sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pyöräretki kotiin

Heitimme eilen sadetakit niskaan ja pyöräilimme aurinkotalolle lasten kanssa.  Emme ole puhuneet lapsille tästä talosta mitään aikaisemmin. Toki ovat varmasti aavistaneet, että jotain on tekeillä, sillä keskusteluja käydään jatkuvasti. Ja olemmehan me juosseet asuntonäytöillä viimeiset pari vuotta ja sovittaneet taloja yllemme kuin vaatteita vaatekaupassa. (Luojan lykky yksikään niistä ei jäänyt käteemme, vaikka peräti kahdesta teimme tarjouksen.) Nyt on mukava fiilis, että koko perhe tietää. Ei enää selän takana hyssyttelyä. Tuntui yhtä paljon siltä, että esittelimme lapset talolle kuin talon lapsille.

Lasten ensireaktiot kyllä jännitti. Totuushan on kuitenkin se, että talo on täynnä lasinsiruja, roskaa, piirrustuksia seinillä jne. Alakerran huoneiden ikkunat ovat peitetty vanerilevyin, joten kaiken sotkun lisäksi sielä on vielä pimeää.


Miltä näyttää lapsen silmissä ränsistynyt pihasauna ja sisätilojen pimeys & sotku?
Minulla hymy nousi korviin, kun kuului ihastuksen kiljahduksia ja ilmassa oli puolijännittynyttä tutkimusretkeilyä. M 7v. sanoi, että voi rakastaa tätä kotia samalla tavalla kuin meidän nykyistä kotia ja sitten vielä joskus rakastaa jotain toistakin kotia tämän kodin jälkeen. Olen aina ihaillut hänen viisasta elämänasennettaan. Koskaan ei pidä liikaa kiintyä materiaan vaan olla kiitollinen siitä mitä kulloinkin on.Innostusta ilmassa
Tulevaa kotikatua olemme pyöräilleet usein aikaisemminkin. Toisessa päässä on kirkko, joten talomme viereen pystytetään aina hääjuhlien opastekylttejä. Tänä viikonloppuna toisensa saivat Jonna ja Olli sekä R&P.
 

4 kommenttia:

 1. Oi, mä unelmoin, haaveilen ja edelleen unelmoin vastaavasta. Onnea teille, toivottavasti tämä on teille se The Koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monta vuotta mekin etsittiin ja sitten se oli yhtäkkiä siinä aivan toisenlaisena kuin ajateltiin. :)

   Poista
 2. Moikka. Onnea teille projektiin :-) tämä kirkkotie on yks kauneimpia paikkoja talvisin <3 t.hensku

  VastaaPoista