tiistai 18. helmikuuta 2014

Kärsivällisyys koetuksella

Kuinkahan monta kertaa olen jo avautunut museoavustuksista? Haimme tänä vuonna avustusta ikkunakorjauksiin, hirsikorjauksiin ja suunnitelmaan. Juuri nyt on inhottava välitila, kun tekisi mieli edetä remontin kanssa, mutta ilman suunnitelmaa emme voi oikein tehdä yhtään mitään. Isoimman harmin aiheuttaa kuisti tai paremminkin portaat. Mikko on tehnyt rakennuspiirrustuksia ja olemme mallailleet erilaisia portaita sisätiloihin. Ne eivät vain sovi sisälle. Onko teillä muilla portaita ahtaissa tiloissa? Vinkatkaa blogeihin, jos!  Tarvitsemme arkkitehdin apua. Nyt  näyttää siltä, että ainoa paikka portaille on kuistin sisällä. Se tarkoittaa tietysti kaksikerroksista kuistia, josta olimme jo luopuneet.
Sunnuntaina satoi rakeita.
Työt aloitamme katosta, johon emme avustuksia hakeneet. Emme kuitenkaan voi aloittaa edes sitä, koska kuistin kohtalo täytyy tietää ensin. Jatkan siis kärsivällisyysharjoituksia. Om.


12 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutultu. Mekin joudumme tekemään kaksikerroksisen kuistin portaiden vuoksi, vaikka ensin ajattelimme avokuistia. Emme kuitenkaan halunneet tilaa vieviä portaita keittiöön tai tupaan, portaat umpikuistista tuntui lopulta parhaalta ratkaisulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, teillä sama juttu! Onko sulla kuvaa teidän omasta? Etitään just nyt soppelia kakskerroksista. Nythän meillä on hassu lippa tossa kuistissa.

   Poista
  2. Meidän talossa aivan alkuperäinen kuisti on ollut avokuisti, myöhemmin on tehty umpikuisti 1800-1900-lukujen vaihteessa. Umpikuistista saimme kuvia, jotka oli otettu ennen purkua, joten teemme kuistin oikeastaan juuri niiden kuvien mukaisesti. Blogissani on linkki piirustuksiin, joissa kuisti näkyy.

   Poista
  3. Kiitos tedosta. Käyn kurkkaamassa.

   Poista
 2. Kuulostaa pattitilanteelta, toivottavasti pian jokin pää aukeaa ja pääsette tarttumaan toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta kuin odotella. :) Täytyy vain siivoilla sen aikaa.

   Poista
 3. Jonna hyvä! Tosi harmillista:(, mutta, asiolla on tapana järjestyä. -t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti parhain päin. Ei tässä nyt kuitenkaan kauan ole odottelua. :)

   Poista
 4. Tiedän tunteen, kysyy hermoja ja kärsivällisyyttä! Meillä on vastaavanlainen tilanne venevajan kanssa: periaatteessa vieläkään ei ole ihan varmaa suunnitelmaa sen korjaamiseksi ja sitä ennen kaikki isommat muut remontit odottaa. &#rgrr%#q ! Tähän joutuu kai tottumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän joutuu tottumaan ja siihen joutuu tottumaan, että suunnitelmia ei tehdä oman mielen mukaan vaan talolla on oma sanansa sanottavana. :)

   Poista
 5. Voin vain lämpimästi suositella Kristiinan kaupungista talotuuman suunnittelijoita, Päivi ja Hannu Heikkistä ratkaisemaan teille portaikkoongelmat. Aivan fantastisia.

  VastaaPoista