lauantai 31. elokuuta 2013

Before x 10

Kun katson ympärilleni, niin tilannekuvaksi ei riitä "before". Kuva on before x 10. Varmaankin niin monta muutosta joudumme tekemään talon jokaisessa kohdassa ennen lopullista tulosta. Minun mielessäni kuva on kuitenkin jatkuvasti "after". Pidän sitä hyvänä asiana, sillä mielikuvilla tätä projektia kannatellaankin.

Viimeisten  todellisten ennen-ja jälkeen -kuvien väliin  mahtui yli sata vuotta.


Before

After- yli sadan vuoden kuluttua. 1910 siirettiin kuisti talon toiselle puolelle,taloa korotettiin, tehtiin yksi huone tuohon keskelle ylös ja ikkunoitakin on ilmestynyt sivulle.  
Siivosin illalla pikapikaa yläkerran oikeanpuoleisen makuuhuoneen sivukkaan. Olen vältellyt koko hommaa, sillä heti sen ovensuussa on rikkoutunut höyhentyyny. Ensin luulin, että siellä on tapahtunut todellinen höyhennys, mutta ymmärsin pikapuoliin, että mikään tipunen ei tuota sellaista määrää untuvaa, jota sivukkaassa oli. Otin before-ja after -kuvat. Niitä katsoessani tajusin, että näitä kuvia tästä samasta kohteesta saa vielä tulevaisuudessa ottaa ehkä kymmenen ja jos se yhdestoista olisi sitten se lopullinen after.   

Kuka pöllyytti Repe Sorsan?
Before
After


Makuuhuoneesta olemme repineet bommattuja tapetteja. Tästä alla olevasta huoneesta tulee meidän makuuhuoneemme.

Before:


Ja mielikuvien after:                                                                                                                                                
Kuva
Jos Mikolle ei jostain syystä tuo edellinen käy, niin joku näinkin simppeli näyttää aika ihanalta.

Kuva

8 kommenttia:

 1. Se 11. voi olla optimismia. Meillä ainakin on tullut kokonaan revittyihin huoneisiin aivan tolkuttomasti before-satoa, kun jokainen työvaihe on dokumentoitu. Runko, eristeet, läpiviennit, putket, sähköt... Niitä before-tekemisiä on niin loputtomasti, mutta kyllä se after-vaihe sieltä tulee. Ja se on kyllä totta, että mielikuva valmiista on homman liima :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua rupes huimaamaan tuo luettelo. :) Työmäärä on kyllä oikesti nin valtava, että ei sitä voi edes miettiä! Muiden valmiit talot tsemppaa kyllä mukavasti!

   Poista
  2. Ihanasti sanottu tuo Suvin "mielikuva valmiista on homman liima" :) Tässä syy miksi meillä niin kovin hitaasti valmista tulee ..omaan kyvyn nähdä valmiina ja monesti se riittää mulle :D :D

   Huikea nähdä tuo ensimmäinen kuva ..miten talo onkaan muuttunut, kovastikkin ja miten se muotoutuu nyt teidän käsissä. Ihan mahtavaa!!

   Poista
  3. On kyllä mahtavaa, että pala historiaa on säilynyt tuon kuvan muodossa.

   Poista
 2. Makee! ja tuo unisieppari kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin munkin mielestä. Mä en ole koskaan oikein tykännyt unisieppareista, mutta tuossa se on täydellinen. Tekis mieli väsätä jotain samanlaista jo nykyiseen kotiin. :)

   Poista
 3. Puheenaiheet on joo joskus vähissä, tai siis aika rajoittuneet... mutta jotenkin itse pidän sitä hyvänäkin, että eri tilanteissa ja elämänvaiheissa kumppanin kanssa voi olla erilaisessa suhteessa, joskus ollaan luotetut ystävät, joskus enemmän rakastavaiset ja joskus sitten lähinnä jotkut saman perheen kaksi aikuista, jotka tekevät töitä yhteisen päämäärän eteen. Mikään näistä ei ole muita huonompi, mutta toivon, ettei meillä suhde muutu pelkästään arkiseksi.

  Musta on tosi kiva kun jaat teidän talon kuvia, talon tunnelmiin pääsee kuvien kautta itsekin sisään ja vaikka totuus on tällä hetkellä aika karu (ja hieman myös romanttinen), niin varmasti töiden edetessä on sitten kiva katsoa miltä talossa näytti ennnen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tekstit värittyy tietysti mun huonolla huumorilla. Mä luulen, että välillä Mikko toivoo, että en keksisi niin paljon puhuttavaa. :) Totta kyllä mitä sanot: parisuhde on kaikkea tuota. Mulle sopii tämä lapsiperheen arki ja remonttisäpinä. Ei ehdi kyllästyttämään.

   Nämä mun kuvat ei ole kyllä mitään kaunisteltuja totuuksia. Välillä tuleekin sellainen tunne, että näkeeköhän näiden kuvien taakse sitä fiilistä, minkä talo oikeasti herättää. Sekin on tietysti yksilöllistä. Jonkun mielestä talo on varmasti aivan karmea sekä kuvista että paikan päälläkin ja sitten on meitä muita hulluja. :)

   Poista