sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Rouvan mitat ja alustavaa pukusuunnittelua

Minä miellän tuon talon feminiiniseksi. Kyllä se on vanha rouva. Mikko kävi tänään pikaisesti laskemassa talon mittoja. Ei näillä kylmillä viitsi paljon muuta tehdä. Ajattelimme nyt joutessamme tehdä itse pirrustukset. (Mikko tekee ja minä kannustan jälleen vain henkisellä tasolla.) Säästyy siinäkin jokunen satanen tai tuhatlappunen. Riippuu tekijästä. Tänään minua kiinnosti vain neliöt. Alakerrassa ilman kuistiosuutta neliöitä on 91 ja ylhäällä tietysti sama miinus sivukkaiden matalat osat.


Näiden neliöiden sisälle alhaalle tulee keittiö, olohuone, kylpyhuone, kodinhoitohuone, vessa ja yksi makuuhuone. Ylhäälle tulee kolme makuuhuonetta ja aulatila. Ehkä vessa. Eteinen ulkovaatesäilytyksineen sijoitetaan kokonaan kuistille, joten sekin asia täytyy miettiä tarkasti kuistia suunniteltaessa. Saunaa ei tule sisälle ollenkaan vaan se sijoitetaan ulkorakennukseen. Mielestäni vanhalla rouvalla on aika hyvät mitat. Ei liian iso eikä liian pieni. Talo on sopiva nyt, mutta näen meidät vielä kiikkustuolissakin lämmittelemässä kaakeliuunin lämmössä.


Siitä tulikin mieleeni , että tulisijoja tulee alas hella, leivinuuni, kaakeliuuni, pönttöuuni ja kamiina. Ylös asennetaan kaksi kaakeliuunia ja ehkä kolmaskin. Miten tämä tulipesien määrä tuntuu liioittelulta näin kirjoitettuna? Ei sinne kuitenkaan tule yhtään sen enempää kuin on ollutkaan vaan yksi vähemmän. Maalaisjärjellä ajateltuna luulisin, että tulisijoja tarvitaan lämmityksen lisäksi, koska ilmanvaihto tulee olemaan painovoimainen.Ei kai kuvista välity pieni kesän kaipuu? Mutta kuten realistinen ekaluokkalaisemme oli isoäidilleen sanonut: "Emme voi tänä vuonna matkustaa Italiaan, kun meidän kaikki rahat meni aurinkotaloon." Ei siis auta kuin odotella Suomen suvea.


Kiinnostaisiko teitä lukjioita nähdä inspiraatiokuvia tai kuulla ajatuksia siitä, millaista sisustusta olen ajatellut? Minullahan tietysti on jo monta (vaihtelevaa) ajatusta.

28 kommenttia:

 1. Ehdottomasti haluamme nähdä inspiraatiokuvia! Ne on aina sellaisia, että sitä ajautuu itsekin katselemaan ja ihmettelemään ja inspiroitumaan..kunnes tajuaa että koneella hurahti pari tuntia ja muut on menneet jo nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gulp, mitä meninkään lupaamaan.. :D No, onneksi mulla jo jotain onkin valmiina koneella.

   Poista
 2. Ei mitään muovimattoja,ei lastulevy kaappeja,vanhat maalataan,kunnostatte!
  terv Affe Franttila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me käytetään mahdollisimman pitkälle vaan aitoja luonnonmateriaaleja.

   Poista
 3. Ehdottomasti :) Sisustus kiinnostaa aina :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja kesäkuvia teidän talosta! Inspiraatiokuvat ja sisustus kiinnostavat aina! :)

  VastaaPoista
 5. Inspiraatiokuvat kehiin! Mullakin on ollut varsinainen inspiskuvavknloppu.

  VastaaPoista
 6. Toki odotan suurella jännityksellä. Olet niin taitava joka alalla, että olen varma osaamisestasi. Siitähän tulee lumoava. Olipa kiva katsella kesäkuvia!! -sitä odotellen :) -t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höps tuohon taitavuuteen. Kesä on kyllä mielessä, vaikka kyllä nämä pakkasetkin on ok pitkän syksyn jälkeen.

   Poista
 7. Rouvalta näyttää ilmiselvästi :)

  VastaaPoista
 8. Kiinnostaa kovasti! Laitathan!

  Uunien määrän on joku viisas joskus määritellyt tuonne sopivaksi, joten tuskin niitä liikaa on. Aivan ihania nuo kesäkuvat. Niin kaunista kun nyt auringon ja pienen lumikerroksen myötä pitkän sadekauden jälkeen onkin, itsellä ainakin on kova kaipuu kevääseen ja kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus on kevään puolella pakkasista huolimatta.

   Poista
 9. Kaunis Rouva, kerro ihmeessä suunnitelmiasi.

  VastaaPoista
 10. Mua ainakin kiinnostaa mitä kaikkea kivaa oot aatellut sisustuksen suhteen :)

  VastaaPoista