tiistai 23. heinäkuuta 2013

Homma etenee

Meillä on käynyt hurjasti vieraita. Joka päivä olen esitellyt taloa ja teen sen mielelläni. Etenkin sellaisille kuin Sari, joka toi korillisen eväitä + lämmintä juomista mukanaan.  Esittelykierros on siis ystävällisempi, jos talon emäntää on lahjottu. Ja Sarilla oli pääruuan lisäksi myös jälkiruoka. Mikolle riittänee se, että minä olen sen hetken häiritsemättä hauskoilla jutuillani.

Ei pitänyt takertua pikkuseikkoihin vaan vastata siihen kysymykseen, jota meillä kävijät yleensä kysyvät eli miten me aiomme talon kunnostaa. Suunnitelma on se, että ensiksi puramme kaiken, palkkaamme pimeästi mahdollisimman halvan timpurin, laitamme parhaat muovieristykset, kipsilevyt, laminaatit, supertiiviit tehoikkunat ja pesutiloihin muovimatot. Taloon tulee saunat, makuuhuoneisiin höyrysuihkut, kaikkein uusimmat tekniset vekottimet ja televisio & baarikaappi saunaan.

(Itseänikin vähän häiritsee se, millaisen humoristin tämä blogi on minusta kuorinut. Oikeasti olen tosikko ja vakava. En naura koskaan vitseille.) Vastaus on tietenkin, että kunnostamme sen juuri päinvastoin kuin äsken luettelin: säilytämme hyvänä pysynyttä vanhaa, käytämme mahdollisimman luonnonmukaisia materiaaleja ja taloon tulee tekniikkaa harkiten. Saunaa ei tule sisälle ollenkaan. Minulla ei ole mitään laminaatteja ja kipsilevyjä vastaan. Suurin osa uudisrakentajista niitä taitaa käyttääkin. Olen vain ymmärtänyt, että vanhaan taloon ne olisivat ehdoton ei.    

Tässä pari tunnelmakuvaa siitä, millaista haluaisin meillä olevan. Kuvat on kopioitu täältä.Ja tässä sitten arkirealismia.

Aitan lattialta löytyi puoli metriä roskaa, mutta ei lattiaa.

Legoleikit sujuu ulkonakin, kun sisällä ei voi leikkiä.


Otus kanalan takana.

It´s a Cable guy!
Huolestuttavat sähkökaapelit.
Innostuin kuorimaan seiniä.
En innostunut jälkien siivoamisesta.
Helluusta, kun olin niinku kotona ja  tuos soittelin sopien jäteasioista.
Ja tein oikein muistiinpanoja.

Sarin eväät veivät kielen mennessään!

8 kommenttia:

 1. Olis ollut kiva tulla repimään seiniä, mutta koiranpennun ehdoilla elän vielä jonkun aikaa. Tosi mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 2. Vähänkö teillä edetään siellä rivakkaa tahtia! Meillä on mennyt tuohon samaan pisteeseen se neljä vuotta :D

  Ja kysymykset.. Niitä riittää edelleen. Missä vaiheessa olette, koska muutto, mitä sinne ja mitä tänne. Harvalta uutta rakentavalta varmasti kysellään niin tarkasti kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikko nyt vaan haluaa äkkiä rokin soimaan, joten sähköt piti vetää. :)

   Poista
 3. Oli kiva käydä! Taisin siellä sanoakin, että M suuttuu, kun kuulee, missä käytiin. Kävikin niin, että J oli se kiukkuisin: "mäkin olisin halunnut käydä siellä.." se sanoi nyrpeänä.

  Tullaan taas.

  VastaaPoista
 4. Oi! En tiedä ollako kateudesta vihreä vai onnesta flintas, kun aurinkotalosta tulee asuttu koti! Olen surrut sen alasluotuja silmäluomia aina ohi ajaessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista. Aurinkotalon silmät aukeaa yksi kerrallansa. :)

   Poista