keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kiks

Asenteeni kuluttamiseen on muuttunut radikaalisti viime vuosien aikana. Aikoinaan opiskelijana tuli kierreltyä kaupoissa jatkuvasti ja ostettua halpaketjujen ale -laareista mitä tahansa. Pienen nettikauppahurmos -välivaiheen kautta olen mielestäni löytänyt järkevän suhtautumisen kuluttamiseen. Kasvaville lapsille ostan tarpeeseen ja itselleni silloin, kun kaikki näyttää nuhjulta.

Toinen pukeutumiseen liittyvä murros on ollut se, että 37 -vuotiaana ei huvita enää käyttää teinivaatteita ja toisaalta minulle ei kyllä sovi jakkupuku tai liian asiallinen tyyli. Kirppareihin opettelen, mutta minulla on myös muutamia suosikkimerkkejä, joista uusimpana oululainen Kiks. Pidän tärkeänä, että tuotteet ovat eettisiä,  kotimaisia ja yhtä tärkeänä sitä, että materiaalit ovat kierrätyksestä. Kiks täyttää kaikki kriteerini.

 
Sain siipalta äitienpäivälahjaksi  Flows -mekon ja Clouds -pitsihupparin. Kuvissa huppari on mekon alla, mutta olisi varmasti paremman näköinen esim. pitkän hihattoman topin ja farkkujen kanssa.


Mekon jujuna ovat hyvät leikkaukset. Se on takaa tyköistuva ja edestä armollinen kantajalleen. Tämä
mekko päällä voi käydä pitsalla. 

Molemmat ovat olleet jo monta kertaa päällä. Ehdottomasti kesän ykkösvaatteet.Kiksin malliston löydät täältä.  Olen itse tilannut suoraan ystävälliseltä vaatesuunnittelijalta Katja Iljanalta. Palvelu pelaa hyvin myös sähköpostilla.  

Cuts -mekko on vilahdellut aikaisemmassa postauksessani täällä. 

10 kommenttia:

 1. Kaunis sinä, kauniit hiukset, kaunis mekko :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja persoonallisia asuja. Ihana kuulla, että teidän talkoonne onnistuivat yli odotusten ja piha tuli siivottua. Mielelläni näkisin, että vanha talkooperinne tulisi taas muotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samoin ajatuksin. Hidasta elämää -blogissa hieman aihetta sivusinkin. http://hidastaelamaa.fi/2014/05/ostermyran-aurinko-juhlat/

   Poista
 3. ihana tyyli ja sopii kantajalleen :)

  VastaaPoista
 4. Olen niin samaa mieltä kuluttamisesta. Itse sorrun joskus ostelemaan kirppareilta liikaa, mutta varsinkin omissa vaatteissa ideaali olisi ostaa vaatteita, joita tekee mieli pitää päällä pitkään ja jotka laadun puolesta kestävät. Mahtavaa että on kotimaisiakin merkkejä, jotka täyttää nämä kriteerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kirpparilla menee helpotsi överiksi. Täytyisi osata harkita sielläkin.

   Poista