keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Soudellaan

Olemme talvilomailleet tämän viikon. Hitaita aamuja, sopivasti ulkoilua ja lasten rakkaat serkut mummilassa. Ei paljon leppoisampaa voisi elämä olla. Museolla käväisimme eilen. Avustuspäätöksiä saa odottaa. Eivät ole edes kommentointikierroksella vielä.

Kuvat Kyrkkärin järvilaavulta

Taloasiat ovat olleet hautumassa pari kuukautta. Nyt tuntuu siltä, että aika on kypsä päätöksille. Olemme jutelleet paljon ja päätyneet ehkä yllättäviinkin ratkaisuihin. Soutamista ja huopaamista tämä on, mutta olemme iloisia siitä, että emme ole tehneet mitään hätiköiden. Jos olisimme viime syksynä aloittaneet remontit kovalla kiireellä, niin talo olisi todennäköisesti aivan toisenlainen kuin mitä se tulee nyt olemaan.Olemme sovitelleet portaita taloon. Pitkään ajattelimme, että ne eivät mahdu sisälle, mutta Mikko keksi ratkaisun, kuinka saamme sovitettua ne olohuoneesta yläkertaan. Näin saamme kuistilta kaivattua eteistilaa.


Päätös on ollut tärkeä, koska portaiden paikka vaikuttaa moneen asiaan. Jos ne olisivat kuistilla, niin tarvitsisimme kuistiin kaksi kerrosta. Kaksikerroksinen kuisti taas hankaloittaisi katon korjausta. Ulkonäöllisesti meidän mielestämme taloon sopii pienempi kuisti. Itse talo tulee paremmin esille, kun kuisti ei ole niin dominoiva. Kuistin päälle kattoon haaveilemme puoliympyrän muotoisesta ikkunasta. Ikkuna toisi kaivattua valoa yläkerran aulaan. Puoliympyrä löytyy myös vastapäisen aitan oven päältä.


Ja arvatkaa mitä? Olemme taas päätyneet konesaumapeltikattoon. Soudellaan, soudellaan. Kyllä tekisi mieli jo laittaa tuulemaan!

 

9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Lasten riemuviikko:)
  Vapauttavaa, kun saa päätöksiä. Vaikeita, koko loppuelämään(?)vaikuttavia.
  Hyvää jatkoa:) -t

  VastaaPoista
 2. Hyviltä suunnitelmilta nuo kuulostaa ja kevät jo tekee kovasti tuloaan. Ihan pianhan te pääsette ilmojen ja lämpötilojenkin osalta takaisin hommaan. Eikä pieni tauko varmaankaan ole ollut pahaksi. Saa lisää intoa kun jo tekee mieli päästä hommiin ja kuten sanoit, ehtii kypsytellä ideoita rauhassa :)

  VastaaPoista
 3. Konepeltisaumakatto teetettynä=törkeän kallista lystiä. Meidän vanhan talomme kattoremppa (oikaisu, aluskate, profiilipelti, räystäiden uusinta n. 30 000e. Konesauma vähän siitä kalliimpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se halpaa ole. Muistatko paljonko teillä maksoi pelkät peltityöt?

   Poista
  2. Yhtäkkiä sanoin että rapiat kymmenentuhatta. Suurin homma oli juurikin kuisti kattotyön osalta ja vanhan katon oikaisu, kun profiilipeltiä ei voi laittaa epätasaiselle alustalle. Talon pinta-ala n. 120 neliötä ja harjakatto.

   Poista
  3. Oliko tossa budjetissa maalaus? Kiitos sulle tiedoista!

   Poista
  4. Profiilipellin saa valmiiksi pinnoitettuna eli tavallaan maalit sisältyi. Jos taas haluaa sinkityn katon pitää odottaa muutama vuosi ennen maalausta jotta pelti hapettuu ja voidaan maalata.

   Poista