sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Puu(tarha)show

Teimme ystävieni kanssa uudenvuoden aikoihin aarrekarttoja koskien tulevaisuuden haaveita. En tiedä, kuinka niitä oikeasti tehdään, mutta me liimasimme kuvia paperille ja lopuksi esittelimme omat karttamme. Minun omassani oli idyllinen kuva naisesta halkopino kädessään. Se oli varmaankin joku Gudrun Sjöden -mainos. Osaatte siis kuvitella sen terveen punaposkisen, vähän boheemin naisen puiden kanssa seisomassa. Miljöönä täydellisen ihana maalaismaisema. Toiveeni oli, että saisin kantaa puita ja lämmittää niillä kotia. Olisi varmaankin pitänyt hieraista taikalamppua paremmin ja täsmentää toivetta, sillä lauantaina meille tuli tällainen hel**tinkone.


Mikko esitteli sen naistenpäivänlahjana. Aavistuksen nauratti, kun mielessäni oli ne kaikki Facebookista bongaamani kukka- ja suklaa-asetelmat.

Vaikka herjaa heitänkin, niin on tuo aparaatti oikeasti hyvä sijoitus. Onhan meillä tulevaisuudessa aika monta uunia lämmitettävänä. Lapsityövoimaa ei varmaankaan voi kirvespilkkomiseen käyttää?


Talolla on oltu pihahommissa. Vanhaa puuliiteriä on purettu sen verran kuin on jäisestä maasta irti saatu. Pihan kohtalosta olemme myös keskustelleet. Meillä on kaksi ääripäätä. Mikko haluaisi myrkyttää, kaivaa ja heittää soraa pihaan. Minä haluaisin varjella kaikkea ja tehdä vain pieniä kivipolkuja. Ja rounduppia vain kuolleen ruumiini yli. Tarvitsemme tähänkin jonkun järkevän ihmisen mielipiteen. Tulisivatkohan kaupungin puistotoimesta konsultoimaan? Kenen puoleen te muut olette kääntyneet? Vain onko kenelläkään näin villiä ja romuntäyteistä "puutarhaa"?




20 kommenttia:

 1. Itse ollaan ihan vaan siivottu, siivottu ja siivottu ja siirretty puutarhaistutusten ym. miettimistä eteenpäin. Lisäksi meille tulee vielä nyt takapihalle maaperän puhdistusta.

  Ruusupuskat vaan leikkasin matalaksi ( kun olivat kamalaa risukkoa ja nyt taas puskevat ryhdikkäinä maasta) ja risupajukot pois. Teillähän voi tupsahtaa mitä ihanimpia vanhoja perennoja teidän pihasta!

  Kannatan siis puutarhan haravaoimista ja ihmettelyä ensi alkuun ja vain liian lähellä olevien puiden ja puskien kaatamista, että pääsee talo hengittämään. Niin ja pienet mukulakivillä tehdyt polut kuulostavat aina ihanilta :)

  Vastustan Rounduppia! Kannot saa parhaiten kaivamalla pois ja pahimpiin tapuksiin on sellainen kantojyrsijä joka ottaa vaikeimmat tapaukset pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi. Piha on niin karmeen näköinen, että ymmärrän Mikon "helpon" ratkaisun, mutta olen kyllä kanssasi samoilla linjoilla. Kantoja on muuten pihan perällä MONTA. Hyvä tietää tuokin.

   Poista
 2. Onhan tuo nyt paljon kivempi naistenpäivänlahja kuin vaikkapa kirves! Tärkeä vehjehän tuo on jos polttopuita mielii itse pilkkoa.

  Minäkin katsoisin puutarhaa ensin rauhassa, haravointia ja pahimpien ryteikköjen raivaamista. Ei tiedä mitä kasveja tai muotoja kaiken alta löytyykään. Tuollaisen villeyden keskeltä saattaa löytää, vaikka mitä. Vanhat perinnekasvit kun ovat sisukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan hakea mun mumma katsastamaan kasvit. Hänellä voisi olla paljon tietoa!

   Poista
 3. Kattelkaa vielä ensi kesä, mitä sieltä löytyy. Mä odotan innolla kesää, että näen mitä kaikkea mökin pihalta löytyykään. Kyllähän syksyllä jotain näki, kurttulehtiruusut yms, mutta kun seuraa pihaa keväästä alkaen, näkee varmasti kaiken, mitä teidänkin ryteikkö kätkee alleen kesän aikana.

  VastaaPoista
 4. Ihan paras lahja! Etenkin naiselle, joka haluaa kantaa boheemin eteerisenä halkoja. Puutarhan suhteen neuvoisin vain siivoamaan ja leikkamaan kaikki pöheiköt matalaksi ja katsomaan, mitä sielä puskee. Ei kannata myrkyttää mahdollisia pionipenkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja minähän kantelen vain söpösti sylillisen kerrallaan. Viime kesänä jo leikattinkin. Tämä kevät lieneekin jännää aikaa.

   Poista
 5. Boheemi ja eteerinen on kaukana, kun tämä nainen kantaa hikipäässä Ikea-säkillisiä halkoja sisään :D tänään oon kantanu kolme säkkiä ja aion kantaa vielä kuusi, niillä pärjääkin sitten tämän viikon. Ihanaa kun pärjää niin vähällä leudon sään ansiosta!

  Mä kans suosittelisin puskien raivaamista ja siistimistä ja ainakin yhden kesän ihmettelyä! Vattupuskat lähtee nyt keväällä maasta käsin kiskomalla parhaiten heti kun maa sulaa. Täällä se hetki on nyt, eilen jo aloittelin. Siihen hommaan jää koukkuun hyvin helposti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvi ainakaan maksaa kalliita salijäsenyyksiä. :)

   Hyvä vinkki vattupuskiin! Niitä on paljon. Kiitos!

   Poista
 6. Meilläkin tuollainen kone...mies osti talvella, kun saimme paljon pöllejä ja kirveellä pilkkoessa, olisi voinut tulla äitiä ikävä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toi kätsympi on kuin mahdollinen kirveenjälki jalassa. :)

   Poista
 7. Me roundupattiin aikanaa muka täsmäiskuilla ohdakkeita. Tulos: siinä pihan osassa ei kasvanut yhtikäs mitään viiteen vuoteen. Myrkky mikä myrkky.

  Nyt olen joskus kiukuissani hävittänyt roundupilla vuohenjuurta, jota ei kitkemällä saa tapettua. Olen kastellut Topz-puikon Roundupiin ja varovasti tupsuttanut yhtä vuohenjuuren lehteä per varsi. Se tuntuu olevan sopiva määrä: vuohenjuuri kuolee, mutta muu kasvillisuus ei ympäriltä tuhoudu. Isommasti en kyllä ikimaailmassa enää Rounduppia käytä.

  VastaaPoista
 8. Huh. Tiedän niin nuo klapityöt. Viime keväänä kaadettiin meidän tontilta puut ja klapeja tehdään vielä vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko on urhoollisesti tehnyt ne tähän asti kirveellä, mutta tulevaisuudessa työt varmaankin triplaantuu. :)

   Poista
 9. Aikamoinen lahja ;) Ihana villi piha, siinä varmaan riittääkin mietittävää :) Hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Ihanan romanttinen naistenpäivälahja! <3 Ihan paras! :D
  Minä komppaan edellisiä ja kallistun sille polkulinjalle ja unohtaisin nyt ainakin tässä vaiheessa myrkytykset. Haravalla vain pikkuista siistimistä ja sitten vain odottelemaan, mitä kivaa sieltä maasta nousee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Äitini taisi tänään lupautua jo vapaaehtoiseksi. :)

   Poista