lauantai 7. joulukuuta 2013

Autotallin aarteita: Ford Taunus ja joulun tunnelmaa

Aurinkotalon autotallissa on maannut Ford Taunus. Vuosimalli on vanha. Ajokilometrit muutama kymmenentuhatta. Autosta olen kuullut monta tarinaa. Joku on kuulemma tehnyt kauppoja sitä, mutta jäänyt kiinni. Joku toinen on jäänyt rysänpäältä kiinni irrottaessaan moottoria. Joko hän tai sitten eri henkilö on joutunut myös rikosvastuuseen yrittäessään haalia autoa omiin tarkoituksiinsa.


Edelliset omistajat päättivät jättää auton meidän iloksemme. Ihan kivahan tuo on. Tai olisi ollut, jos olisimme autoharrastajia tai jos meillä olisi ollut edes vähän aikaa sen kunnostamiseen. Päätimme antaa auton pois ja ottaja löytyikin ystäväpiiristämme.


Auto oli ollut todella vaikea saada tallista pois. Pyörien liikumattomuudella voi olla asian kanssa jotan tekemistä. Kävimme kurkkamassa autoa ystävämme pihalla ja tulipa mieleen sellainen ajatus, että hänellä on alkanut samanlainen projekti auton kanssa kuin meillä talon. Hieno tuosta joskus tulee!Me saimme tarvittavaa tilaa autotallista. Sitä ennen kuitenkin kärräsimme taas peräkärryllisen lehtiä kierrätykseen. Jäljistä päätellen taisin rikkoa jonkun edesmenneen rotan pesäkolonkin. Hyi se.


Sitähän sanotaan, että ihminen alkaa nähdä ympärillään niitä asioita, jotka ovat kulloinkin mielessä. Esim. raskaanaolevat näkevät jatkuvasti muita samassa tilassa olevia naisia. Olenko se minä vai löytyikö tuolta autotallista jotenkin erityisen paljon joululehtiä?


Tuossa alemmassa joululehdessä näyttää olevan Liinamaan tupa. Ensi viikolla siellä onkin yksi kivoimmista joulutapahtumista. Ensin siis tuonne ja sen jälkeen joulukonserttiin Törnävä-saliin.

Eilen oli aurinkotalolla hiljaista. Liikennettä oli niin vähän itsenäisyyspäivän takia. Kuullostelin tunnelmia ja otin muutaman kuvan pihapiiristä.

"Eikös olekin Jonnalla komeat männyt!" Tämä isäni lapsuudenystävälleni tokaisema hyväntuulinen kommentti tulee aina mieleen pihan isoja puita katsellessa. Talosta viis, mutta puut ovat komeat. :)

Ihana takapihan naapurin tyhjillään oleva talo. Valitettavasti tämä ei tule pelastumaan. Kaavassa kulkee tie tämän talon yli.


Kanala/autotalli takaa

20 kommenttia:

 1. Voi vitsi, ois se Taunus mullekin kelvannut! :D Tosin siitä olis tullut varmaan ikuisuusprojekti, että parempaan paikkaan varmaan meni :)

  VastaaPoista
 2. Mä sitten rakastan tätä blogia ja kirjoitustyyliäsi!

  Terkuin Kattu

  VastaaPoista
 3. Älkää hävittäkö Taunusta toi on aarre jollekin harrastajalle, on parempaa mallia ja vielä suht pelastettavan oloinen. Suuremmaksi osaksi näyttäisi olevan pisteosat tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron terkut hänelle, joka sitä alkaa kunnostaa eli ei hävitetä!

   Poista
 4. Wau! Taunuksen olisi varmaan moni kirkuen ottanut;)

  VastaaPoista
 5. Hei,
  alemmassa kuvassa näkyy aitta? kuvakulmasta jota en ole aikaisemmin nähnyt. Sehän on suuri!
  Molemmat rakennukset seisovat ryhdikkäinä, jos olisi toisin, tokkopa te.......
  Valoisaa 2.adventtia koko perheelle :) -t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Totta, aitta on suuri ja ryhdikkäitäkin ovat. Oikein mukavaa adventtia sinullekin,t. (Olen yrittänyt miettiä tunnemmeko toisemme.. Kiva, että jaksat kommentoida. :) )

   Poista
 6. Muistan, kuinka sedälläni oli oranssi Taunus - ja kun olin ala-asteella, kävimme lähikioskilla ajamassa niin, että minä istuin sylissä ja ohjasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on hyviä muistoja sylissä ajamisesta. Alle kouluikäisenä! :D

   Poista
 7. Hieno Taunus. Autoilla on niin kuin taloillakin, ne tarvitsevat isännän/emännän, hienoa, että kaarakin saa elämänsä takaisin.

  VastaaPoista
 8. Olis joo Tanelle ollu ottajia, Mikko ei vain mulle ikinä puhunu siitä mitään :/
  Noo varmasti meni hyvään kotiin :)
  Meidän piti käydä aurikotalolla keskiviikkona, mutta mä oli vähä turhan huonos kunnos vieraalua varten, harmi :/
  Marjoki olis kovasti tykänny käydä, mutta joku toinen kerta sitte.
  Onneksi saa kumminki seurata tätä kautta hommaa, ja tietysti Mikkoki aina jotain töis juttelee edistymisestä ;)
  Mahtavan näkönen projekti ! Niinku oon jo Mikollekki sanonu, että älkää vain luovuttako, se vielä palkitsee tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa ihmeessä käymään. Kiva saada vertaistukea. :)

   Poista
 9. Tulee lapsuus mieleen teidän Taunuksesta. Meillä oli niitä peräjälkeen kaksi. Kun eka myytiin, olin tosi pieni ja lauloin koko päivän "keltainen Taunus itkee" -laulua. Muistan päivän kuin eilisen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Autoihin on kyllä mahdollista kiintyä. Muistan myös elävästi meidän autoja lapsuudesta.

   Poista
 10. Upea Taunus! Kaverilla on myös samaa ikäluokkaa oleva coupe. Kelpais itellekkin, vaikka onhan meillä kesäautona jo -75 Ford Escort ja uusi projekti -69 Ford Capri. Capri oli muuten samanlaisissa olosuhteissa, kuin tämä Taunus, renkaat kans vähä kivettyny neliskanttisiksi yli 20 vuoden seisonnan jälkeen.

  Kyllä näissä auto ja talo vanhuksissa on vaan sitä jotain <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Oltais kyllä pidetty auto itellä, mutta ei vaan oo ytään aikaa. Ehkä päästään vappuajelulle joskus. :)

   Poista