torstai 3. lokakuuta 2013

Irrallisia ajatuksia arkipysähtymisen seurauksena

Huomasin, että moni Facebook -kaveri oli jakanut blogiarvonnan seinällään, mutta jättänyt kommentoimatta Arvonta -postauksen alle. Jotta varmasti osallistut arvontaan, niin  jätäthän sähköpostiosoitteen joko kommenttina tai yhteydenottona tuosta oikealta. Jos et ole osallistunut arvontaan, niin huominen on vielä aikaa. Suosittelen kirjaa kaikille runojen ystäville vaikka pukinkonttiin. Tämän arvontayksilön saa vieläpä omistuskirjoituksella. Tästä arvontaan.

Lokakuun aurinko. Jonain päivänä näistä ikkunoista näkyy valoa myös ulospäin. Tarkoitan nyt muunlaista valoa kuin  superextratehokkaita raksavaloja, jotka päällä ollessaan myös lämmittävät koko talon.
Syyskuu on vaihtunut lokakuuksi aivan varkain. Tässä kuussa täytyisi jättää museoavustushakemukset ja meillä on kaikki ihan levällään. Haukkaammekohan liian ison palan,kun ajattelimme hakea avustusta korjaussuunnitelmaan, hirsikorjauksiin ja ikkunoihin? Mitä te muut haette?  Tässä linkki avustuksiin.

Talon kivijalka on maalattu punaiseksi, mutta vain tältä puolelta.

Meillä on sairastupa. Ekaluokkalainen on kovassa kuumeessa ja kolmevuotiaallakin lämpöä. Hyvä syy pieneen pysähtymiseen kaiken kiireen keskellä.

Tässä on sisääntulo talollemme. Olemme harkinneet jonkinlaista porttia. Kaikki vinkit otan kiitollisena vastaan,sillä en ole ehtinyt paneutua porttiasiaan ollenkaan. Portti olisi tärkeä viesti asiattomille kulkijoille. Eilenkin pihalta bongattiin varsinainen maailmankansalainen makuupussit ja matkalaukut pyörän perällä.


8 kommenttia:

 1. Sellainen kaksi metriä korkea puuportti voisi olla aika jees. Kuten tämä vaikka http://www.elyriafence.com/images/lg_arched_gn_gate.jpg Kuinkahan paljon provinssikansa asustaisi portin ääressä... Varmaan aita olisi hyvä myös markin ympärille, ettei kyseinen kansa käy tarpeillaan kovin paljon pihallanne. Menettekö muuten turmion kätilöihin lauantaina? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno portti!

   Riittäisköhän kolmemetrinen betoniaita ja piikkilanka päälle? :) Ei vaan, Provinssin aikana meidän edestä ja sivulta on aidattu tosi hyvin.Viime vuonna oli kokoajan kaksi järkkäriä juurikin tuossa oven suussa.

   Kätilöt jää väliin! :)

   Poista
 2. Jonna hyvä, et ole luovuttajatyyppiä :). On vain äiti joka rakastaa perhettään yli kaiken, joka on ykkönen. Rakas perhe tarvii ihanan kodin. Olen huomannut palon sisälläsi töitä siellä tehdessäsi. Vedä muutama päivä henkeä ja lepää jos voit. Katsos kun asioilla on tapana järjestyä, tietää vanhempi tätihenkilö kokemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoista! :) Toivottavasti et kuitenkaan alakuloa aistinut tekstistäni. Nämä pienet sairastelut taitavat kuulua lapsiperheen arkeen aina silloin tällöin ja otan ne pysähdyksen kannalta.

   Se on kyllä vähän hankalaa,kun tekisi mieli olla kaikki vapaa-aika talolla, mutta ei vaan ehdi ja talvikin on kovaa vauhtia tulossa.. Mutta onhan meillä aikaa, kun emme vuodessa tai parissa odota talon valmistuvan!

   Poista
 3. Kylläpä kunnostatte kaunista taloa, siitä tulee varmasti hieno.
  Toivottavasti lapset pian paranevat.
  Löysin blogisi ihan sattualta ja tykästyin kovasti .

  VastaaPoista
 4. Moro,
  teillä on upea projekti.

  Noihin avustus ja suunnittelu asioihin liittyen kysyn, hoidatteko ne kokonaan itse? Vai millainen on teidän konsulttien repertuaari?

  Hakemukseen kannattaa laittaa hyvät suunnitelmat ja kustannusarviot niin raha on helpompi myöntää. Pätevien suunnittelijoiden käyttö myötävaikuttaa rahan saamiseen.

  Suunnittelutyö, hirsikorjaukset ja ikkunat on aivan järkevän kuuloinen kokonaisuus. Missä kunnossa on katto? Onko sillä kiire? Varsinaisesti palanhan te olette jo haukanneet;) Nyt on vaan kyse ilmaisesta tsemppi-rahasta ja projektin luonteen säilymisestä.

  Hakemusta vaan sisään. Mahdollisia liitteitä ja täydennyksiä voi käsittääkseni toimittaa jälkikäteen jossain rajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista! Olemme saaneet jonkin verran apua maakuntamuseolta, mutta pääasiassa ihan itse sen teemme. Hinta-arvioita ollaan kyselty aika paljonkin.

   Katto on kyllä. huoh. Kyllä se pitää pian tehdä uusiksi, valitettavasi. Aluskate on tullut tiensä päähän. Onko se sitten tänä vai ens vuonna.. Riippuu kukkaron kunnosta. :)

   Poista