lauantai 15. helmikuuta 2014

Art, art, art

Seinäjoella on maan alla eräs paikka, josta on tullut minulle melko tärkeä. Välillä se on vähän epäilyttävä, toisinaan ihan kiva, mutta aika usein myös "Vau!". Lapsille se on aina elämys. Puhun Seinäjoen taidehallista.

Liisa Äärysen veistoksia
Viime vuosina Taidehalli on kunnostautunut yhteisöllisenä taidetilana. Minä ohjaan värikylpyjä vauvoille ja taaperoille pari kertaa kuukaudessa. Tyttäreni puhuu usein Muusa -taidepajasta, johon hän on aikataulujen puitteissa päässyt osallistumaan. Koululaisten taidepajoissa on tarjolla laadukasta ohjaamista sopivaan hintaan. Tavallisesti Muusat kokoontuvat keskiviikkoisin klo 16.30- 19.30. Osallistumismaksu on 5€:a/ kerta. Hiihtolomalla on extratoimintaa päiväaikaan. Ilmoitin omat tyttöni ja vielä näytti jokunen paikka olevan jäljellä. Täällä lisäinfoa päivämääristä yms.

Minä irvistelemässä. Kuva: Laura Ahokas
 
Taidelainaamosta voi tehdä upeita löytöjä! Lainaamohan toimii siten, että kuukausimaksu on  n. 10€- 70€, riippuen teoksen hinnasta. Taideteosta voi joko lainata haluamansa ajan tai sitten lunastaa omakseen, kun koko talun hinta on maksettu. Minulla on seinällä yksi Tuuli Tuikan omaksi lunastettu teos ja nyt lainasin Jamie Rannan "Autiotalon" viidentoista euron kuukausintaan. Rannan taulusta on kuva Instagramissa: jonnamak.  

Tiina Laasosen varis

10 kommenttia:

 1. Aivan liian vähän tulee taidehallissa käytyä.Pitääpäs tsekata noi Muusat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muusaan vaan! Voit sit samalla itse valkata taidetta Villa Bohemianiin. :)

   Poista
 2. Taidelainaamo on tosiaan vinkkaamisen arvoinen! Upeita teoksia pikku hiljaa omaksi maksaen tai hetkellisesti kotia koristamaan. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Taidehalli on jotenkin nostalginen 70-lukulaisen pelkistettyine puitteineen. Lapsuuden jännät tuli koettua täytettyjen eläinten keskellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä eläimiä vieläkin aina silloin tällöin joku kyselee. Taidehalli on retro. :)

   Poista
 4. Mä ilmoitin kaks vanhinta jokin aika sitten siihen keskiviikon muusaan. Onko teidän tytöt samassa? Ajattelin samalla tsekata näyttelyt. Keskiviikkoisinhan taidehallille on vapaa pääsy (vaikka ei se kallista ollut muutenkaan)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä hoksasin, että tuttuja. Nähdään siellä! :)

   Poista
 5. Voi tuota Varista, adoptoisin tuon heti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy tulla hakaisemaan se! Mäkin tykkään siitä tosi paljon. :)

   Poista