tiistai 9. syyskuuta 2014

Lapsille (esihistoriallinen) futiskenttä

Olin tänään niin täydellisen onnellinen, että piti jäädä tontin laidalle hetkeksi oikein fiilistelemään. Upeaa nähdä, kun jokin asia etenee. Tontilla tapahtuu jotain konkreettista ja hyvin nopeaan tahtiin. Tätä jättiläiskonetta tekisi mieli halata. Ja ison kiitoksen lähetän Jakelle!Taidan olla jääräpäisyyteen asti vastaan kaikenlaisia koneita, vipuja ja vipstaakkeleita. Muistattehan, että keväällä siivosimme talkoovoimin pihasta kaksi kontillista ja yhden lavan romua. Tänään saimme kaivinkoneen viimeistelemään saman alueen. Alan ymmärtää pikkujäbän hullaantumista näihin laitteisiin. Tänään me olimme molemmat tasavertaisesti fiiliksissä. Se keväinen romumäärä lähti melko pieneltä alueelta. En voi sanoin kuvailla, kuinka hienolta tuntuu, että nyt on viimeisetkin tulipalon rippeet poissa pihasta. Tuntuu, että on parempi hengittää.  Ja ensi kesänä meillä on lapsille futiskenttä! Jospa saisimme koulaisetkin kohta viihtymään talolla. En nyt välitä tässä kohtaa siitä onko pelikenttä sopiva meidän perinnepihaan. Tai ovat kai lapset ennenkin jalkapalloa pelanneet? Jos teen maalit puusta? (sarkasmia, ystävät)  Tämä alue on vain pieni osa isosta tontistamme, mutta kuitenkin henkisesti tärkeä maatilkku. Nyt on navetan sotkut poissa.   Happy, happy, happy! 


Alla olevan kuvan multakasan ja lautapinon välissä on navetan kivijalkaa. Kivijalan päälle rakennamme jonkinlaisen pation ja kesäkeittiön. Ihanaa, kun haaveet muuntuvat todeksi pala palalta.


10 kommenttia:

 1. Kone on aika usein paikallaan, nopeasti siistiä. Näyttää ihanan avaralta.

  VastaaPoista
 2. Nuo koneet vaan helpottaa aika paljon kaikkea! Eihän me enää pestä pyykkejäkään padassa keitellen.;) Kyllä kotipihassa on hyvä ottaa lapset huomioon, sanoo hän, joka on kieltänyt nyt kovalla pallolla pelaamisen vanhojen ikkunoiden särkymisvaaran vuoksi!;)) Mikä on muuten tuo keltainen rakennus viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi ole ikkunoita ihan ääressä. Tuo keltainen rakennus on varasto. Se on suuri ja upea rakenteiltaan myös sisäpuolelta. Ollaan oikeastaan vasta viimeaikoina herätty siihen ,kuinka hieno se on. Jotain muuta käyttötarkoitusta täytyy keksiä! :)

   Poista
 3. Vau! Melkoinen tontti teillä. Tuplavau! Onnea, hullut, hyvä meininki!

  VastaaPoista
 4. Vau näyttääpä hyvältä! Voin uskoa miten vapauttavaa tuo on!

  VastaaPoista
 5. No varmasti ovat perinnelapsetkin pelanneet! Sen verran olen mokkapalaa jalkapallokentän reunalla syönyt, että totean pallon perässä juoksemisen kumpuavan jostain hyvin hyvin syvältä ihmisyyden perusolemuksesta. Hieno on kenttä ja hienoa, kun tulee tuollaisia konkreettisia isoja askeleita kohti kaunista lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, perinnelapsi, mikä ihana käyttöönotettava termi. :)

   Poista