perjantai 19. syyskuuta 2014

Virstanpylväs: Korjaustyöt alkoivat

Kaikenlaista häppeninkiä on taas ollut. Tärkein lienee hirsikorjausten aloitus. Olin siitä yhtä onnellinen kuin viimeksi nurmikentän tekemisestä. Teki mieli halailla puita, joita soviteltiin paikoilleen. Alimmassa keroksessa oli vieläkin enemmän lahoa kuin ajateltiin, mutta hurjalta näyttävistä toimenpiteistä huolimatta talo ei kellahtanut isolle nenälleen. (Muistattehan, kun eräs henkilö vertasi kuistia pinokkionenään kauniin naisen kasvoilla.)
Tämä on ensimmäinen talonkorjaamisen  merkkipaalu. Nyt emme vain pura vaan jo kunnostamme!Olinkohan uusista hirsistä niin hurmaantunut vai mistä lie johtui, mutta annoin Yle Pohjanmaalle radiohaastattelun alkuviikosta. Sanon vain, että herran haltuun editointityö. Bloggaaminen voi johtaa moniin erikoisiin tilanteisiin!  Yksi niistä on Käsityömessut Seinäjoella 3-5 lokakuuta. Tästä lisää pikapuoliin. Hyvää viikonloppua lempeän syksyiseltä Östikseltä!

17 kommenttia:

 1. Jee, siitä se kunnostaminen lähtee! Pitääpä laittaa korvia hörölle tuon radiohaastiksen suhteen :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Säätkin suosineet remonttireiskoja.av

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä taivahan tosi! Olemme fiilistelleet lämpimiä päiviä.

   Poista
 3. Tuttu tilanne! Se on hieno tunne, kun alkaa syntyä uutta. Me olemme omassa projektissamme jo hiukan pidemmällä, mutta työtä riittää vielä pitkäksi, pitkäksi aikaa. Toivottavasti pääsette sujuvasti eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina niin lohduttava kuulla, että jotkut muutkin ovat lähteneet samasta pisteestä. Tsemit teille!

   Poista
 4. Innolla odotan tuota messutietoa. Olen totaalisen viehättynyt projektistanne ja palaan tänne aina uudestaan lueskelemaan, mitä talolle kuuluu. Messulippu Seinäjoelle käsityöjunaan on jo hankittu, joten onpa mukavaa, jos Aurinkotalo on tavalla tai toisella sielläkin mukana:)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka hienoa, onnea remontointiin. Kovaa hommaa sekin, mutta aavistuksen palkitsevampaa kuin vain purkaminen ja raivaaminen :)

  VastaaPoista
 6. Huikean isot aallot täältä! Mikä virstanpylväs! Mikä huikea rutistus takana ja nyt sitten alkaa se talon elvyttäminen kodiksi.

  Olen vilpittömästi suunnattoman iloinen puolestanne! You go, team Östis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lämmittä kuulla tsemppejä erityisesti teiltä, joiden projekteja olen itsekin vuodenpäivät seurannut. <3

   Poista
 7. Mieletöntä! Aplodit teitseille!!

  Haastattelua odotellessa!

  VastaaPoista
 8. Mahtava seurata teidän projektia,meillä kun taustalla vastaava. 2010 tammikuussa purettiin rungolle 1800-luvun hirsitalo ja siitä lähdettiin liikenteeseen,tosin meidän tupa oli aluperäisessä kunnossa,helpotti alotusta. Ei tarvinnut purkaa vuosien remontteja.Mut työtä riitti. Blogissa ei remppa kuvia juuri ole,kun se oli jo ohi blogia aloitellessa. Tervetuloa kurkistelemaan lopputulosta blogiini,jos kiinostaa. Tsemppiä teille remppaan ja leppoisaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo nopeasti kurkkimassa. Syvennyn vielä paremmalla ajalla blogiisi. Kauniilta näytti ja ah, kuinka ihana kuulla, että olette nollasta lähteneet.

   Poista