maanantai 30. syyskuuta 2013

Vieraita

Olen kertonut teille paljon epätoivotuista vieraista, vaikka käy meillä muitakin. Eilen illalla Mikko oli talolla varsin veikeän kaverin kanssa. Hän oli junamatkalla Helsingistä Ouluun, mutta jäi Seinäjoen asemalla kyydistä pois vain meidän talomme takia, koska toinen kaveri oli hänelle maininnut projektistamme n. 15 min. ennen pysähdystä Seinäjoella. En tiedä, mitä tästä kohtaamisesta poikii, mutta pidän tuollaisista hetkeen tarttuvista, spontaaneista ihmisistä.

Muitakin samantyyppisiä tapasin eilen. Sain blogin kautta yhteydenoton ja tapasimme mukavan pariskunnan, jotka ovat tasan yhtä kahjoja kuin me. Olivat ostaneet Nurmosta viisitoista vuotta tyhjillään olleen talon, jossa riittää työtä. Erityisesti mieltäni lämmitti itsemme kaltainen minimaalinen kokemus talojen kunnostamisesta. Ei kai tällaiseen projektiin kukaan järkevä raksamies lähdekkään. Ajattelen näin, koska olemme aika usein alan ihmisiltä kuulleet sen saman vitsikkään kysymyksen palovakuutuksistamme. Heinäkuun korvalla se nauratti kerran tai kaksi.

Paras mahdollinen vieras kävi tänä viikonloppuna. Mikon serkku perheineen tuli meille kylään lauantaina. Olin iloinen, että viitsivät lähteä ajelemaan pienen vauvansa kanssa ja saisimme tutustua uuteen tulokkaaseen, mutta serkun miehellä olikin työvaatteet mukanaan. Ei siinä kauan nokat tuhisseet, kun miehet jo irrottelivat seinien vierestä lankkuja, jotta pääsisimme kartoittamaan hirsivaurioita. Minä sain vain kotona nuuskutella vauvaa. Kiitos Timo!
Vähän hiekkaa veke seinän vierestä.

Reunoilta lankut talteen.
Isä on jatkanut lautojen irrottelua viikolla. Minua nauratti tänään erilaiset työtavat. Isä oli kasannut hienon pinon lautoja aitan viereen. Entäs me?

Minä heitin nuo valahtaneet.


Kuka tämän teki?
    
Missä se siisti kohta nyt on?


13 kommenttia:

 1. Hurjan näköistä mutta myös ihanan!

  VastaaPoista
 2. Vieraat, jotka tulevat työvaatteet mukanaan... He ovat kyllä niin korvaamaton apu. Olen ihan varma, etteivät he itse ymmärrä ollenkaan enkelin rooliaan. Tekevät vaan.

  VastaaPoista
 3. Pappa tietää, että siististi puretut siirtyy sitten joutuisammin eteenpäin :)
  Pitää käydä aina täällä katsomassa etenemiskuvia, että saa virtaa omiin minimalistisen pikkuriikkisiin remppaoperaatioihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on se mukavampi tehdä töitäkin, kun ei tarvitse hyppiä roskakasojen yli.

   Kaikki rempat näyttää minimaalisilta näiden kuvien jälkeen. Jopa uuden talon rakentaminen. :D Remppailoa!

   Poista
 4. Voi hurjaa tuota tyyön määrää, mutta varmasti on tosi ihana lopputulos sitten joskus :) Kivaa kun on noin auttavaisia sukulaisia ja ystäviä olemassa! Hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Tällä kertaa ihastelin erityisesti ikkunoiden sisäsyvennyksiä. Miten valtavan hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemmekin vähän ajatelleet pelkkien pinkopahvien laittoa puukitulevyjen sijaan, jotta ikkunat tulisi hienosti esille. :)

   Poista
 6. Melkoinen projekti meneillä :) Löysin blogisi tänään ja lisäsin sen heti bloglovinin suosikkeihin!

  VastaaPoista
 7. Wow. Mahtava matka edessä. Hatunnosto! Ihan mieletön talo.

  VastaaPoista