sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kurkistus yläkertaan

Olemme viime aikoina työskennelleet yläkerrassa. Pakko myöntää, että tuntui työläältä aloittaa siellä yhtään mitään. Olimme saaneet alakerran niin hyvin riisuttua kaikesta sotkusta ja häväistyksestä, jota talolle on aiheutettu vuosien ajan. Yläkertaan sen sijaan emme edes astuneet viikkoihin.


Talon alakertaan on jossain vaiheessa laitettu levyt ikkunoiden eteen, mutta yläkerta on ollut valoisa vielä senkin jälkeen. Siellä on voinut oleskella ja luonnollisesti myös tehdä enemmän ilkivaltaa. Seinäpiirrustukset ahdistivat. Suretti ja harmitti talon puolesta.

Ensimmäiset kuvat yläkerrasta. Nämä kuvat ovat otettu maaliskuussa.

Yläkerran aula


J:n huone

Meidän makuuhuone
Tukittu ovi meidän makuuhuoneesta J:n huoneeseen.

Muutos J:n huoneessa.  Katossa oli mielenkiintoinen metallinen paperi.


Ruma katto, joka kuitenkin viehätti Mikon silmää. Olenhan jo maininnut, että Mikko ei sisusta meillä?

Huoneiden välinen ovi, jonka yläpuolella on pahat kosteusvauriot.
Kasvustoa paneelikaton alla. (Pahoittelut tärähtäneestä kuvasta)


J:n huone eilen. Lattialla on edelleen muovimatto. Sen alla on lautalattia.

Meidän makuuhuoneen väliaikatilanne:

Katossa kummallinen muovinen paperi.


Huone siistittynä ja pinnat purettuna.

Hieno lankkulattia

Ovi huoneiden välillä purettuna.
Pölyn keskellä pitää välillä työntää pää ikkunasta ulos ja hengitellä ilman kasvosuojusta.


Makuuhuoneen ikkunanäkymä pihalle päin.


Ja tielle päin. Tuon punaisen katon alla on kukkakauppa.


 Eilinen kuva aulasta:


Yläkerrassa on vielä kolmaskin makuuhuone, josta tulee tyttöjen yhteinen huone. Olemme pitäneet sen oven visusti kiinni. Kun oven avaa, niin sisällä on melkoinen lentoliikenne. JFK:n lentokenttä jää kakkoseksi meidän äkäisten ampiaiden liikehdinnän rinnalla.


kuva
 

36 kommenttia:

 1. Hei! Melkein tippa silmässä olen katsellut viime välipohjakuvia. Toivoa on:). Tuli ihana tunne aurinkoisesta makuuhuoneestanne. Kaikkea hyvää ja voimia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Se kuva välipohjasta onkin pahin vaurio koko talossa. Toivoa tosiaan on! :) Hyvää sinnekin ja kiitos! J

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Erityisesti teidän makuuhuone näyttää siistittynä mahtavan hyvältä! Tsemppiä vaan!!!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana talo :D siinä riittää vuosiksi puuhaa, pitkää pinnaa tarvitaan. Nimimerkillä 3-vuotta elämää remontin keskellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mekin varmaan jossain kohtaa remontin keskellä asumme. Tossa olis vielä pari ulkorakennustakin rempattavana. :)

   Poista
 4. Oliko kosteusvaurion alue nyt märkä vai kuiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuiva on ollut kokoajan. Katon uusiminen on pelastanut koko talon.

   Poista
 5. Onpas teillä tapahtunut! Suuren muodonmuutoksen turvi heitän sinua haasteella joka blogissani odottelee:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis talo!

  Oliko se sinusta ruma katto lakattu paneelikatto vai enkö tajunnut kännykän kuvaa oikein? Sellainen on aika tunnelmallinen, jos se on vanha. Uutta lakattua kattoa en tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt, kun sanot, niin ei se hassumpi olisi jossain muualla. Mulla on niin selkeä visio tähän taloon, että sen takia ei kävisi ollenkaan. Ja toisaalta nuo homeet inhottaa niin paljon, että mikään ei nyt näytä kivalta.

   Poista
 7. Kyllä se siitä kun uskoa ja näkemystä on. Lopputulos on varmasti vaivan arvoinen. Kommentoija: Sirkka Eronen

  VastaaPoista
 8. Olette tehneet ison homman. Vähitellen kaikki inhotus on korjattu pois ja myös unohtuu mielestä!

  VastaaPoista
 9. Valtava työmäärä ja uskomattoman upeiksi olette jo saaneet huoneet putsattua, hervotoon työmäärä!!! Tuota alumiinipaprua on meiränkin katon mutkissa, säästösyistä ei noin paljoa, lämmöneristeenä käytetty kuuskätluvulla ymmärtääsin. Tsemppiä hurjan työmäärän keskelle. En ole ehtinyt kylään, sorkkarauta on omalla vintillä nääs, ukko irrottelee lautoja lattiasta ja sijoittaa lastulevyjä tilalle... meilläkin on viä joskus makkuri, 4 vuotta on tuota tehty (rahat loppu välillä) ja tässäkin mörskässä piisaa tuota puuhaa...
  PS. meillon tuota iiihanaaaa venelakattua panelia alakerran isoin osa seinät ja katto!
  t.minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Laitappas kuva panelista, että mä näen sen oikeassa paikassa. :)

   Poista
 10. Misttä teidät oikeen on tehty? Syöttekö aamupalalla pinaattia, lounaaksi rautaparruja ja illalla juotte terästä? Ottaisin mielelläni annoksen samaa, kiitos. Olette ihan uskomattomia puurtajia. Tuo raivaushomma on niin hanurista, vaikka onkin kiitollista puuhaa - lopputuloksen näkee noissa kuvissa.

  Katselen taas kuvia ja nyökyttelen, tuttua, tuttua, juuri tuollaista.. Meillä tosin ei ole löytynyt vielä ainakaan mitään kasvustoa mistään, mutta kaikki muut kuvissanne näkyvät jutut lahoista kosteusvahinkoihin on tuttua näkymää. Eikä näytä edes pahalta. Korjattaviahan nuo ovat ja teidän intensiteetillä ei näytä muodostuvan ongelmaksi. Uskomattomia ahertajia olette.

  Jovelassa oli sali romahtanut (pohja), tuvassa katto romahtanut, vettä tullut sisälle, tupajumit ruokailleet laumoina ja niitä me korjaillaan metri metriltä. Kun me ostettiin tuo talo, edllisen omistajan remppaajat oli jo tehneet osan hommista - melkein kaikki päin P:tä. Siksi esmes takaseinän laudoitukset piti purkaa. lahoja ei oltu korjattu ja ulkolaudoitus oli tehty väärin.

  Se puu josta kysyit, on saarni. Jovelassa melkein kaikki puut on saarneja ja pensaat syreeniä. Tuo Suomessa harvinainen jalolehtipuu saarni viihtyy tilalla hyvin. Vanhimmat on arviolta satavuotiaita ja uusia pukkaa joka paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuo siippa ei kyllä paljon jaksa paikoillaan olla, mutta ei me kyllä tosiaankaan mitään Kippari Kalleja olla. Kuvat taitavat nyt vääristää. Oikeasti työskennellään talolla vain viikonloppuisin. :)

   Karua tekstiä Jovelasta, mutta et usko, kuinka hyvältä tuntuu lukea, että jollain muullakin on samanlainen urakka ja teillä näyttää jo niin hienolta!

   Poista
  2. Uskon, kun juuri tämä blogisi antaa itselleni lisävoimia ja kannustaa puurtamaan oman projektin kanssa :)

   Mekin rempataan viikonloppuisin ja lomilla, koska asutaan 2,5h ajomatkan päässä talolta.

   Te saatte paljon aikaan viikonlopussa. Suosittelisin, että katsot yhden kuukauden postauksesi itse. Näet miten valtavan uutteria olette. Se meinaan tekee ihan hyvää huomata se itse. Helposti uppoutuu hommiin ja kun tehtävää on paljon, katsoo liikaa sitä tekemättömyyttä. Kun välillä katsoo mitä on tullut saatua aikaiseksi, tulee huikea voittajafiilis!

   Poista
  3. Oot kyllä oikeassa. Pitää välillä katsoa, mitä on tehty ja kyllä se oikeastaan tuntuukin paljolta nyt, kun muistelen sitä heinäkuista päivää, kun ensimmäisen kerran talolle menin hommiin!

   Poista
 11. Huikean näköinen projekti, jään seuraamaan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
 12. Eilen tihrustin puhelimen näytöltä kuvia, nyt isompana näyttää vielä paremmalta!! Muutos on taas melkoinen :)
  Pitääkö tyttöjen huoneen lentokentän kans odotella aamupakkasia että sinne uskaltaa mennä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vissiin, kun pesää ei edes löytynyt ja ampiaisia on ihan älyttömästi! Kiva mennä sinne sivukkaaseen edes etsimään pesää. :)

   Poista
 13. Tässähän ihan alkaa itselläkin usko nousta elämän suhteen, ei kaikki ehkä olekaan niin toivotonta :D

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästä blogista! Kiva seurata tätä...teette arvokasta työtä! Tsemppiä vaan! toivoo et

  VastaaPoista
 15. Olisikohan tuolla huoneessa jossa oli metallinen paperi kasvatettu kukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siinä tapauksessa se on ollut ajankohtaista joskus ennen kuuskyt lukua ja asukkaat tietäen pidän sitä kyllä täysin mahdottomana ajatuksena. :D Paperi oli kattopaneelin alla.

   Poista
 16. Ihana paikka teillä kyllä, näen jo kauneuden kaiken takana. Itse tykkään tuosta katosta! Tuo metallinen paperi on tosiaan ollut aika yleinen 50-70-lukujen rempoissa kun sen avulla on saatu heijastettua lämpöä takaisin päin. Käytetty kanssa useasti patterien takana.Tsemppiä teille!

  VastaaPoista