sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Molemmat puheenaiheet

Suosittelen jokaiselle pariskunnalle autiotalon ostoa. Työskentelmme aurinkotalolla vähän samaan tapaan kuin yksivuotiaat leikkivät hiekkalaatikolla. Molemmat puuhaavat omia juttujaan vierekkäin, mutta silti vähän niinkun yhdessä. Tunnelma on mukava. On myös hauskaa, kun meillä on nyt toinenkin puheenaihe. Ennen puhuimme vain lapsista, mutta nykyään vaihdamme sujuvasti mielipiteitä lahoista hirsistä, myyräkuumeen mahdollisuudesta ja vuotavasta katosta. Jos oikein villeiksi heittäydymme, niin saatamme utuisesti haaveilla huonejärjestyksestä. Tänään yllytin Mikkoa pohtimaan keittiönkaappien paikkaa ja melkein jo näimme uuninpankon, jonka päälle lapset voivat kiivetä (Huom. kaikki kaksi puheenaihetta voivat välillä yhdistyä), kunnes palasimme taas vuotavaan kattoon.

Tähän tulis sitte uuninpankko.
Valitettava tosiasia on, että meidän vuonna 2007 kunnostettu katto vuotaa. Aluskatteena on osassa huopaa ja osassa päreitä. Vuotokohdat ovat melkein keskellä kattoa. Ne olivat helppo huomata, sillä vuodot sijaitsevat yläkerran aulassa, johon ei ole tehty sisäkattoa ollenkaan. En tiedä, mitä katolle teemme. Siihen saakka olkoon alla astiat niinkuin Aku Ankassa.

Yläkerran aula.Vuotokohtia on muutama tikkaiden kohdalla.


Ihmettelimme jo aikaisemmin alakerrassa olevaa märkää kohtaa. Katto on vuotanut jo KAUAN.
Vuoto on lipan yläpuolella . N. pari tiiliriviä ylemmäs.


Myös sivukkaassa on katto-ongelma. Päreet ovat osittain täysin haperoa. Me teemme sivukkaistakin lämpimät, joten kunnossa oleva katto olisi ihan jees.

Kutsuime pari naapuria meille tänään kylään. Huvittavaa oli se, että sekunnin verran ajattelin, että pitäisiköhän vähän siivota sitä varten. ( Ihan pikainen imurointiko? )Saimme kuulla Törnävän historiasta, talomme entisistä asukkaista,  tarinoita Provinssin villeistä juhlista ja vähän juorujakin. Naapurit saivat arvosanaksi kiitettävän. Meidän mainehan on jo menetetty useampaan otteeseen. (Mikko oli perjantaina yksin ollessaan hypännyt naulan päälle sängyltä.Naula tietysti kengästä läpi ja taas kerran Törnävä raikui. Kyllä meidän pitää pian saada edes ikkunat paikoilleen.)

Siivoo keskenäs!
   


28 kommenttia:

 1. No on teillä iso haaste tuon katonkorjauksen kanssa. Toivottavasti te selviätte korjaamalla vain osittain, ettei tarvitse ihan koko kattoa uusi!

  On lottovoitto, kun naapurit ovat kivoja. Apua voidaan koska tahansa tarvita puolin ja toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisissa tianteissa on tylsää, kun ei oikeasti tajua rakentamisesta yhtään mitään. Mekin toivotaan, että pärjättäis paikkaamisella jokunen vuosi ja vaihdetaan sitten myöhemmin koko katto.

   Poista
 2. No nyt kyllä :(, eihän tällasta voi sattua teille. Tosi harmillista mitä vuodosta on seurannut välipohjaan -ainakin lisää töitä. Onneksi ihana asenne kohdallaan. Jaksamista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatiasta! Välipohja lähtee joka tapauksessa, mutta toivottavasti hirsissä ei ole probleemaa. :/

   Poista
 3. Minä olen yhden autiotalon miehen kanssa remontoinut. Ärräpäät lenteli, enkä tosissani voi suositella samaa kenellekään ;) tykkään muuten Mikosta, ihanaa, kun joku muukin huutaa niin että koko mäki raikaa! Nim. Terassin katolla useasti lapsilleen messunnut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tulkaa kylään, jos naapurit käy hankalaksi.

   Poista
 4. Hahaa, tähän oli helppo samaistua. Ehkä se kolmas olisi sitten sää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juuri ihan yhteistuumin katsoimme sade-ennustetta sen vuotavan katon takia. :)

   Poista
 5. Voi mikä ihana, hurja projekti teillä on siellä käynnissä! Minähän jään innolla seuraamaan. Oma, 1800-luvun kesäkoti on jo perusrempattu joitakin vuosia sitten, ja jotenkin iskee remppavimma... Iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjaa (ja hurjan kivaa) on sekin, että nämä kuvat herättää remppavimman. Luulen, että useimmat ajattelee ostavansa sen avaimet käteen -talon, kun ovat käyneet blogissani. :)

   Poista
 6. Vai sitä se alakerran lattian pehmeä sitten oli =/ Voihan harmitus =P Toivottavasti tosiaan paikkaamalla selviäisitte.
  Onhan naulaanastujalla jäykkäkouristusrokotukset kunnossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä se oli. :/ Rokotteet on kunnossa. (ainakin 90%:n varmuudella) :)

   Poista
 7. Voin sieluni korvilla kuulla naulaan hypäännen karjunnan :D! Laittakaapa tosiaan rokotukset kuntoon, jos ei ole jo!
  Vaan on teillä urakka, mutta selviätte kyllä, mekin selvittiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, mun täytyy myös käydä piikillä. Muilla taitaa olla kunnossa.

   Poista
 8. Huikean huikea projekti! Tätä on niin mielettömän kivaa saada seurata alusta finaaliin saakka. Olette tosi ahkeria puuhissanne!

  Oletteko muuten ajatelleet laittaa jotain prssunpätkää siihen vuotokohtaan katolle, ettei vesi pääsisi enää sisälle? Se voisi olla ihan harkinnan arvoinen juttu nyt kun sataa paljon ja sitten myöhemmin ne märät menee jäähän ;) Pääsee ehkä vähemmällä myöhemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin paljon mietittävää, että katto on taas ollut ihan sivuseikka. Joku patentti sinne täytyy kyllä kehitellä. Luulen, että haemme ens viikolla rakennustelineet. Sitten vaan siippa katolle hommiin. :)

   Poista
 9. Tervehdys Jonna! Tutkailkaa ekaksi savupiippujen juuret, ne alkavat herkimmin vuotaa iäkkäissä taloissa. Jokunen tiilikin näyttäisi olevan vinksin vonksin, eli niden asettelulla saatatte saada ensiavun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Luulen, että paikallistettiin vuotokohdat. Yhden putken juurelta vuotaa ja sitten tuo lipan ja lappeen liitoskohta vuotaa useammasta kohtaa.

   Poista
 10. On teillä jumalaton urakka! Mutta kiva tätä on näin ikään kuin kotisohvalta seurata :D Älyttömän paljon tsemppiä ja kivoja puheenaiheita teille!

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä täältäkin remontti puuhiin! Kivaa toisaalta kun voitte tehdä sitä yhdessä, oppii varmasi paljon uutta toisesta tuon projektin aikana :)

  VastaaPoista
 12. Ihana blogi ja projekti, jään tosi mielenkiinnolla seuraamaan. Omalla kohdallakin tuttua touhua, tuttuja tilanteita (ihan hymyksi pisti) vaikken ole aiheesta blogia pitänytkään:)
  Kaunis talo ja teette siitä juuri sen mistä haaveilette. Tarvitaan vain tahto ja yhteinen päämäärä;) Epäilijöitä on aina, mutta ei merkitystä!;)

  VastaaPoista
 13. Heippa taas ;) Minulla on blogissani sinulle haaste, kivaa päivää!

  VastaaPoista
 14. Näitten prokkisten kantava voima on juuri se utuinen näkymä valmiista... ;)
  Ja asioillahan on tapana järjestyä - muistelette varmaan sitten kattoasiaa(kin) siellä uuninpankolla.

  VastaaPoista