torstai 17. heinäkuuta 2014

Mitä meillä tapahtuu?

Talo näyttää aika hurjalta nyt. Ulkolaudoitusta on irroteltu. Osa ohikulkijoista varmaan kuvittelee, että nyt se lähtee polttopuiksi koko tupa ja tilalle kerrostalo vähintään kahdeksalla kerroksella. Eräs ohi pyöräilevä henkilö ainakin huusi: "Koijarit! Rosvot!" Sama henkilö huusi seuraavana päivänä kirjaston edessä lapsille: "Oletteko te kääpiöitä?" Hän siis pitää huutelusta ja harrastaa nopeatahtista pyöräilyä kera soittokellon. (Älkää vain luulko, että otimme nokkiimme. Ensimmäiselle huutelulle nauroin. Toisella kertaa jouduin kertomaan lapsille joitakin seikkoja ihmismielestä.)Koska pyrimme säästämään joka käänteessä, olemme viime aikoina tehneet itse valmisteluja hirskorjaajaa varten. Ulkolaudoitus irrotetaan osittain. Yritämme ottaa laudat ehjänä seinästä. Taotut naulat ovat vedetty pois ja hyvät säästetty.


Ulkovuorauksen alta löytynyt vuosiluku.
Pohja on osittain irrotettu. Erikoinen huomio on ollut se, että pohja näyttää talon alta katsottuna ihan ok:lta, mutta sisäpuolelta se on aivan laho. Osittain jopa niin hapero, että jalka menisi läpi. Tätä emme olisi paksuista lankuista huomanneet, jos talo olisi tarkistettu vain alhaalta päin.


Onkohan allaolevassa kuvassa näkyvä hirsilaho tullut ennen vai jälkeen seinän paikkauksen. Jos jälkimmäinen, niin millähän Tshernobylin jätteellä seinä mahtaa olla eristetty tästä kohdasta?

11 kommenttia:

 1. On teillä siinä monenmoista korjattavaa, onneksi on heitä, jotka senkin taidon osaa. Mutta talo on tavattoman kaunis, siitä tulee mahtava kunhan remontti on ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan on ammattilaisia ja itsekin opimme joka päivä. :)

   Poista
 2. Talonne on ehtinyt kunnioitettavaan ikään. Ajaa hurautin talonne ohi eilen kirpputorille mennessä, taas koukkasin melkein ojan pohjalta, kun huomasin, että teillä tapahtuu hurjaa kyytiä. Meidän pikkutuvassa oli sama homma, hirret näytti ulkoapäin priimalta, mutta sisäpuolella yksi alanurkka oli melkein pölyä. Kummajaisia nämä talot, mutta onneksi kaikki on korjattavissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan! Tule käymään, kun seuraava kerran kirppistelet. Jos punainen auto on pihassa, minäkin olen paikalla. :)

   Poista
 3. Siitä tulee vielä kerrassaan upea! Niin kaunis se on jo nyt!:)

  VastaaPoista
 4. Mies on meillä entisessä keittiössä vesivahinkokorjaushommissa, paikkaa hirsiä ja lisäksi kaivaa maata keittiön alta. Veikkaamme, että edellisen lattian purut on tipautettu talon alle maatumaan 1950-luvulla. Nyt mies sitten kärrää sitä multaa pihalle. Saadaan pengerrettyä lisää nurmea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on täysin sama homma edessä. Keittiön alla näkyy kaikkea roskaa ja sitä mukaa epäilyttäviä kasvustoja. Yh.

   Poista
 5. Koijarit! :D Terv. Johanna Lehikoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon vaivaa tässä koijaamisessa. :D

   Poista
 6. Mekin olemme poistaneet uslkovuorauksen kutakuinkin ehjänä, vaikka tiedän monen pitäneen meitä hulluina. Mutta hyvin se onnistui! Meilläkin alapohjan lankut olivat lahoja. Mutta mystisesti niitä kannattelevat pyöröhirsiset tukirakenteet, jotka oli laitettu pienten kivien varaan, olivat kovia. No, tuleepa joka paikka tarkastettua, että ei tule heti ylläreitä. Hyvältä teillä kyllä näyttää! Kauniita ovat hirret ulkovuorauksen alla.

  VastaaPoista