perjantai 1. marraskuuta 2013

Tilannekatsaus

Tuntuu, että meillä on juuri niin kiireistä kuin ihmiset kuvittelevatkin olevan nelilapsisessa perheessä, jossa harrastetaan, remontoidaan ja yritetään olla myös hetkittäin läsnä. Minä tosin en ole ollut remonttityömaalla, mutta Mikko sitäkin enemmän. Itsekkäästi aloitin steinerpedagogiset yleisopinnot tämän kaiken keskellä. (Puolustaudun kuitenkin sillä, että opinnot olivat harvinaislaatuinen mahdollisuus Seinäjoella.) Olen valinnut miehekseni vastuuntuntoisen työmyyrän. (Tai siis luulin valinneeni vastuuntunnottoman rentun, kunnes karu totuus paljastui jo hyvinkin pian.) Kunpa ei itseään vallan uuvuttaisi!

Harrastuksina mm. voimistelua..

..ja olisiko tämä sitten parkouria? Rakas serkkutyttö kamuna.

Lupasin, että mitään päivämääriä ei aseteta museoavustus -deadlinen lisäksi, mutta nyt jo on ollut puhetta imuauton tilaamisesta ennen joulua. Se tarkoittaa sitä, että lankut tulisi irroittaa marraskuun aikana. Lattioihin ei kuitenkaan voi koskea ennenkuin sisätilat ovat siistit.  Yläkerrassa on kaikki mullinmallin. Mikko on imuroinut yläpohjan purut hankkimallamme imurilla. Purusäkkejä on viety paljon kaatopaikalle ja paljon niitä on vielä alakerrassakin.

Purusäkkejä tulevassa köökissä.
Yläkerran keskimmäinen huone, josta pieni mansardi kadulle päin. Täältä on näkynyt viime aikoina valoa.

Lahoa saman makkarin yhdessä oviaukossa.

Lopuksi lankkulattioiden purkutipsi: Lankkujen irroitus tapahtuu parhaiten siten, että nauloista katkaistaan päät. Sen jälkeen lankut voi vain nostaa. Ei tarvitse pelätä, että kuivat puut halkeilevat kangottamisen seurauksena. (Kuuntelin tätä ohjetta kuitenkin vain puolella korvalla, joten voi olla, että tämä tieto on aivan väärä. Ja se mikä oli työkalu, en muista. Toisena tipsinä voinkin todeta, että älä usko kaikkea, mita sosiaalinen media sinulle tarjoaa. Etenkään puolivillaisia aloittelevia bloggaajia. Minulla olikin tällä kertaa paljon asiaa suluissa, rivien välissä. )

Pelottavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Ihana huomio miehestäsi :)

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä remontointi tuo huomattavia haasteita tuohon lapsiperhe-elämään ja läsnäoloon. Mä oon muuten myös käynyt nuo yleisopinnot aikoinani :)

    VastaaPoista