torstai 26. syyskuuta 2013

Teatterissa: Eräänlainen Kuningasnäytelmä

Jos sinulla on tapana sanoa, että pitäisi tehdä sitä ja tätä, mutta  toteutus on kuitenkin niin ja näin, niin kuuntele nyt minua. Ota itseäsi niskasta kiinni ja mene katsomaan Eräänlainen kuningasnäytelmä. Se on sinun omaksi parhaaksesi.
Tartuin riemulla ohjaaja Venla Korjan kutsuun tulla teatteriin tänä iltana. Verstasteatterissa oli Eräänlaisen Kuningasnäytelmän ensi-ilta. Etukäteen nähdyt kuvat ja tekstit antoivat viitteitä tulevasta, mutta en osannut ollenkaan odottaa omaa reaktiotani. Kunnioitan kaikkia taiteentekijöitä, mutta olen taipuvainen kriittisyyteen. Tällä kertaa tempauduin mukaan sataprosenttisesti. Näytelmä oli hyvin koottu. Katsojan mieli pysyi valppaana, eläytyminen oli kokonaisvaltaista ja hämmästykseni  kasvoi esityksen edetessä. Eniten vaikutuin taitavien esiintyjien rohkeudesta. He antoivat itsestään paljon ja se myös tuntui katsomon puolella.

Esityksen ja kukitusten päätyttyä livahdin ovesta, sillä oma mieli oli vähän liiankin herkkä tämän kokemuksen jälkeen. Ei tehnyt mieli jäädä juttelemaan kenenkään kanssa vaan halusin hetken pitää tunteen ihan itselläni. Näyttelijät saivat ansaitsemansa ruusut, mutta yleisö sai vielä enemmän. Sielu sai ravintoa ja mieli ajattelemisen aiheita.  Tunteiden vuoristoradaltakaan ei voinut välttyä. Lähtiessä olo oli onnellinen ja kiitollinen, että sain kokea tämän esityksen. Aion ostaa liput vielä toiseenkin näytökseen ja tuoda mukanani myös 7- ja 8 -vuotiaat tyttäreni. Eräänlaisen kuningasnäytelmän esitykset Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasnäyttämöllä:

La 28.9. klo 14.00
Ke 2.10. klo 18.00
Pe 4.10. klo 18.00 ** Ensi-ilta II
La 5.10. klo 14.00
Ke 9.10. klo 18.00
La 12.10. klo 14.00Liput:

 12 / 6 e
www.seinajoenkaupunginteatteri.fi/liput
puh. (06) 416 2600
www.netticket.fi

Alvar Aallon katu 12, 60100 SEINÄJOKI
Esteetön sisäänkäynti.


Kuvat:Katariina Vestergård , kopioitu tapahtuman Facebook -sivulta.

4 kommenttia:

 1. Tulin vain toivottelemaan ihanaa ja aurinkoista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Jonna!
  Menen huomenna katsomaan.Olin itsekkin menossa näytelmään kokeilemaan siipiäni,mutta koko kesä olisi ollut kiinni,joten läheisteni tapaaminen ym.meni edelle,ja olisko kelpuutettu,mutta minulla on aikoinaan ollut kummilapsi Eskoosta,se olisi pitkä tarina.Ohjaalla on suuri rooli saada näytelmästä onnistunut,myös näytteljät,yhteistyö on A ja O. armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tässä tuntui kyllä kaikki toimivan! :)

   Poista