torstai 29. toukokuuta 2014

Yläkerta tänään

Talossa on taas kaikki hysrkynmyrskyn. Yksi aurinkotalkoiden parhaista puolista oli se, että hetken meillä oli siistiä ja jopa kotoisaa. Oli hyvä päästä nauttimaan talosta ainaisen pölyn ja roskan sijaan. Kokemus on talletettu hyvien muistojen sekaan ja taas on mukavampi edetä purkutöissäkin. Aurnkotalkoista voit lukea vielä Hidasta elämää -blogistani.


Yläkerrassa ovat lattiat irti. Lankut ovat tallessa kaikista muista huoneista paitsi keskimmäisestä. Siellä oli lattiana kapeaa ponttilautaa ja katsoimme, että sitä ei takaisin laiteta.
Seuraavaksi siirrymme alakertaan ja siellä on edessä sama juttu. Olen jo irrotellut muovimatot. Muovimattojen alle oli jätetty mainos varmaankin meille purkajille. Vuosiluku pääsi yllättämään. Vasemman puoleisen asunnon lattiat ovat laitettu vuonna 1993. Minua ilostutti ajatus siitä, että huoneistossa asunut yli 90-vuotias vaari on päässyt nauttimaan vielä viimeisinä vuosinaan uusitusta kodistaan. Viimeinen kalenteri seinällä oli vuodelta 1995.
   


Muovimattojen alla oli jonkinalista linoleumia tms. Niiden alta löytyi päivämäärä 13.2.1952. Östermyralla on siis paffitettu lattioita pari päivää ennen äitini syntymää. Välillä on hyvä hakea perspektiiviä talon ikään tällä tavalla. Mehän pidämme näitä isoäidin ikäisiä remontteja uusina kunnostuksina.


2 kommenttia:

  1. Taloonne mahtuu paljon historian kerroksia, remonttityömaa on kuin arkeologinen kaivaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se todella on tällä hetkellä! Minä yritän etsiä aarteita siltin seasta. :)

      Poista