tiistai 4. helmikuuta 2014

Kakluunit

Unohdin kertoa kaakeliuuneista! Silloin mökkiviikonloppuna bongasin Fecbookista kaksi mielestäni soppelin hintaista kaakeliuunia. Varasin ne samantien ja olikin hyvä, että en jäänyt epäröimään. Uuneilla kuulemma olisi riittänyt ottajia.
Ajelin ystäväni kanssa uuninhakureissuun Poriin ja takaisin tulimme Öpelin perä täynnä raskaita banaanilaatikoita. Perhe, jolta uunit ostimme antoi mukaan vielä muistitikullisen kuvia oman uuninsa asentamisesta. Ystävällisiä ihmisiä kaikin puolin.


Nämä uunit tullevat yläkerran pönttöuunien tilalle tyttöjen makuuhuoneisiin. Ajatelkaa trinsessojen huoneet asiaankuuluvine tyttöilyineen, bändijulisteineen ja sitten siellä nämä kauniit uunit!

24 kommenttia:

 1. Siis upeat! Aivan kuin joistain tyttökirjoista.

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Just kuin tehdyt Aurinkotaloon:) -t

  VastaaPoista
 3. Voi miten upeita ne on! Kaakeli uuneissa on sitä jotain ^_^

  VastaaPoista
 4. Hei Johanna, aivan ihania! Täällä Nurmossa meidän kaksi pönttöuunia sai purkutuomion, ja olemme myös katselemassa kaakeliuuni. Saliin tarvitsisimme kaakeliuunin ja yläkertaan pienen pönttöuunin. Onko joku hyvä sivusto, josta bongasit teidän uunit? Ja onko teillä tiedossa joku hyvä muurari täältä päin vai aiotteko tarttua itse toimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Meillä ei ole vielä muuraria. Yksi kävi arviomassa nykyiset uunit, mutta ei sen kummemmin olut puhetta. Itse emme kylä uskalla tähän(kään) lähteä. :) Facessa on selainen hyvä sivusto kuin Peastetaan vanhat talot. Siellä tulee kaikenlaista vastaan. :)

   Poista
 5. Hei!
  Tällainen tuli vastaan:
  SAA JAKAA, Kiitos... Pelastakaa purkutalon kaakeliuunit: Kaakeliuuneja myynnissä! Purkaminen tapahduttava ennen 16.2.2014! Uunit ovat Turussa. Ota yhteyttä Curatio ry:n, Marianne Hemgård 050 375 3595
  Ilmoitus kuvineen Loviisan Wanhat Talot fb-sivulla :)

  VastaaPoista
 6. Onni oli löytää noin hienot uunit. Sopivat taloon täydellisesti!

  VastaaPoista
 7. Huokaus. Niin hieno!
  Luen täällä säännöllisesti, kaikki hommat vaan häiritsee tätä keskittymistä :D Mutta kateellisena hikoilen täällä urakkanne edessä. Tuun sitte kaffille ku ohi ajellaan ens kerran ;)

  VastaaPoista
 8. Nuo Turun uunit on kyllä houkuttelevia! Tänään selvitellään, miten piiput saisi rakennettua palosäädösten mukaiseksi järkevästi. Jos asia saadaan suunniteltua, eihän sitä tiedä vaikka piipahtaisi Turkusessa:)

  VastaaPoista