sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Aitan aarre tositoimissa

Sain Facebookissa kutsun tulla luistelemaan ja kelkkailemaan joen jäälle. Ja koska jää kerran sijaitsee aurinkotalon lähellä, päätimme kaivaa ruosteisen potkukelkan aitasta ja kokeilla onneamme. Pikku-J istahti päälle. Ei hajonnut. Minä kokelin luistoa. Vähän tihkaisi, mutta ei kauan.  Ei ollut riemulla rajaa, kun totesimme kelkan olevan käypä kulkuneuvo.Ihan tavallisesta luisteluillasta ei tänään ollut kysymys. Olenko sanonut, että aurinkotalon liepeillä asuu paljon hyviä tyyppejä? Riitta Kemppainen ja Pekko Hokkanen olivat nähneet ison vaivan kolatessaan n.1,5 km:n pituisen luistelureitin jäälle. Eikä siinä vielä kaikki. Tänään jäällä oli kymmeniä ulkotulia, lumiveistoksia, valoja ja ääniä. Lapsille on eläys pelkästään luistella tutun uimarannan jäällä. Tänään sitä vielä korosti "joen äänet" kaikkine muine yksityiskohtineen.


Mikko ja tytöt luistelivat. Me potkuttelimme J:n kanssa niin lujaa kuin aitassa muutaman vuosikymmenen maanneesta kelkasta lähti. Hetkeksi pääsin ihan Ulla-Lena Lundbergin Jään postinkantajan fiilikseen.Jäälle pääsee hyvin Sahalammen rannasta. Menkää luistelemaan ja potkuttelemaan. Me ainakin menemme vielä. Veistoksetkin siellä vielä kurkkivat. Joen asukkaita? Uskomatonta aktiivisuutta ja ystävällisyyttä Riitalta ja Pekolta. Kiitos!
Aiheesta lehdessä.

18 kommenttia:

 1. Ihanaa!! Aurinkoista ja riemullista talvea!! -t

  VastaaPoista
 2. Mitenhän mulla on mennyt tuo Eparin juttu ihan ohi. Tosi mahtava idea. Täytyy yrittää päästä testaamaan. Tuosta potkuristahan saisi tuunaamalla vaikka mitä, vaikka taitaa olla kaikista kivoimman näköinen tuollaisenaan rustiikkisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tais olla vain Eparin verkkolehdessä silloin samana päivänä.

   Poista
 3. Upeita ihmisiä siellä teidän naapurustossa, aitan aarrekin tosi mainio:) Kainiita luistelupäiviä sinne!

  VastaaPoista
 4. Ilahduttavaa yhteishenkeä! Tuo kelkka on ihuna!

  VastaaPoista
 5. Yhdessä on aina hauskempaa. Minä saan potkutella jäällä yksikseni, olispa hienoa jos olisi oikein aurattu rata. Ihania veistoksia, kaikesta henkii riemu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkuttelu on kyllä hauskaa. Meillä ei ole ollut kelkkaa vuosiin. Nyt taas on. :) Hyvänmielen lumiveistokset.

   Poista