keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Vannetanssi eli hooppaus

Vannetanssissa on sitä jotain. Sirkuslajit ylipäätään ovat sellaisia, että niihin on helppo jäädä koukkuun. Onnistumisia saavuttaa aika helposti, mutta silti kehittymisen haastettaa riittää loputtomiin. Vannetanssissa on kuitenkin jotain vielä enemmän. Se vie mukanaan. Vanteesta tulee ikäänkuin tanssipari tai turvakaveri. Kuinka hullulta tuntuisi tanssia ilman vannetta, mutta vanteen kanssa liikkumisesta musiikin tahtiin tulee hyvä fiilis ja parhaimmillaan voimauttava kokemus.Tutustuin vanteisiin työni puolesta noin vuosi sitten. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, mutta harmikseni kaikelle ei vain ole aikaa, vaikka juuri tähän olisin halunnut satsata. Tässä haluan olla hyvä! Näin alkuvuodesta on helppo laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja hooppaus olkoon yksi niistä. Tuumasta toimeen lähdin järjestämään vannetanssi -kurssia Seinäjoelle. Halusin ohjaajaksi Kati Köykän, joka on alan pioneeri Suomessa. Ilokseni hän pääsee kaupunkiin helmikuun ensimmäinen päivä.


Tein tämän postauksen sen takia, että haluan heittää sinulle osallistumishaasteen. Tämä on se kurssi, josta on kaikkein helpoin aloittaa, sillä kukaan muukaan ei osaa. Perjantaina 31.1 teemme vanteet minun ohjeistuksellani ja lauantaina 1.2 hooppaamme Katin johdolla. Näitä vanteita ei voi verrata kaupan leluvanteisiin, joita on tavattoman vaikea pyörittää lantiolla. Teemme aloittelijoiden isot vanteet ja ne pyörivät melkein itsestään. opettelemme tekniikoita ja tanssahtelua. Jos saamme mukavan ryhmän kokoon, niin jatkamme sitten ryhmätoimintaa. Jos et halua jatkossa osallistua, niin uudella vanteella ja  Katin opeilla on hyvä jatkaa treenaamista kotona. Ilmoittaudu kurssille täällä. Kurssin numero on 76171.

Loppuun vielä linkki Katin sulavasta liikkumisesta vanteen kanssa. Älkää kuitenkaan ottako paineita. Tähän tasoon menee vielä jokunen vuosi.

   

21 kommenttia:

 1. Mun laji myös! Kulkeeko talohulluus ja vannetanssihulluus käsi kädessä siis?!

  Annika

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa kyllä tosi mukavalta! Mukavaa kurssia ja toivottavasti saatte ryhmän kasaan!

  VastaaPoista
 3. Olisipa mukava kokeilla moista:) Tankotanssi olisi kanssa haaveissa, mutta hiljaiselta näyttää meidän leveysasteilla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tankotanssi on tosi rankkaa! Oon käynyt alkeiskurssin. Pitä kyllä jatkaa jossain kohtaa. :)

   Poista
 4. Kuulostaa/näyttää superhauskalta. Mut mul kyl ois liian pitkä matka kurssil :D
  Toivottavasti saatte porukan kokoon!

  VastaaPoista
 5. Voi apua kuinka mahtavan näköistä!!!! Suattaa tämä emäntä olla aikasta kaukana tuosta tasosta :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattaapi tämäkin emäntä, mutta tuut kyllä, jos vaan pääset!

   Poista
 6. Hitto, mäkin haluan olla hyvä tossa! Oon joskus pyöritelly vannetta, saadakseni vyötäröä näkymään raskauksien jälkeen, mutta ei sitä ole näkynyt. Aloitin juuri myös tanssin mutta munhan olis pitänyt aloittaa vannetanssi, damn. Pitää kuuklata olisko täällä Tampereella päin moista, kiitti vinkistä, ihanan näköistä puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.matahoops.fi/ Tykkää tästä acebookissa, niin saat hyvin tietoa. Mä kävin tuon Nick Guzzardon kurssin Tampereella. Ajattelin osallistua muulloinkin, kun tulee vähän laajempia kokonaisuuksia. Kivaa porukkaa!

   Poista
 7. Nuorena toikin onnistui.:)av

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssille vaan. Kyllä se sieltä liikemuistista tulee!

   Poista
 8. Näyttipä vaivattomalta :) Alkoi omakin lanne vatkata.

  VastaaPoista
 9. En ollut ennen kuullutkaan tästä..Kuukauden päivät tässä on mietiskelty lajia ja tänään oli pakko hakea putkea ja tehdä itellekkin vanne. Melkeen tunnin tuossa vatkasin menemään musiikin tahtiin :) Vaikeampaa, kun oletin, mutta voisin väittää, että tunnissakin tuli jo vähän kehitystä. Kiitos siis ideasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo! Mä laitan sullekin viestin, kun me saadaan hooppaustilat ja tuut harjoitteleen, jos olet täällä joskus sopivasti. Su ilta toiveissa.

   Poista
 10. Onko sjoella mtn vannetanssituntia/ryhmää? Itseä kans hirmuisesti kiinnostaisi alottaa :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Olisiko sinulla tiedossa onko seinöjoelle päin tulossa lisää vannetanssikursseja?

  VastaaPoista
 12. Hei! Olisiko sinulla tiedossa onko seinöjoelle päin tulossa lisää vannetanssikursseja?

  VastaaPoista