perjantai 29. elokuuta 2014

Lasten kanssa Tukholmassa

Olimme pitkän viikonlopun Tukholmassa. Mikon veli perheineen on asunut siellä jo yli vuoden, mutta nyt vasta pääsimme visiitille. Matkanteko oli joutuisaa, sillä lensimme Vaasasta. Laivareissussa olisi ollut oma viehätyksensä, mutta näin kouluaikana nopeat siirtymät olivat iso plussa.


Matkan parasta antia olivat tietysti  ihmiset. Lapset eivät olisi halunneet osallistua turistirientoihin ollenkaan, koska oli niin mukavaa viettää aikaa serkkujen kanssa. Tavallinen elämä lähileikkipuistoineen olisi ollut parasta. Me tylsimykset sen sijaan halusimme kiertää vanhassa kaupungissa ja istuskella nauttien kaupunkielämästä.Viimeisenä päivänä vain pikkujäbä jäi meidän kanssa kaupunkia kiertämään. Haluatteko ilmaisen vinkin, kuinka neljävuotiaan saa kiinnostumaan mistä tahansa? No, saatte kuitenkin: kertomukset.  Päivä sujui kuin itsestään, kun kerroin ritareista, jotka vartioivat vanhan kaupungin katuja, kopsuttelivat hevosilla ja tarkistivat onko valtakunnassa kaikki hyvin. Toimintakohtaukset piti kerrata pariin otteeseen.Junibacken, tuo jokaisen päivätukolmassa -lapsiperheen måste gå,  oli jättekiva. Yhdeksän vuotiaalle tosin jo melkein lapsellinen, mutta meni hyvässä seurassa. Satujuna oli elämys meille kaikille. Satujunassa kuljettiin vaunulla Astrid Lindgrenin satujen maisemissa. Lasten mieleen jäi erityisesti Veljeni Leijonamielen tulipalo -kohtaus. Se puhutti vielä pitkään. Meillä taitaa kirja olla isoveljen hyllyssä. Päätynee iltasaduksi pikapuoliin. 

Vaikka Mikko vähän harmittelikin, ettei veljensä ole muuttanut heti kerralla Välimeren rannalle, niin en moittisi Tukholmaakaan. Vain tunnin lennon päässä odottaa oikea kaupungin syke. Maaseudun asukkina aina välillä kaipaa metrotunnelin vilinää. Yhdeksän vuotias luettelikin metron yhdeksi matkan kolmesta parhaasta asiasta. Tukholma oli meille lempeä. Pian takaisin.Muokkaus.. Pahoittelen, etten ole vastannut kommentteihinne pariin viime postaukseen. Asia on nyt korjattu. Jokainen kommentti on ilahduttanut valtavasti. Kiitos niistä.

4 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mukava irtiotto. Onko remonttiväsymys selätetty? Hyvää syksyn alkua ja pitäkäähän huolta toistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On selätetty! Mikolla alkoi kesäloma. Nyt on enemmän aikaa. :) Hyvää syksyn alkua sinnekin.

   Poista
 2. Junibacken on niin ihana. Käytiin siellä muistaakseni 2010, ja vieläkin haluaisin takaisin.

  VastaaPoista
 3. Ah, Tukholma! Kiva että saitte kunnon irtioton. Minusta tuntuu, että en pysty sanomaan, olenko enemmän kaupunkilainen vai maalainen. Joka tapauksessa kaupungin sykettä kaipaa välillä täällä Nurmossakin:)

  VastaaPoista