perjantai 7. maaliskuuta 2014

Visiitti rakennusvalvonnassaAloitanko jälleen hehkutuksen kehumalla Seinäjoen kaupunkia? (Täytyy kohta ehdottaa blogiyhteistyötä.) Mutta ihan totta: oli todella hyvä tapaaminen kaupungin rakennusvalvonnassa. Rakennusluvat eivät ole mikään mörkö vaan ihan valoisa juttu. Tekisimme tietysti muutenkin kunnon suunnitelmat, mutta on todella hyvä, että vähemmän valveutuneet (kröhöm) talojen pelastajat joutuvat kunnolla miettimään esim. märkätilojen rakenteet.
Rakennusluvat tarvitaan siis pesuhuoneeseen. Talossahan oli kuusi vesipistettä (tai kahdeksan, jos vessanpöntötkin lasketaan) , mutta ei kylpyhuonetta.  Myös kuistin laajamittainen uudistaminen vaatii omat lupansa.


Miksikö olen eritysen iloinen tästä vierailusta? Siksi, että meillä on kaupungilla töissä todella monta henkilöä, jotka ymmärtävät vanhojen talojen päälle. Tiedän, että se kuullostaa uskomattomalta, sillä keskustasta on purettu paljon vanhaa. Meitä on onnistanut asioida vain vanhaa arvostavien virkailijoiden kanssa.Olen erityisen huojentunut siitä, että taloomme ei tulla määräämään koneellista ilmanvaihtoa. Sellainen aivan varmasti täytyy asentaa uuteen taloon, mutta käsittääkseni ei vanhaan, jossa on pärjätty tähänkin asti ilman.  Ilmanvaihtomme toimii nyt ja aina painovoimaisena. Leveän hymyn arvoinen asia.12 kommenttia:

 1. Hienoa että teillä on hyvä kokemus. Itse odotan jo viime kesänä alkuun lähteneen asian kanssa tehtäviä päätöksiä. Kaupungin keskinäisiä neuvonpitoja miten edetään. Mitään vain ei kuulu eikä minkäänlaisia poikkeamislupa tms hakemuksia voi tietämättä miten edetä laittaa edes matkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti toivon, että teillä menisi kaikki hyvin! Teidänkaltaisia edelläkävijöitä ja uskalikkoja tarvittaisiin enemmänkin.

   Kyllä mekin varmasti joudutaan odotella yhden ja toisenkin asian kanssa, mutta käsittääkseni heillä on todella paljon töitä! Tuntuu, että rakennuspuolen ihmiset ovat aina tavattavissa virka-ajan jälkeenkin.

   Poista
 2. Hyviä uutisia! Helpottaa elämäänne kummasti, kun on suopeat viranomaiset.
  Asioilla on tapana järjestyä :)
  Iloista viikonloppua!! -t

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Oi, kiitos! :) Käyn tsekkaamassa pikimmiten.

   Poista
 4. Olette kyllä hyvissä käsissä, jos lupaviranomaiset ovat maalaisjärjellä varustettuja. Meidän kunnassa ei ihan niin hyvin ole asiat. Lukevat säädöksiä, no sanoisinko että, kuin piru raamattua ja järkipuhe ei auta...

  Btw, meiltä saattaisi löytyä apua teidän ikkunoihin. Talossa maalla vaihdettiin ikkunat noin 10v. sitten ja otin talteen kaikki suupuhalletut ikkunat pokineen. Pokat ovat lähes kaikki hajoamispisteessä. Ajatuksena oli, että en raski, halua tai pysty tuhoamaan niitä laseja. Ne ei ainakaan sellaisenaan käy teille, mutta ehkä niistä voisi leikata teidän pokiin sopivia(?), kun teidän ruudut näyttää pienemmiltä kuin meidän ikkunat.

  Ne ovat nyt odotelleet sen 10v uusiokäyttöä, mutta mitään ei ole tapahtunut ja suurella tod.näk. ei tule mitään tapahtumaankaan. Talo Maalla on kohtuullisen lähellä Seinäjokea (alle 100 km) ja voisitte hakea ne pois oikeaan käyttöön ja tarpeeseen. Olisitteko kiinnostunut niistä? Laita sähköpostia minna.talomaalla@gmail.com, jos asia kiinnostaa.

  Hyvää naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri bloggaamisen paras puoli. Kiitos paljon, Minna! Laitoin sulle jo meiliä.

   Oikein hyvää naistenpäivää myös! Toivottavasti teillä ei ole nyt mitään akuuttia takkuamista viranomaisten kanssa.

   Poista
 5. Kuulostaa hyvältä, onneksi vanhaa rankennusperinnettä on alettu arvostaa eikä maalaisjärki jää pykälien ja byrokratian jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Kiitos Kailan ja kaikkien muiden pioneerien! Toisaalta myös homeongelmat ovat vauhdittaneet arvostusta. :/

   Poista
 6. Joskus voi todellakin tavata inhimmillisen virkamien..onnea teille, että te tapasitte..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvä fiilis! Tulen muuten kurkkimaan ruusukumpuun tuota pikaa. :)

   Poista