tiistai 11. helmikuuta 2014

Olohuone tänään

Kävin vähän siivoamassa talolla. Yksin, kun sain työskennellä, oli koko alakerta parissa tunnissa siistinä. Niin siistinä kuin tuolla nyt on mahdollista

Tuleva olkkari

Pakkastauko teki tehtävänsä, sillä olin aivan onnen kukkuloilla luudan varressa. Aina, kun siivoan talossa, niin oikein yritän painaa mieleeni lattioita, koloja ja kynnyksiä. Joku voisi kutsua työskentelytapaani vallan mindfulness -harjoitukseksi. Niin paljon olen läsnä luudan välityksellä. Mielessä on tämän hetken väliaikaisuus. Joskus tulen imuroimaan näitä lattioita satoja kertoja, mutta nyt tutustun taloon. Tämä on varmaan yksi iso ero siinä, kun rakentaa uutta tai korjaa vanhaa. Meillä ei ole kiirettä päästä kodiksi vaan kuullostelemme myös taloa.

Oli ihan mahtavaa työskennellä ilman toppatakkia lintujen laulaessa pihalla. Kuuluu hyvin, kun on rikkinäiset ikkunat.

Mikko on irrottanut maaleja muureista alakerrassa. Tämän olohuoneen työstäminen näytti äärimmäisen hankalalta. Ikäänkuin siinä olisi ollut jonkinlaista liimaa ja laastia yhdessä. Yhtään ei tiedä vaikka olisi asbestilla kyllästettyä. Meillä on aina maskit kasvoilla, vaikka tuossa ylhäällä ilman poseerasinkin ihan itsekseni. (Sellaista tämä bloggaaminen saa aikaiseksi.)Alhaalla vielä vähän  pintaa jäljellä.
Lähetän vielä terveiset ikonimaalaus -porukalle. En ole ollut mukana koko alkuvuonna, mutta ensi kerralla yritän päästä. Meillä on aikataulukatastrofi aina tiistaisin. Kyllä kaipaan jo maalauspuuhiin!

20 kommenttia:

 1. Voi Jonna:). On erittäin tärkeää, myöhemmän elämän kannalta, saada tutustua tulevaan kotiin. Sinähän teet sen ihan juuria myöden. Itse jouduin pikamuuttamaan(ei mitään draamaa) vuosi sitten. Kaikki kävi niin vauhdilla että "minä" ei pysynyt perässä. Nyt vuoden kuluttua en oikein tiedä kuinka täällä eletään ja tutustun taloon edelleen.
  Kaikkea hyvää:) -t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni kolme kuukautta kaupoista ennenkuin päsimme muuttamaan tähän nykyiseen. Sekin oli ihan hyvä, että sai mielessään sisustaa ja "elää taloa" sillä tavalla jonkin aikaa ennen muuttoa. Kaikkea hyvää sinullekin!

   Poista
 2. Niin tutun kuuloinen metodi, meilläkin asuintilojen remppaaminen koulun tiloihin kesti niin pitkään, että ehti moneen kertaan miettiä tulevaa asumista ja totutella ajatukseen. Remontoimaton, kliinisillä materiaaleilla päällystetty opettajan huoneisto ei tuntunut, eikä tunnu vieläkään yhtään kodilta, vaikka asuimme siellä vuoden ja keittiötä 2,5 vuotta. Ei ollut sitä oman käden jälkeä jota kotiinsa kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinulla se käden jälki varmasti vielä korostuu, kun olet taitava tekijä.

   Poista
 3. Kiva kuulla. Tänään puhuimme että tuletkohan. Tapaamisiin. :) Ihania tunnelmakuvia taas täällä blogissa. Kiitos. tk

  VastaaPoista
 4. Voi, miten siistiä. Hyvä on energia, tulen kanavointiretkelle pian :) ja linnunlaulut, liikutuin tänä aamuna kun kuulin sirkutukset! Vkl en kuullut vielä kevään ääniä, kun leijailin koulutuksessa ihan eri tasoilla ;) nähdään pian, ystäväni ♥ tv. Epeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuli keväinen fiilis auringosta. Pilven takana, mutta siellä se valo loisti! :)Nähdään!

   Poista
 5. Siivoaminen tällaisella työmaalla on niin terapeuttista! Valmista ei heti tule, mutta siivottuna kaikki näyttää jo paremmalta ja silloin on helpompi hahmottaa ikään kuin lopputulos. Siivottu selkeä näkymä siirtyy mulla ihan kuin pään sisäiseksi järjestykseksi, rauhaksi ka 'kyllä tämä tästä' -asenteeksi. Mindfulness kuvaa kyllä hyvin asiaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan totta. Selkeämpi oli fiilis päässäkin, kun sai pahimmat pölyt pois.

   Poista
 6. Ja jokainen pois siivottu roska on eteenpäin, kohti päämäärää, ihan jokainen roska;)

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on joskus muinoin näyttänyt vähän tuolta. Mutta täytyy sanoa, että muistoissani ei ole tuollaista oikeaa asennetta silloisiin siivouspuuhiin. Onneksi sulla on fiilis kohdallaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mun rakastuminen taloon ei varmaan ole ihan normaalin rajoissa. :D

   Poista
 8. Mulla tuli mieleen tuosta sun mindfulness-siivouksesta mieleen kesä, puolivuotta ennen kuin pääsimme muuttamaan Pihlajaan. Olin yksin talolla pesemässä ikkunoita ja mietin, että miten ikkunoidenkin peseminen "voi olla näin kivaa täällä". Sillä hetkellä en pystynyt kuvittelemaan mitään sen terapeuttisempaa, kun se ikkunanpesu. Hitsi vaan, kun enää se tuleva ikkunanpesurumba ei vaikuta yhtään ihanalta. Ihan vaan tylsältä. Mun ja talon suhteeseen on astunut arki. Sä oot vielä vastarakastunut! :)

  Me käytiin eilen s-joella ja ajeltiin aurinkotalon ohi. meinasin tulla moikkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauankos tätä alkuhuumaa kestää? Ehkä jopa kolme vuotta, kun ei kiirehditä tuota yhteenmuuttoa. :)

   Voi, että olis ollut mukava nähdä!! Ens kerralla laitat viestiä,niin tiedän olla paikalla. Ja pari huutomerkkiä !!!!!

   Poista
 9. Näköjään tämä talorakkaus on helposti verrattavissa parisuhteen elinkaareen, itsekin olin viime syksynä kuin lemmenikävissään kieriskelevä vastarakastunut, joka ei pysty syömään saati keskittymään mihinkään. Jatkukoon alkuvaiheen huuma mahdollisimman pitkään, arki ehtii mukaan myöhemminkin. Varsinaista yhteenmuuttoahan emme ole vielä tehneet, vaan vietämme aikaa tiiviisti saman katon alla viikonloppuisin ja lomilla :) Toivon myös, että parisuhteemme ei pääty koskaan avioeroon vaan istumme vielä 40 vuoden päästäkin yhdessä samalla kuistilla :D

  Fyysinen tekeminen, siivoaminen ja erityisesti käsin tiskaaminen, on mulle aina samalla läsnäolon kokemus ja jonkinlainen flow-tila. Ideat ja ratkaisut päässä pyöriviin asioihin pulpahtavat "pinnalle" kun antaa tietoiselle mielelle muuta tekemistä ja ei-tietoiselle tilaa asioiden käsittelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vasta olikin pahaa aikaa,kun viimekevänä en ollut varma vastarakkaudesta. Oli haaveita yhteisestä,mutta ei vielä suvun lupaa.Kyllä siinä sydän riutui. :)

   Kyllä tuollainen "tekemällä meditointi" on parasta tällaiselle keskittymisharjoituksia vaativalle persoonalle. :)

   Poista
 10. Mukava blogi, hienoja kuvia ja tietenkin aivan mahtava wanha talo! :) Jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne. Tervetuloa mukaan! :)

   Poista