyään ymmärretään ottaa vanhat materiaalit talteen. Minulla oli pieni kokoelma vanhoja laseja, jotka odottelivat tallin räystään alla varastointipaikkaansa. Ikävä kyllä eräs vieras peruutti tallin seinään juuri lasien kohdalla. Säästin kyllä sirpaleetkin, mutta ikkunoita niistä ei saa. Toivottavasti löytyy hienot lasit.

  VastaaPoista
 8. Ostin viime vuonna vanhat ikkunat oululaisesta firmasta Menneiden Maja (tori.fi kautta), mutta valitettavasti huomasin äskettäin, ettei sitä ole enää olemassa. Osa ikkunoiden ruuduista oli nimittäin rikki, ja samaan ostokseen tuli sitten vanhoja ruutuja, juuri oikean kokoisena. Noista ikkunoista rakensimme kesähuoneen. Jos kiinnostaa/ehdit, käy kurkkaamassa vaikka täältä:
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/08/sita-sun-tata.html
  Voisi tosiaan luulla, että esim. Metsänkylän navetta myy samaan tapaan vanhaa lasia...Onnea etsintään!:)

  VastaaPoista
 9. Katsoppas antiq.fi vai oliko antiq.com

  VastaaPoista
 10. Jos et mistään löydä tarpeeksi vanhaa lasia, voi ulkopokat laittaa uudesta ja sisäpokat vanhasta. Näkymä ikkunasta sisään (ja tietysti myös ulos) näyttää silti "oikealta".
  ..liekö tästä vinkistä mitään iloa, mutta varalta nyt kumminkin. :/

  Terveisin vanhan talon laittaja

  VastaaPoista
 11. Metsäkylän navetalla on. Soittakaa ja kyselkää, onko sopivia. Se on käymisen arvoinen paikka muutenkin.

  VastaaPoista
 12. Tai voi laittaa osaan pokista valssatusta lasista, jollei käsin puhallettua löydy. Kyllähän sekin aaltoilee, vaikka ei ihan yhtä vallattomasti. Saisikohan jostain lainaan sellaisen lämpölämpun tai speedheaterin, ehkä sillä ei kitin irrotuksessa lasit napsuisi niin? Muistelen ikkunan entisöintikurssilta, että niissä oli jotain kalliimpia ja halvempia vaihtoehtoja olemassa? Vai onko käytössä jo sellainen?
  Minä olen mökkiini penkonut laseja työkeikoilla Tampereella kulkiessa täältä:
  http://www.tampereenrakennustori.fi/ikkunat
  Jollei lähempää löydy.

  VastaaPoista
 13. Kiitos teille kaikille kommenteista! Tämän avulla löysin ikkunalasia lähempää kuin luulinkaan. Miten olinkaan unohtanut, että eräällä tuttavaperheellämme on yli omien tarpeiden.

  VastaaPoista