sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Päivitys työkuulumisista ja iso kiitos!

Taloon on vaihdettu hirsiä kahdelle seinälle ja ikkunoita korjataan kahdessa pisteessä -minä kotona ja Justeerin työntekijät Jalasjärven toimipisteessä. Tavoitteena on saada kumpikin työ päätökseen lokakuun loppuun mennessä. Aikataulu on tiukka ottaen huomioon Mikon reissutyön, mutta välillä on hyvä asettaa jokin päämäärä. Muuten käy niin, että me todella nysväämme talon kanssa vielä kymmenen vuoden kuluttuakin.


Olen hakenut pellavaöljyn, pellavaöljymaalit ja -kitin Seinäjoen Värimiehiltä. Wanhan kunnostajilta kuulee usein, että tuotteita ja palvelua on vaikea saada. Värimiehet on pitkän linjan sisustus- ja maalausalan yritys Seinäjoelta. Valikoima on mahtava ja liikkeestä löytyy jo varastosta kaikki mahdollinen. Heiltä saa myös Uulan maalit, Tikkurilan pellavaöljykitin, Osmo colorin tuotteet ja muitakin ekologisia maaleja.  Parasta kuitenkin on, että sain liikkeestä ihan oikeaa palvelua! Minua palvellut myyjä oli itsekin kunnostanut vanhan talon ja entisöinyt aikoinaan mm. wanhaa kirkkoa. Kiitokset Jennille!    


Minä ostin Uulan maalit, tiftilankoja ja Tikkurilan kitin. Värimiehiltä olisivat tilanneet myös muiden valmistajien tuotteita. Olen kuullut hyvää näistä, joten aurinkotalo saakoon ne pintaansa. Ensi viikon aikana saatan ikkunapokat siihen kuntoon, että saan maalata pohjamaalin. Työskentelen Susannan työhuoneen ikkunakorjausohjeella. 

Vielä loppurapsuttelut ja helojen irroitukset.

Valkoista..

..ja puolukan punaista.

Oletteko huomanneet blogissani seikkailevan uuden logon? Kiitos kuuluu Irina K -designille. Logossa oleva talon muoto ja aurinkokuvio on täysin Irina Kivimäen oivalluksen tulosta.  Iso kiitos sinnekin!Näin kirjoittaessani huomasin taas, kuinka moni ihminen linkittyy tähän projektiimme ja osa ihan tietämäättänkin, kuten tuo Susannan työhuone. Olen kiitollinen kaikkien avusta ja lähetänkin ihan yleisesti kiitoksen kaikille ystävällisille ja auttavaisille ihmisille. Pieninä kiitoslahjoina teille lukijoille toimii blogin arvonnat. Perjantaina oli pika-arvonta, joka syntyi maahan pudonneista tiftilangoista. Pala Seinäjoen historiaa mustepullon muodossa lähtee Piikkiöön ensi viikolla. Muistakaa osallistua myös Kässämessujen lippuarvontaan! Arvonta suoritetaan tiistaina.
10 kommenttia:

 1. Tsemppiä urakkaan! Meillä on osa ikkunoista kunnostettu myös (edellinen omistaja) jollain uulan huonolla erällä. En uskaltanut enää ostaa, kun menivät vuodessa huonoksi. Joudumme tekemään ne uusiksi :( Vanhimmat Uulalla maalatut ovat taas kestäneet melko ookoo.

  VastaaPoista
 2. Kunnostelin ikkunoita kesällä myöskin Uulan tuotteilla. Ja samoilla jatkan ensi kesänä, joten tykkäsin!!! Ainoa huono puoli oli pitkä kuivumisaika noissa pellavaöljymaaleissa kuin meillä ikkunan pokat sai vähän ruskamateriaalia viereisistä puista...;D Ja Puolukka on aivan herkku väri!!!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että teillä hommat etenee! Aikatauluja ja päämääriä tosiaan kannattaa asettaa, siitäkin huolimatta, että niistä saattaa joutua luistamaan. Otan ikkunankunnostuslinkin talteen ja perehdyn siihen ensi vuonna, kun tulee ajankohtaiseksi. Tsemppiä Östermyraan!

  VastaaPoista
 4. Hieno logo. Talonne ja projektinne on kyllä oman logon väärtti. Juuri muistelin blogissa omaa remonttiurakkaa. Ei vanhan kanssa helpolla pääse :).

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä urakkaan! Voi olla, että tämän jo tiedätkin, mutta ajattelin kommentoida varmuuden vuoksi että aikataulun osalta kannattaa varata kyllä aika paljon väljyyttä - vaikka ne deadlinet onkin joskus hyviä - koska tähän aikaan vuodesta on niin kylmää ja kosteaa että pellavaöljymaali kestää kuivaa epäinhimillisen kauan. Ja kiirehtiä ei kannata, koska jos märän pohjamaalin päälle vetää uuden kerroksen, se vetää kuivuessaan pohjamaalin kurttuun ja maali irtoaa sitten tosi helposti. Minä tykkään itse todella paljon maalata pö-maalilla ja Uulan maali on tosi hyvää ikkunoihin, mutta kun itse vetäisin tuossa kaksi viikkoa sitten leikkimökin oveen maalin niin se on edelleen kostea - eli tuo kuivumisaika on tosiaan hermojaraastavan pitkä. Mietin kesällä meidän ikkunankarmeja laittaessa että ymmärrän oikeasti sen, miksi maaliteollisuus on ruvennut aikoinaan kehittelemään jotain vähän nopeammin kuivuvaa tavaraa kiireiselle nykyihmiselle - mutta no, kuka niitä nyt omaan taloonsa huolisi :)

  VastaaPoista
 6. Niin, ja jos tulee kiire niin maaliin voi lisätä serotiiniä, se nopeuttaa kuivumista.

  VastaaPoista
 7. Ihana blogi sinulla, jään seuraamaan! Iloa ja voimia projektiin, paljon jo takana! Meilläkin oma vanhan talo projekti juuri käynnistynyt. Jos kiinnostaa, niin käy katsomassa www.helmipaneelia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä! Toivottavasti työ on sujunut.

  VastaaPoista
 9. Voimia hirsitöihin. Toivon että on mennyt hyvin muutenkin.

  VastaaPoista
 10. Ihana blogi ja kiitos vinkistä, löysin tätä kautta ohjeet ikkunoidemme kunnostamiseen. Ajattelin minäkin kunnostaa niitä kotona, mutta rupesin epäilemään, että uskaltaakohan niillä sittenkään ihan keittiön pöydän ääressä maaleja lämmitellä. Oletko itse poistanut maaleja vain ulkotiloissa? Tai onko kellään muulla kokemusta? Käytössä minulla olisi speedheater.

  VastaaPoista