sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Romahdus

Ei kuitenkaan hermoromahdus. Ei, vaikka taloon oli jälleen yritetty mennä sisälle. Tällä kertaa Mikon viritelmät pitivät. Vain rauta ovessa oli vähän vääntynyt. Hermot kestivät myös alkuviikolla pihallemme tuodut varastetut peräkärryt. Se aavistuksen kiristi pinnaa, että tänään mennessämme talolle, pihalla käppäili tuntematon mies. Kysyttäessä vastasi, että etsii sieltä pulloja. Ja kummankin hermot olivat pettää, kun Mikko kiipesi tänään katolle epäilyttävän virityksen avulla. Emme kuitenkaan ole romahtaneet. Välipohjasta en voi sanoa samaa.

Ihmettelin ovella lattialla makaavaa sotkua.
Sitä olikin vähän enemmän..

Katto oli pettänyt yhdestä kohtaa.
Kurkkaus yläkertaan
Tiesimme, että tuo kohta on laho.Minä fiksuna tyttönä heitin siihen viime viikonloppuna muutaman roskasäkin päälle, ettei kukaan vahingossakaan astuisi päälle. Isäni on viikolla käynyt purkamassa väliseinän ja tuossa kohdassa olleet laudat olivat aivan lahoja. Onneksi, onneksi katto ei romahtanut silloin, kun hän purkutöitä teki. Sydäntä kylmäsi myös se, että lapset ovat käyneet muutaman kerran yläkerrassa nyt viikonloppuna. Ja eilen meillä kävi parikin lapsiperhettä vierailulla. Olen todella kiitollinen siitä, että tuo tapahtui silloin, kun ketään ei ollut paikalla.Minulla on muutakin päivitettävää, mutta tuo piti saada heti sydämeltä pois. Palaan uusien kuulumisten kera myöhemmin illalla, kun lapset ovat nukkumassa tai sitten huomenna! 

23 kommenttia:

 1. hui olkoon! onneksi henkivahingoilta vältyitte.

  VastaaPoista
 2. Tuli pala kurkkuun tuosta otsikosta. Onneksi, onneksi kukaan ei loukannut.

  Miksi muuten talolla käy niin paljon kutsumattomia vieraita? Eikö se ole kuitenkin ihan raitilla eikä missään hiljaisen metsätien varrella, jossa olisi hello hiipparoida?

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo sijaitsee vilkasliikenteisen tien vieressä, mutta pihapiiri on kuitenkin täysin suojaisa. Talolla on myös totuttu hiipparoimaan, kun se on ollut tyhjillään lähes 20 -vuotta. :/ Nyt olemme tehostaneet valvontaa!

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. No huh, teillähän on jännittävää elämää. Toivotaan, että kutsumattomat vieraat pysyvät loitolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me ollaan jo aika ärsyyntyneitä kaiken maailman jengiin, jota tuolla käppäilee.

   Poista
  2. Kannattaisiko muuten kokeilla laittaa muutama "yksityisalue" -kyltti?

   Poista
 4. Herranpieksut!
  Täs jää sanattomaksi,mutta toivon että kaikki lutviintuu.armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka tapauksessahan tuo puretaan, jotta sen puoleen ei haitannut. :)

   Poista
 5. Ihan kuin talossa ei olisi tarpeeksi harmia, niin sitten nämä ihme hiipparit:( Pitäis se nyt ymmärtää antaa olla rauhassa. Edelleen - jaksamista ja voimia!

  VastaaPoista
 6. Hui hurjaa, onneks romahti sillon kun ei ollut kukaan paikalla.

  VastaaPoista
 7. Oi ja voi, tarkkana saa olla... onni onnettomuudessa onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nyt ei enä lapset pääse yläkertaan.

   Poista
 8. Olisiko niin, että kun talo on ollut autiona, siinä on jotkut 'tottuneet' liikkumaan. Ajattelemattomia kun ovat, liikkuvat edelleen, mutta lopettavat ennenpitkään, kun vihdoin viimein sisäistävät, että tämä paikka on oikeasti jonkun. Luota siihen! Vahvaa lukkoa ovessa vaan siihen asti! Tai vaihtoehtoisesti jonkinmoinen riistakamera pihaan...;)
  Meillä oli vähän tällainen kokemus aikoinaan. Joku oli tottunut kulkemaan aina siitä, mutta lopetti aikanaan. Ärsytys normireaktio;)
  Tuossa kattohommassa teillä on ollut enkelit paikalla! Ja minusta teit hyvin, että olit heittänyt ne säkit siihen. Joku olisi muuten tullut katon läpi mahdollisesti. Ja ne jälkiravistukset varmasti tulee, ihan jokaiselle, kun alkaa miettiä, mitä olisi voinut tapahtua.
  Tsemppiä laittamiseen. Olette valtavan paljon putsanneet yläkertaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu,että se lauma, joka tuolla temmeltää on satapäinen. Aina eri tyyppejä. Nyt me ollaan kyllä jo hankittukin jonkinlaista laitteistoa. Ei tuo nyt enää kovin kauan voi kestää. Toisaalta tämä syksy on myös kulta-aikaa kaikenlaiselle hiipparoinnille.

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 9. NO jopahan löytyi hieno blogi!! Tätä urakkaa on pakko seurata!

  Ja hui, onneksi ei sattunut vahinkoja muille kuin materialle!

  Voimia urakkaan- kai tätä taloremppaa sellaiseksi voi kutsua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Tervetuloa seuraamaan. :) Kyllä tämä urakka on. :D

   Poista
 10. Voisko ajotietä muuttaa toiseen paikkaa,nykyinen on hankala.armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olemme ajatelleet siirtää sitä kauemmas Kirkkotielle.

   Poista