lauantai 30. elokuuta 2014

Mun verstas

Ajattelin kuvata teille jotain hyödyllistä: ikkunakorjauksen pohjatöitä. Kaikki meni kuitenkin pieleen, kun rikoin kaksi ikkunaruutua. Irrotin niitä hyvin, hyvin hellästi, mutta "naps" vaan. Harmitti, mutta onneksi nämä eivät olleet niitä kaikkein aaltoilevimpia yksilöitä. Mikko viimeisteli homman omalta osaltaan. Oli eilen purkanut mustan huoneen kattolankkuja. Yksi oli pudonnut lyöden sirpaleiksi irroittamani pokan ja mennen läpi kiinni olevasta ikkunasta. Siinä meni vanhimmat ja hienoimmat. Jos sinulla on tiedossa oikein vanhaa ja aaltoilevaa lasia, niin ostan. Meillä on aika isot ikkunarudut. Jottei kuvaamistyö menisi aivan harakoille, esittelen teille verstaani. Taloprojekti kahdessa osoitteessa vaatii sotkun sietokykyä. Sen lajin kykyä minulle on annettu isolla kauhalla. Sopii ison lapsikatraan äidin mentaliteettiin.Verstaani on takapihan terassilla. Tällä hetkellä on menossa ikkunoiden skrabaus. Koska olen tähän työhön kovasti mieltynyt, olen skrabaillut sivutuotteena myös huonekaluja. Esittelen tuon alla olevasta kuvasta löytyvän maailman kauneimman pöydän vielä erikseen.Sanokaa minulle onko ihan paha moka, jos rapsutan talolta löytyneistä tuoleista maalin pois? Ne ovat hyväkuntoisia, mutta inhoan sitä paksua, ruskeaa maalia. Kyseessä ei ole mitään barokkiveistoshuonekaluja vaan ihan tavalliset, tukevat keittiöntuolit ilman mitään puusepän taiteellista kunnianhimoa. Toivotaan lämmintä syksyä, jotta verstaani saisi olla voimissaan vielä pitkään!

Skrabaaminen= paras pääntyhjäys

16 kommenttia:

 1. Viimeiseen kuvaan yhdyn täysin. :D Kylmä verstas täälläkin niin, että lämmintä syksyä toivoen myös.

  VastaaPoista
 2. Voi harmitus noiden lasien kassa. Toivottavasti löydät uudet vanhat lasit tilalle :)
  Rapsuta ihmeessä paksu ruskea maali pois jos et väristä erityisesti pidä. Minun mielestä moka on se, jos jätät tuolit käyttämättä kun maalipinta ei miellytä.

  Iloa rapsutuksiin ja lämmintä syksyä toivotellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot täysin oikeassa! Olen pähkäillyt asian kanssa jo pitkän. Huomenna haen ne varastoitumasta ja otan käyttöön. :)

   Poista
 3. Speedheater on loistokeksintö, jolle luulisi tässä talossa olevan muutenkin käyttöä :) t. Terhi

  VastaaPoista
 4. Lasi on hankala käsiteltävä. Hieno työpiste sinulla, toivotaan lämpöistä ja pitkää syksyä. Speedheateria minäkin suosittelisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin, että se olisi helppoa. Osaan olla tarvittaessa kärsivällinen. Täytyy hioa tekniikkaa.

   Poista
 5. Olen kyllä samaa mieltä maalin rapsuttelun kanssa. Kuin meditaatiota. Sitä tehdessä tulee ajateltu asioita ja ne saattavat selkeytyä kovastikin. Ja työn voi vielä aloittaa ja lopettaa vaivattomasti aina kun lapsilta kerkeää:) Mukavaa syksyä teille toivottelee toinen ikkunan pokien rapsuttelija:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Olen ratkaissut muutaman mieltä vaivanneen pulman skraban varressa. :) Tsemit rapsutteluihin!

   Poista
 6. Harmitus noista lasien rikkoutumisista, mutta rapsuttelu on kyllä hyvää lääkettä askaroivaan mieleen. Ja kaaoksensietokyvyn on oltava aika korkealle kehittynyt, jos ison perheen kanssa aikoo itsekin projekteihin osallistua. Musta on kehittynyt vuosien myötä aika hyvä boheemi perfektionisti sen nuoruuden nipon perfektionistin sijaan, ja kesken projekteja on kyllä kaikki ihan vinksin vonksin. Onneksi on silti niitä väliaikoja, jolloin pää taas lepää edes hetkellisen järjestyksen keskellä:) Tsemppiä rapsutteluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AIka lailla huvitti tuo lapsilta pudonnut Pepin heppa. Vieläpä terassille. :) Talolla varsinkin nautin harvinaisista viiden minuutin hetkistä, kun joku kohta on siistinä. Kiitos tsempeistä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Rakastan tätä pipoa niin paljon, että oli pakko ottaa blogiinkin selfie. Instassa jo oli. :DD

   Poista
 8. Lähetän ainakin kottikärryllisen aurinkoa ja lämpöä hurmaavaan verstaaseen täältä etelästä!
  Nauti elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli perille, vaikka syksyn omput tuoksuvatkin takapihallamme. :)

   Poista