sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pihalla ihan pihalla

Ihme kyllä sain lapset mukaan tänään talolle. Innostuivat, kun ehdotin tiilistä linnakkeen rakentamista pihalle. Pienin innostuu, kun isommatkin tulevat. Bonuksena vielä pukilta saatu vasara.Minä siivoilin pihaa. Kannoin roskia ja tiiliä paikasta toiseen. Puhisin hetken aikaa, kun siivosin kokonaista heitettyä roskapussia, mutta eipä tuo jaksanut enää ihmetyttää. Siinä harppoessani pitkin markkia, tuli konkreettisesti taas hoksattua, kuinka iso piha on. Meidän elämä, kun on oikeastaan talon ja aitan välillä ja nämä rakennuksethan ovat kovin lähekkäin. Tänään kuljeskelin palaneen navetan päällä ja ihmettelin, että miten kummassa saamme ikinä pihan valmiiksi. Ensi keväänä täytynee hankkia kolme isoa lavaa ja kutsua koolle kunnon talkooporukka. Yksi lava puulle, toinen oksille yms. ja kolmas roskalle. Metalliin riittänee peräkärryt. Tosin fillareitakin siellä on ehkä neljä. Mikon kanssa eilen juttelimme, että onneksi kumpaakaan ei kuitenkaan hirvitä työmäärä. Ne epävarmuuden hetket koskevat paremminkin sitä, että emme ole koskaan kunnostaneet tai rakentaneet taloa. Yksinkertaisimmistakin asioista täytyy ottaa selvää.Lapset rakensivat linnakkeita ja löysivät aarteita. Pikku-J yritti veistää vanhalla pistimellä. Tiedonjanoinen ekaluokkalainen ei tyytynyt han yksinkertaisiin vastauksiin pistimen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta. Onneksi aina voi kysyä myös isältä. Se, mistä eniten pidän pihassa (rakennusten lisäksi tietenkin) ovat nuo puut. Muutamalle tekisi mieli hakea jonkinlainen suojelupäätös. Pakon edessä melkein mielummin siirtäisin ulkorakennusta kuin kaataisin tuon yhden ison puun. Voin jo kuvitella Mikon ilmeen, jos edes puolella sanalla mainitsisin näistä ajatuksista. (Mikkohan ei muuten lue tätä blogia.)


Ps. Olen törmännyt kuviini muutamassa paikassa. En ole mikään kuvaaja, mutta hassuahan se on omiaan nähdä muualla. En osaa kyllä sanoa miksi. Lisäsin nyt tuollaisen tyhmän Östis -logon.Katsotaan, jos keksin jotain hauskempaa tai sitten vain törmäilen näihin jatkossakin.

10 kommenttia:

 1. Todella vaikuttava lause, "onneksi kumpaakaan ei kuitenkaan hirvitä työmäärä". Mikä elämänusko ja ahkeruus teissä asuukaan.
  Voi ihanuus nämä lapset :). Toivon että saat "pitää pääsi" puiden suhteen, kaikki itkemme jos ne kaatuu. Röyhkeitä ovat kuvienvarastajat. VOIMIA!!!!! -t

  VastaaPoista
 2. Olen kans törmännyt kuviini. Oi että kun raivostutti. Mutta googlen kuvahaulla niitä on niin helppo hakea ja kopsata, eikä aatella sen kummemmin alkuperää :(

  VastaaPoista
 3. En ole myöskään yhtään ajatellut, että joku voisi olla kiinnostunut kaappaamaan kuviani, kun en pidä itseäni mitenkään erityisenä kuvaajana. Mitenköhän tuollainen leima oikein kuviin laitetaan, kysyy Tumpelo?

  Tsemppiä raivaukseen, kannatan talkoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein sellasella ilmaisella logo-ohjelmalla. Taidan kyllä vaihtaa pelkkään tekstiin.:)

   Poista
 4. Teillä on kyllä oltu kilttejä kun pukki on tuonut noin hienoja lahjoja. Kuvien lainaaminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikkomus, ei ole mitään merkitystä sillä onko kuvaaja ammattilainen vai harrastaja. Itse laitoin sivupalkkiini copyright tekstin. Jotkut ovat lainanneet kuviani ja se on ihan ok kun on kysynyt luvan ja linkittänyt alkuperäiseen. Myös Pinterestissä on aika paljon kuviani, mutta niissäkin on lähde, joten se on mielestäni ok. Jonkin aikaa minulla oli blogissani kuvienlataamisenesto, mutta luovuin siitä. Picasa-albumini oikeudet olen rajannut vain itselleni. Olisi todella kurjaa jos lasten kuvat esiintyisivät sopimattomissa yhteyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko jossain joku ohje tuohon kuvienlataamisenestoon? Miksi luovuit siitä? Multa kopioidut kuvat ovat olleet talosta katunäkymiä.Sellaisia, jotka joku olisi itsekin voinut ottaa.

   Poista
  2. Täältä löytyy yksi ohje kuvien lataamisen estämiseksi html-koodilla: http://technical-tejash.blogspot.fi/2009/04/disable-copying-of-images-of-content-of.html. Huomasin, että kiellon voi myös kiertää melko helposti, mutta jokainen ei sitä varmaan hoksaa. Tei siis right clik -kiellon. Luovuin siitä koska jotkut halusivat luvan kanssa ladata kuviani omaan blogiinsa tai muuhun mielestäni hyväksyttävään käyttöön. Oli hankalaa sortteerata kieltoa pois ja päälle tai lähetellä kuvia. Jos törmään luvattomaan käyttöön huomautan kyllä siitä.

   Poista