tiistai 26. marraskuuta 2013

Pöntöt uunissa

Pönttöuunit ovat olleet viime aikojen puheenaihe. Purkaakko vai ei? Järkeilimme asian siten, että kaikkein huonokuntoisimmalla heitämme vesilintua ja puramme myös toisen, joka vie liian paljon tilaa huoneesta. Tämän uunin taas siirrämme sen huonon tilalle. Ratkaisu osoittautui oikeaksi, sillä huonolta näyttävä oli myös hapero sisältä. Ja sitten taas tämän tilaa vievän tilalle ajattelimme jotain pientä kaakeliuunia. Kolmas uuni saa jäädä niille sijoilleen, samoin alakerran ainut pönttis. Tämä ajatus lyhyesti ja informatiivisesti itselle muistiin.


Tilaa vievän purkuoperaatio

Huonokuntoinen=gone!Muokkaus... Tietääkö joku pitääkö se paikkansa, että vanhat tiilet varaisivat lämpöä huonommin? Kun joku oli sitä mieltä ja toinen sanoi, että sen parempia tiiliä ei olekkaan kuin vanhat.

13 kommenttia:

 1. Mieheni oli sitä mieltä,että ovat haperoja ja hormitiilet on nokisia ei kuulemma ole hyviä käyttää.Av

  VastaaPoista
 2. Minä taas olen kuullut, että vanhat tiilet olisivat PARHAITA :) mutta en sitten tiedä missä mielessä ja minkä ikäiset tiilet.

  VastaaPoista
 3. Vanhoja tiiliäkin on varmaan erilaisia, ihan niinkuin nykyäänkin. Meillä on mökillä sellaisia painavia vanhoja tiiliä, jotka varmasti varaa, mutta kai niitä vanhojakin on kevyitä ja haperoja.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa ottaa yhteyttä tiilitehtaalle ja kysyä asiaa suoraan siltä, ettei tule yllätyksiä. Ja saishan ne vanhat tiilet hyvin käytettyä ulkona puutarhassa esim. grillauspaikalla tai vaikka kasvihuoneen pohjana.

  VastaaPoista
 5. Hih. Tiilistä en tiedä, mutta tämä oli muikean hauska postaus. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 6. En myöskään sano tiilistä mitään, mutta siitä sanon, että huomasin vasta nyt edellisen päivityksesi ja onpa teillä upean näköiset rakennukset ja pihapiiri. Aivan ainutlaatuinen. Kova urakka on edessä kaiken kunnostamiseksi, mutta sitten joskus se kyllä kääntää päitä eikä varmastikaan voisi edes uskoa, mistä olette lähteneet liikkeelle. Hienoa, että työskentelette tuon kauniin kokonaisuuden eteen!

  VastaaPoista
 7. Kiva juttu, että säästätte hyväkuntoisen. Meidän talosta pönttöuuni olohuoneesta oli valitettavasti purettu ja sitä on harmiteltu moneen kertaan. Samoin kuin purettua puuhellaa. Hurjasti sitkeyttä ja energiaa isoon projektiinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin on otettu kaksi uunia alakerrasta pois. Vanhoja kaakeliuunia katselen niiden tilalle. Puhelloja talossa on kaksi kappalein, mutta ne on vähän hulluissa paikoissa. Käyttöön tulee varmaankin purkutyön kautta. Kiitos kaunnustuksesta.

   Poista
 8. Kiitos kommenteistanne naiset! Olen tullut siihen tulokseen, että rikkinäiset ja nokiset tiilet menevät puutarhaan ja hyvät & ehjät muurataan uudelleen.

  VastaaPoista
 9. On teillä urakkaa tuossa, mutta ihan mieletön kokonaisuus ja pihapiiri. Mahtavaa, että teillä on halua kunnostaa vanhaa. Tsemppiä. Tuosta tulee teille täydellinen koti!

  VastaaPoista
 10. Mitä tiiviimpi massa eli painavampi tiili, sen paremmin se varaa lämpöäkin ja onhan se vanha tiili lyöty ammattitaidolla ja rakkaudella :)
  Kuva talosta ulkoapäin on yksinkertaisesti Vau.

  VastaaPoista