sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Grand designs

Monestakin suunnasta olen kuullut, että vanhassa talossa tulisi asua vuosi ja sitten vasta aloittaa kunnostus. Meidän tapauksessa se olisi ollut tietysti täysin mahdotonta. Pidän sitä hyvänä asiana, että emme ole hätiköiden lähteneet remontoimaan vaan rauhassa puramme ensin käyttökelvottoman ja näin tutstumme taloon. Samalla olemme saaneet tehdä suunnitelmia, ja voi pojat, monet sellaiset ajatukset, joita aluksi ajattelimme itsestäänselvinä asioina, ovat pikkuhiljaa kumoutuneet. Esim. tänään olemme haaveillet pohjalaistakka -tyyppisestä avotulesta keittiössä, vaikka ennen se oli ehdoton ei. Olemme myös ihan mahtavasti löytäneet yhteisen sävelen talon suhteen. Mikäs sen mukavampaa kuin olla samaa mieltä oman siipan kanssa. Kivaa heitellä kaikenlaisia hulluja, isoja unelmia, kun toinen ei enää pidä mitään täysin järjettömänä. Meistä on siis tullut rakennussuvaitsevaisia ihmisiä. Lempparisrjaksemme onkin tullut Grand designs.


Kuulisittepa sen vapautuneen naurun, kun katsoimme ohjelmaa, jossa mies kunnosti linnaa. Meidän projekti sen rinnalla on ihan lasten leikkiä. Linnanrakentaja kertoi omistavansa kumisen takapuolen. Aina kun kaatuu, niin vain ponnahtaa ylös jaloilleen. Samanlaisena haluaisin ajatella meidänkin asenteen. Turha jäädä rähmälleen pienten vastoinkäymisten edessä. Ylös vaan ja uudestaan vasaran varteen.

Kuva
Lisäsin tuohon ylös uusia sivulehtiä. Olen koonut ranskalaisviivatyyppisesti asioita, joita olemme tähän mennessä tehneet sekä vähän rakennushistoriaa. Kun suuret suunitelmat ovat joskus valmiit, niin niitä lisään sinne tehtävälistoineen myös.

Kuva

14 kommenttia:

 1. Hyvä kun sopu säilyy,se ei oo ittestään selevää kun taloa tehdään tai repataan.:)av

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, kun päästään siihen itse remppausvaiheeseen. :)

   Poista
 2. Meidän perheen lempparisarja myös. Teini-ikäinen poika katsoo sitä netistäkin :)

  VastaaPoista
 3. En ole ennen ohjelmasta kuullutkaan. Täytyy kaivaa netistä pari jaksoa :) Muutama vuosi sitten katsoin aina innolla Uusi elämä maalla -ohjelmaa, jossa kunnostettiin uskomattomia kohteita. Juontaja oli arkkitehti ja hän oli aina puhuessaan Hyvin Dramaattinen.

  Ja kyllä, on parasta kun saa suunnitella ilman sensuuria tai pelkoa siitä, että toinen teilaa ajatuksia. Mahtavaa kumipeppuvuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahhhaa, paras uudenvuodentoivotus! Toivotan samaa sinne ja kaikille muilekin!

   Poista
 4. Kiva tuo ranskalaisviivoittaminen, ja hattua nostan valtavasta työstänne jota olette jo tehneet. Hyvää kunnostusvuotta teille. Tämä blogi sanalla sanoen mahtava.

  VastaaPoista
 5. Grand design on mukava ohjelma katsoa. Ja varmaan ihan terveellinenkin ohjelma katsoa välillä, jos itse remppaa... viittaan tuohon samaan linnajaksoon, josta kerroit;) Mukavaa alkanutta vuotta rempassa ja muutenkin!!

  VastaaPoista
 6. Samaa ohjelmaa mekin on katseltu, hyvä sarja!!
  Kivoja suunnitteluja ja toteutuksia teille! Iso- mutta niin palkitseva lopputulos :)

  VastaaPoista
 7. Oi kun ihanan valoisa juttu. Mikä innostus ja yhteenkuuluvuus. Mietinkin minkälainen pari mahdattekaan olla taloon muuttaessanne...eivät taida pikkuasiat paljon hätkäyttää.
  Lycka till ja kaikkea hyvää edelleen:) -t

  VastaaPoista