tiistai 24. kesäkuuta 2014

Se oli yksi hörppäys vaan ja talo tyhjeni

Laitoin muutama päivä sitten Facebookkiin allaolevan kuvan ja kuvatekstiksi: "Kyllä ihminen on pahoon pöyröö, kun tälläseen ryhtyy." Kuva keräsi yllättävän paljon tykkäyksiä. Siitä päätellen ihmiset ovat kanssani joko samaa mieltä,pitävät murteestani tai sitten halusivat vain nostaa peukkua pystyyn. Haluan kallistua viimeisen puoleen, vaikka aika pahasti tässä tärähtäneitä ollaan.


Vaikka olenkin sitä mieltä, että ihminen on luotu lapion varteen, niin on myös vaihtoehtoja. Voi joko lapioida päiväkausia pöyröön lailla kasvot niin pölyssä, että ymmärtää jälleen ripsien oikean käyttötarkoituksen tai sitten käydä alennusmyynneillä sillä aikaa, kun imuauto tekee saman homman muutamassa tunnissa. Me koimme molemmat vaihtoehdot.

Eerolan elefantti kurkkasi talon nurkalta, kun menin maanantaina aurinkotalolle.


Meillä kävi maanantaina vihdoin Eerola Yhtiöiden imuauto, josta olen niin monesti kaukaisesti haaveillut. Olimme etukäteen jo melkein tyhjänneet alakerran hiekasta. Yksi huone jäi, sillä sen hiekka oli järkyttävän pölyävää. Joka huone pölisi todella paljon, mutta tuo viimeinen oli kyllä ihan tomua. Auton tultua ei kauan nokat tuhissu, kun huone oli jo tyhjä.

Ei tullut Espoosta asti kuitenkaan. Eerola Yhtiöillä on myös Seinäjoella toimintaa.
Tässä siistissä sisähommassa ei tarvittu edes kasvosuojaa.
Sama juttu yläkerrassa. Pari tuntia ja kaikki oli poissa. Koska emme ole tottuneet pääsemään liian helpolla, niin jätimme omaksi työksemme sammalten irrottamisen talikolla. Tänään olemme heitelleet sammallaattoja peräkärryille. Olisi nekin helposti autoon saateltu, mutta me lajittelimme hiekan erikseen. Imuauto kippasi hiekan pihallemme. Lakeuden ympäristöhuolto olisi ottanut lajitellun hiekan maksutta vastaan. Puru taas on maksullista jätettä. Pikkujäbä kokeili kaivurihommia, mutta yhden kauhaisun jälkeen totesimme työn liian pölyiseksi. Onneksi pihassa riitti muitakin töitä. Ja Mikon autosta löytyi karkkijemma. Ihan hyvä ilta siis.


Lämpimästi suosittelen käntymän Eerolan puoleen, jos lapiohommista ei ole intohimoksi asti.  Alennusmyynneiltä löytyi kahdet farkut, takki, kaksi t-paitaa, verkkatakki, huppari, kolme kauluspaitaa, hame, housut, toppi, collegepaita, leggingsit ja korvikset.
4 kommenttia:

 1. Näyttipä tehokkaalta! Tuntuu varmaan ihanalta, kun saa jonkun vaiheen ulkopuolisten toimesta vauhdilla tehtyä. Olette sen ansainneet, tekemistä riittää joka tapauksessa.

  Toivottavasti tulee tilanteita hyödyntää myös uusia vaatteita, ettei ihan koko aika mene työmaalla :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä päätös tuo hörppy, sekä teidän että talon kannalta! Hyvää kesää sinne ja muistakaa nauttia muustakin kuin remppaamisesta t: omaansa väsynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetän sinne ripakopallisen hyvää fiilistä. Välillä saa väsyttääkin. Oikein hyvää kesää! <3

   Poista