tiistai 22. heinäkuuta 2014

Elämää lattian alapuolella

Lapset lähtivät yllättäen mökkeilemään isovanhempiensa kanssa pariksi päiväksi. Meillä oli vaihtoehtoina Helsingin reissu (Katajanokan hotelliyö on edelleen käyttämättä), asuntomessut tai pari täyttä päivää aurinkotalolla. Valitisimme vaihtoehdon c. Nyt lapset ovat taas kotona ja minulla on lihakset kipeinä. Ihanaa tehdä töitä, kun motivaatio on kohdillaan.

Kuva: Kimmo Simomaa


Irrotin muutaman ikkunan ja muovitin aukot. Olemme kokoajan olleet sitä mieltä, että ikkunakorjauksia emme tee itse, mutta jos vähän voin avittaa, niin mikä ettei. Ikkunoiden rapsuttelu on myös sellaista hommaa, minkä voin tehdä kotona. Meidän suurin ongelma on rempan sovittaminen muuhun elämään. Lapset tulevat tietysti ensin.


Siivous on siirtynyt lattiapinnan alapuolelle. Oh boy, siellä on ihan oma maailma. Yhden huoneen alla on ollut lasinkeräys. Rikkinäisiä pulloja ja posliiniastioita tuli monta saavillista. Kauniisti kuvioidut posliinit laitoin säilöön, jos tuttu kuvataiteilija ne joskus ottaisi hyötykäyttöön. Siihen koppaan meni myös puolikas nuken pää.Yhden huoneen alla oli kaksi muumioitunutta kissaa. Me olimme Mikon kanssa niin nössöjä, ettemme pystyneet niitä siivoamaan. Isää vähän huvitti pari avunpyyntöpuhelua. Melkein kaikkien huoneiden alusta on täynnä puulastua. Saimme ohjeeksi siivota ne pois. Keräävät vain hometta.Jänittävin huone on ns. musta huone. Huoneen lattiapinta on ollut enimmäkseen isoa uunia. Se on myös muurattu maahan asti, joten huoneen pohja on lähes kiveä. Ryömintätilaa on molempien ulkoseinien vieressä. Tämän huoneen lattian alta löytyi kouluaikaisia aarteita: ainekirjoituksia, kirjainvihko ja mustepulloja. Niiden lisäksi oli vekseleitä yli sadan vuoden takaa sekä muutama kenkä ja rikkonainen astia.  12 kommenttia:

 1. Mitä historiaa teidän talo pursuaakaan!

  VastaaPoista
 2. On se ihme, jos kukaan teistä ei sairastu myyräkuumeeseen.
  Edelleen. Hattua nostan, arvostan. Terveyttä ja jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina työskennellessä maskit. Lapset eivät sisälle saa juurikaan tulla. Kiitos. :)

   Poista
 3. Nukke nauraa,vaikka on kovia kokenut.av

  VastaaPoista
 4. Ihania aarteita! Teette arvokasta työtä ja mikä parasta: mahtavaa kun jaatte kokemukset muiden kanssa. Mahtavaa lukea juttujanne.Tsemppiä!
  Myle

  VastaaPoista
 5. No on aarteita! Ihan kateellisena katselen! Tsemppiä urakkaanne!

  VastaaPoista
 6. Hienoja löytöjä, ja ehkä vähän erilaisia.

  VastaaPoista