perjantai 21. maaliskuuta 2014

Aurinkotalkoot 17.5.2014

Kävin ensimmisen kerran aurinkotalolla näihin aikoihin vuosi sitten. Lunta oli jonkin verran. Sää oli viimainen ja kolea. Olimme tehneet talokierroksen ja seisoin portailla kaikesta pöllämystyneenä. Katsoin pihaa ja näin mielessäni isot juhlat. Kuin ajatukseni lukeneena taloa esitellyt perikunnan jäsen muisteli, että pihassa oli pidetty isoja puutarhajuhlia.

Kaikki kuvat ensitreffeiltä
Aurinkotalo on taas heräämässä henkiin. Minusta on ollut ihanaa kuljeskella pihassa ja tutustua askel askeleelta pihamaahan ja tulevaan kotiimme. Vaikka muilla ei samanlaista tunnesidettä taloon olekaan, niin tiedän, että monet haluaisivat tulla vierailulle. Ihmiset ovat myös hurjan ystävällisiä ja useat ovat tarjonneet apuaan. Apua on ollut hieman hankala ottaa vastaan, koska emme aina itsekään tiedä, mitä olemme tekemässä.Nyt meillä sovittuna talkoopäivä toukokuulle. Toivon, että kaikki halukkaat tulevat auttamaan pihapiirin kunnostamisessa. Olemme itse jo paljon karsineet, mutta vielä on paljon tekemistä. Mikko puhuu kaivinkoneen tilaamisesta, mutta minä haluan näyttää, että pystymme siistimään pihan käsipelillä. Ota siis harava, lapio ja mitä nyt kuvitteletkaan tarvitsevasi ja tule luvan kanssa kuokkimaan!  Olisi aivan upeaa saada piha sellaiseen kuntoon, että markkia ei tarvitsisi joka kerta katsoa sormien lävitse.   
Olen pyytänyt mukaan yhteistyökumppaneita ja ainakin steinerkoulu on tulossa mukaan. Steinerkoulu on tavannut toukokuussa järjestää varainkeruutapahtumana kukkien myyntipäivän. Tänä vuonna se tapahtuu aurinkotalon pihalla. Koulusta on luvattu pystyttää aurinkotaloon taidenäyttely ja talkoolaisia & muita vieraita ilahdutetaan musiikkiesityksillä.Jos innostuit talkooajatuksesta, niin merkkaa kalenteriin 17.5. Palaan vielä asiaan! 

28 kommenttia:

 1. pitääpä katsoa jos pääsisi paikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterissa on ja matkaa kun on se 280 m (tarkastin karttapalvelusta), niin ei pitäisi jäädä vaivannäön suuruudestakaan kiinni :)

   Poista
 2. Onnea hienolle idealle. Hengessä mukana; muuta en voi...rajoitteeni vuoksi.
  Iloista kevään odotusta:) -t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista kevättä sinnekin! Eikö se jo ole kevät? :)

   Poista
 3. Voi kiitos kutsusta! Tulisin todella mielelläni jos se vain olisi mahdollista...:)

  VastaaPoista
 4. Vau! Me tullaan :) (tosin touhu menee varmasti siihen, että M tekee jotain, ja mä toimin erotuomarina kahden nuorimman välillä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin olla se erotuomari. :) Mahtavaa, että tuutte.

   Poista
 5. Poikkean auttamaan, mikäli ollaan sillä seudulla
  Hietsu

  VastaaPoista
 6. Mies huitelee etelä-suomessa mutta mä oon yksin tai yhdessä muksujen kans mukana menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Munkin mies huitelee silloin etelä-suomessa. ;)

   Poista
 7. Minusta tuntuu, että asun aikas kaukana susta :)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaapa kivalta! Meilläkin on tarkoituksena järjestää ensi kesänä talonmaalaustalkoot, ja oikein yllätyin, kuinka moni on ilmoittautunut mukaan talkoisiin. Täytyy panostaa tarjoilupuoleen, jotta kaikille jäisi päivästä hyvä mieli!
  ps. olisi taas haastetta tarjolla. Viikonloppuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjalainen talkoohenki!

   Kiitos haasteesta. Tartun siihen.:)

   Poista
 9. Merkkasin kalenteriin ja oon erittäin vahvasti tulossa paikalle (mikäli nyt ei jotain estettä ilmaannu). Vinkkaan myös siskolle ja kaverille. Taannoin mainitsin niille, että Aurinkotalolla järkätään ehkä keväällä pihatalkoot, ja molemmat tuumas heti että "Mäki tuun!" :)

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtavaa että yksi Seinäjoen lempitaloistani on pelastettu! Katson tuota taloa aina ohi mennessä huolestuneena kun olen pelännyt että se palaa tai puretaan. Taisin tykästyä taloon jo 70-luvulla kun pikkupenskana vanhemmat vei ensimmäisen kerran museoon. Siitä asti olen rakastanut vanhoja taloja ja kuvannut niitä. Tervetuloa visiitille blogiini! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kiva, että tiedät talon. :)

   Ehdottomasti kurkin blogiisi!

   Poista
 11. Kerrassaa hieno talkooväki tulossa sinne. Eiköhän jälkeä synny ! Haastoin sinut blogissani, mutta Punainen Pihlaja taisi ehtiä ensin... No halutessasi on sitten paljon kysymyksiä pähkäiltävänä :)

  VastaaPoista
 12. Voi, että olisi mukava päästä mukaan, mutta on tuo välimatka vähän turhan pitkä…

  VastaaPoista