torstai 1. toukokuuta 2014

Silmät auki

Olen odottanut koko päivän, että pääsen kirjoittamaan blogia. Ei sillä, että päivä olisi ollut huono. Päinvastoin vappuhumun lisäksi oli juhlahumua,kun minun fantsu mummani täytti 85v. Talollakin huhkimme jokusen tunnin illalla. Olen odottanut sen takia, että minulla on aivan uusi fiilis kirjoittamiseen. Blogielämään on tulossa suloisia muutoksia ja tämä on pitkästä aikaa mielekästä. Haluaisin uudistaa koko näkymän, mutta odottelen vielä logoa, jonka taitava Irina tekee, kun kiireiltään ehtii. Myönnän siis, että tämä bloggaaminenkaan ei ole aina sujuvaa vaan tähänkin liittyy jonkinlainen psykologinen kaari erlaisine vaiheineen. Nyt olemme pienen kriisiajan jälkeisessä entistä vahvemmassa olotilassa.

Viesti menneisyydestä.
Talo avasi silmänsä viikonloppuna. Tunne oli yhtä mahtava kuin viimeksikin. Isä tuli ottamaan vanerit pois ikkunoiden edestä. Valon tuleminen sisälle on mahtava fiilis. Olen kohdevalojen teknisen kylmässä loisteessa hinkannut seiniä puhtaaksi. Yhdenkin ikkunan avaaminen oli juhlava tunne.


Olihan siinä myös symboliikkaa: pitkän ja hiljaisen talven jälkeen talo herää eloon. Tekisi mieli pestä ja jynssätä joka kolo. Harmi, kun veden saaminen taloon on niin hankalaa ja sen lisäksi "muutama" siirrettävä objekti ennen tositoimia. Toivottavasti talkoihin mennessä  talo olisi puhdas.Mustaan huoneeseen tuli ensimmäisen kerran valo sisälle. Kaappikelloa häikäisee?

Toivotan iloa loppuviikkoonne. Meillä sitä on!

10 kommenttia:

 1. IhanaaIhanaa!Valolla on iso voima.En ymmärrä miten ennen talot suunniteltiin.Vanhoihin taloihin valo laskee kauniisti ikkunoista sisälle,harvassa nykytalossa valo lankeaa ikkunoista yhtä kauniisti sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot muuten oikeassa. Meille ei tähän nykyiseen tule yhtään niin kivasti valo sisälle. :)

   Poista
 2. Ennen vanhaan ihmisillä oli viisautta jota ei aina nykypvinä ole.Siunauksellisia ajatuksia uudelle kodillenne vaikka vappuhumu on samentanut ajattelukykyäni.av

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ei ehdi enää ajatella. Hyvää vapun viimeistä puolta tuntia! :)

   Poista
 3. Talo avasi silmänsä, Hienosti valo lankeaa sisälle ja oilme ulkoakin ihan toinen Oikein hyvää toukokuuta!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa...valoa...kaunis talonne heräsi eloon..:)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on tuota hirrenpesua tiedossa.. tuttua hommaa jo lapsuudestani, meillä kotona kuurattiin hirsiseinät joka vuosi juuriharjan kanssa! Aijon päästä itse vähemmällä, meillä hirret peittyy suurelta osin pinkopahvin alle. Kauniit on silmät talollanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin menee seinät pääasiassa peittoon. Ihaillaan niitä nyt! :)

   Poista
 6. Oi mikä ihana näky -silmät auki kohti vihertyvää luontoa.
  Vallan haltioiduin!
  Aurinkoista jatkoa valossa :) -t

  VastaaPoista