maanantai 29. heinäkuuta 2013

Yksityisyydestä

Emme ole olleet aurinkotalolla pariin päivään muuta kuin käymässä. Meidän molempien työt alkoivat tänään ja juhlimme syntymäpäiviä pitkin elokuuta. Näköjään nyt jo tunnen tarvetta selitellä, jos en ole ollut pariin päivään repimässä pinkopahveja. Ihan hyvä tämä sosiaalinen paine. Kohta ripustan jo verhoja vain blogikuvien takia.Yksityisyysasiat ovat olleet mielessä. Kuinka paljon tahdon jakaa asioita täällä blogissa, haluammeko talon kunnostuksesta lehtijuttua ja mitä ajattelisimme siitä tilanteesta, että tontilla vierailee jatkuvasti ihmisiä? Silloinkin, kun emme itse ole paikalla.

On tietysti selvää, että talon kohtalo kiinnostaa monia ihmisiä. Se on yksi Seinäjoen vanhimmista ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmista rakennuksista. Talo on ollut vuosia tyhjillään ja sinne on murtauduttu lukuisia kertoja. Pihasaunassa on kuulemma saunottukin Provinssin aikana. Kaikki tämä ja muutama läheltä piti -tilanne tulipalojen kanssa on saanut ihmiset pitämään taloa silmällä ja hyvä niin. Me aiomme kertoa kojaustöiden etenemisestä täällä blogissa, mutta lehtijutut saavat nyt vielä odottaa. Kylään saa tulla, mutta mielellään silloin, kun olemme paikalla.

Meillä ei ole kunnostamisen kanssa mitään kiirettä. Olisi hyvä, jos kolmen vuoden kuluttua alakerta olisi valmis. Senkin jälkeen töitä riittänee kymmeneksi vuodeksi. Ja sitten aloitamme taas kaiken alusta.Tämän blogin näkökulma on tietenkin minun. En tiedä juuri mitään taloista tai niiden korjaamisesta. (Ennenkuin kukaan järkyttyy, niin haluan korostaa, että onneksi minä en niitä töita aiokaan tehdä tai jos teen, niin kädestä pitäen opetettuna.) Blogin kannalta olisi tietysti hyvä, jos osaisin valokuvata tai kirjoittaa. Kamera on nyt hetkellisesti rikki ja kuvaamiseen en ole saanut kurssia (paitsi joku kultainen leikkaus on jäänyt mieleen opiskeluajoilta). Yläasteella voitin kirjoituskilpailun. Siitä sain palkinnoksi pyyhkeen, jossa luki: "Hyvä yritys". Tiedä nyt sitten, kuinka palkinnon sanomaa tulisi ajatella. Pyyhe kyllä on edelleen tallella. Joka tapauksessa saatte lukea aurinkotalon kunnostuksesta somesta ja näillä eväin ilmaistuna.

Tuo tontilla harppominen kyllä mietityttää. Ilkivaltaa vastaan on tulossa kameravalvonta. Mutta tuo harppominen. Siitäkään en pidä.


 

5 kommenttia:

 1. Olkoon vaikka keskiaikane linna, ei kellään oo asiaa toisen markille luvatta. Piikkilankaa...
  Minusta on kyllä valtavan hienoa kun otitte kontollenne tuon ihanan talon jonka kohtalo on vaivannu mua pari vuosikymmentä! Rohkeita olette!

  VastaaPoista
 2. Mä löysin yhdeltä metallilavalta piikkilankaa monta rullaa ..voin lahjoittaa niitä teille ;)

  Teette niinku parhaalta tuntuu noitten lehtijuttujen sun muiden kanssa. Tottakai asia kiinnostaa monia mutta toivottavasti myös kunnioittavat teidän toivetta asiassa.

  Aivan harmittaa ku en oo hetkeen apuihin päässy =/ Tuun taas ku ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu lankoines, kun kerkiät.:D Meilläkin on sen verran kiire, että katotaan päästäänkö ennen lauantaita.

   Poista
  2. Siis ei lankoines vaan lankoines. Ehhehe.

   Poista